Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Drożdże? Na włosy??

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z was piła drożdże lub robiła sobie okłady na skórę?

Gość gość
nie ale robie maseczki z olejkiem rycynowym, też okej

Gość gość
Ja od miesiąca piję drożdże. Codziennie pół kostki.

Gość gość
I co widzisz jakas poprawe? bo podobno ma sie pojawic naplyw wypryskow bo cere. oczyszczaja drozdze

Gość Różżyczka8989
Tak, drożdże początkowo mogą spowodowac nasyp wyprysków, choc nie muszą, to zależy od cery:) Ale jak już się pryszcze pojawią, to zaczną znikac już na dobre, a włosy też się poprawiają, cebulki stają się mocniejsze, mniej włosy wypadają

Gość gość
Nie zauważyłam żeby mi pryszcze wyskakiwały w większej ilości, ale widziałam szybko efekty na włosach. W dwa miesiące urosły 4cm, paznokcie muszę piłowac przynajmniej raz w tygodniu bo szybko mi rosną.

Gość gość
Ja juz pilam drozdze miesiac efekty super wlosy zrobily sie takie zywsze mocniejsze mniej wupadalo ivh przy myciu, cera mimo ze kiedys mialam pryszcze po piciu mic mi mie wyskoczylo a przeciwnie pory sie zmniejszyly, byla widoczna oznaka odzywionej cery a jesli chodzi o paznokcie strasznie szybko urosly! co mnie zaskoczylo. ale zauwazylam ze picie zle wplynelo na mnie zdrowotnie moje serce znacznie przyspieszylo, bije mocniej jak sie klade spac niewiem vzy to jest zwiazane z drozdzami czy to przez anemie

Gość gość
Byłaś z tym sercem u lekarza? Ja żadnych skutków ubocznych nie zauważyłam

Gość gość
włosy wypadaja gdy brakuje minerałów i witamin bo włosy sa zbędne dla organizmu pierwszenstwo maja wszystkie organy podtrzymujace zycie czyli sa niezbedne do prafidłowego funkcjonowania i gdy zabraknie nawet dla nich to organizm zaczyna chorowac czyli jak włos wypadaja to znaczy ze g***o jesz sama chemie zadnych sórowych owoców i warzyw

Gość gość
Tak, to prawda jeśli organizmowi czegoś brakuje to włosy będa wypadac. warto wczesniej zrobic kontrolną morfologie i sprawdzic czy jakiś pierwiastków nam nie brakuje. Niemniej drożdze pije się na porost włosów, wypadania nimi nie zwalczymy.

Gość gość
A jak przygoowac te drozdze do picia bezposrednio? Po prostu je rozpusic czy jak?

Gość gość
Nie blalam u lekarza bo wiem ze mam anemie i powinlam brac zelazo i inne witaminy a drozdze przeciez zawieraja witaminy dlatego nie rozumiem skad takie pogorszenie umnie z zdrowiem czy to mozliwe ze drozdze wyplokaly mi witaminy z organizmu? dodam ze zalewalam wrzadkiem i odstawialam podzakryciem az bede zimne i dopiedo pilam

Gość gość
Nie mam drozdzycy, ale raz wyplam chyba zle zabite i mnie brzuch bolal ale jeden raz tylko

Gość gość
A mozna przedawkowac ilosc witamin?

Gość gość
Z tymi drożdżami to ci nie powiem czy to one mogłby wpłynąc na anemie. Ja sama bardzo często mam anemie, ale u mnie łykanie witamin mało co daje. Najlepiej jest pójsc zrobic morfologie i z wynikami isc do lekarza, on nam odpowiednio dobierze żelazo. Ostatnim razem jak miałam anemie to musiałam brac dużą dawkę żelaza i chyba kwas foliowy. Teraz żeby utrzymac dobre wyniki jem produkty bogate w żelazo. Odstawiłam alkohol i słodycze (przynajmniej staram się:)), oraz biorę witaminy dla ciężarnych bo one mają największą ilośc żelaza. Drożdze zawierają witaminy, ale nie wszystkie i pewnie nie w takiej ilosci jaką zapewni nam zbilansowana dieta. Ja drożdzę zalewam wrzątkiem i odstawiam na 15 minut, potem daję coś do smaku, najczęsciej miód i wypijam. Piję wieczorem bo jak rano piję może mnie potem chwilę bolec brzuch.

Gość gość
kiedys robilam badania krwi i wtedy juz dostalam zelazo ale po skonczeniu opakowania juz nie poszlam do doktora sama sobie kupuje zelazo w aptece male dawki ale biore regularnie po 2 tabletki rano i wieczorem a alkoholu nie pije wogole slodycze tez jakos nie tylko wtedy jak mam naprawde pchte a po picu drozdzy to juzz wogole nie mialal ochoty na slodycze. niewiem moze lepiej pojde do lekarza

Gość gość
To ci zazdroszczę bo ja na słodycze mam ochotę zawsze i muszę się powstrzymywac