Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fruzelda

jak zostać pomocą przedszkolanki?

Polecane posty

jakie wykształcenie jest potrzebne? a może jakiś kurs? mam średnie.

Gość gość
jak chcesz sie męczyć i żeby cię nauczycielki wykorzystywały jak tylko się da,to polecam.

Gość gość
bo ty tam sobie siedzieć nie będziesz, tylko z*********ć ostro. Ja się raz zgodziłam i nie zamierzam nigdy więcej.

Gość gość
pilnować to ty sobie możesz jako nianka prywatnie czyjeś dzieci. W przedszkolu pomoc jest od wszytskiego dosłownie, od podcierania tyłków, karmienia, sprzątania, usypianiana leżakach, przebierania, ubierania. Do tego często wiesz i widzisz więcej na temat dzieci w grupie, ale nikt tego nie traktuje poważnie, bo jesteś przecież pomocą. Sama żadnych zajęć nie możesz zorganizować, zadecydować, jak masz jakiś fajny pomysł, bo ci nie wolno. Ogólnie taka praca na usługi. Jak chcesz tak, to powodzenia.

Gość gość
Jedynie na pocieszenie mogę powiedzieć,że nie wszędzie tak jest, ale naprawdę trzeba trafić. W ogóle to często na pomoc poszukują przedszkolanek, co moim zdaniem jest uwłaczające nieco. Bo nie po to studiujesz,uczysz się jak pracować z dziećmi, do czego naprawdę trzeba się przyłożyć, żeby potem tyłki podcierać. Bez urazy, bo owszem pomóc można czasem, ale nie cały czas. A już na pewno głupotą jest zatrudniać się jako pomoc będąc nauczycielką z wykształcenia.