Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pieluszki ekologiczne

Polecane posty

Gość gość

Hej kobietki. Mam do was pytanie. Co sądzicie o pieluszkach ekologicznych dla dzieci? Słyszałam, że są droższe od tych zwyczajnych, jednorazowych, dlatego też zastanawiam się czy opłaca się je kupić. Domyślam się, że to nie tylko idzie w parze ze zdrowiem dziecka, ale również z oszczędnością na dłuższą metę, ponieważ, zdaje się, są one wielokrotnego użytku. Znacie może jakieś sklepy internetowe?

pieluszkarnia, eko maluch. Moja biega od niedawna i super jest. Żałuje że się przyynku nie zdecydowałam ,to mała miała by w spadku i rzeczywiście taniej by było.

Gość gość
ja uzywalam, niby mialy wystzrczyc do odpieluchowania, ale ze mam duze dziecko, to musialam zrezygnowac po pol roku, bo mala miala poodciskane gumki na udach i w pasie. ale leza w szafie i czekaja na drugie ;). ogolnie sa fajne, fajnie wygladaja, pupa barzdiej oddycha. jednak pralka chodzi czesto, no i jest to spory jednorazowy wydatek - u nas w granicach 1500 zł.

Gość Justann
Mam takie pieluszki firmy bobolider. Są tańsze niż większość pieluch wielorazowych, ale niestety nie ma szału jeśli chodzi o jakość. Na początku miałam problem z dobrym dopasowaniem (wyciekało bokiem), teraz rozmiarowo są ok. Wady takich pieluch (chyba niezaleznie od firmy) - dopasowanie (wyciekanie), jedne będą lepiej leżeć na Twoim dziecku, inne gorzej. - zapach (sorry, ale śmierdzą te pieluchy i kropka. Jak ktoś mówi, że nie śmierdzą to chyba trzyma je na balkonie, albo dziecko sika perfumami. Owszem piorę je co 2 dzień, jak się zbierze kilka sztuk (ok 10) ale w tym czasie po prostu śmierdzi. NIe da się też za bardzo trzymac ich w plastikowych koszach, bo jak są bardzo mokre, to po prostu łapią zapach stęchlizny z wilgoci) - nie weźmiesz ich ze sobą w gości. A przynajmniej ja sobie nie wyobrażam jeździć później ze śmierdzącą pieluchą - wydatek większy, ale się zwraca. Obecnie używam ich pół na pół z jednorazowymi. Zalety wymieniłaś i zgadzam się z nimi.

Gość gość
Myślę, że warto zwrócić uwagę na dystrybutora. Na pewno Grovia jest przodującą firmą w produkcji tego rodzaju pieluch. Jest z Ameryki.

nie pamietam nazwy firmy, wiem, że wkład POP-in fajne jeśli ma się duuuzo kupionych a to koszt duży, no bo niby mozna zmieniać same wkłady a tu dziecko jak zrobi siusiu i otulaczek i wkład do wymiany więc kilka kompletów na dzień, do tego pranie, jak ktos ma duzo czasu to polecam

link do forum, ja czytalam i super wiadomości są

Nie chcę się wklepić, bo krzyczy że to spam. Na www.parenting.pl na forum trzeba znaleźć doradcę do spraw pieluszek - Ewę Dumańską

Gość gość
Grovia? Coś tam słyszałam, ale niewiele pamiętam. W jakich sklepach można zaopatrzyć się w pieluchy tej marki? Może jakaś sprzedaż internetowa?

Gość gość
Zobacz w takich sklepach internetowych jak pieluszkarnia, albo eco maluchy. No i też trafiłam na wielorazowo.pl :) Warto odwiedzić te portale w pogoni za pieluszkami i produktami Grovii :) Pozdrawiam.

Gość gość
Fajnie, że jest taki temat, ostatnio to ciężko znaleźć jest coś dobrego i ekologicznego na naszym rynku. Coraz więcej jest na rynku produktów szkodliwych dla naszych dzieci, a my z tym nic nie robimy :(