Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maiwenn

Wsciekne sie zaraz...

Polecane posty

Gość maiwenn

W moim budynku lub jego okolicach nieprzerwanie od miesiecy toczy sie remont za remontem. Teraz akurat lacza dwa sklepy bezposrednio pode mna w jeden, burza sciany, zrywaja podlogi... Juz nie moge tego wytrzymac. Pracuje w domu i potrzebuje spokoju by sie skupic, ale non stop albo ciezarowki cos wywoza, a to mloty pneumatyczne warcza lub dla odmiany wypelniaja kontenery gruzem. Nerwicy zaraz dostane, nie mowiac o tym ze pewnie zdechne z glodu jak na koniec miesiaca nie zarobie na jedzenie, bo praca lezy. Pomocy!!!

Gość ciekawaaaa baaardzo
Jak pracujesz na lapku to wyjdź z domu i przenieś się np. do biblioteki miejskiej, czy jakiejś rejonowej. Masz spokój zapewniony.

Gość gość
Na uklady niema rady. Musisz pocierpiec.

Gość maiwenn
Dobry pomysl, ale wiadomo ze w domu wygodniej, zwlaszcza ze ciezko w bibliotece caly dzien siedziec. Juz kiedys probowalam i trudno bylo mi sie skupic wsrod tlumu studentow szeleszczacych kartkami albo stukajacych w klawiatury. Wsciekla jestem, bo czlowiek tyle kasy pakuje we wlasne mieszkanie i chwili spokoju nie ma. Zaraz mi leb peknie.

Gość maiwenn
Cierpie, cierpie, od zeszlego lata juz tak sie rozpedzili z tymi remontami, co sie jeden skonczy to drugi zaczyna. 😭 A ja na dodatek mieszkam na pierwszym pietrze, wiec wszystkie halasy wylapuje.

Gość maiwenn
Kurcze, stopery tez odpadaja, dostalam juz raz zapalenia ucha... Powiedzcie jakie Wy macie sposoby na dlugotrwaly halas?

Gość ciekawaaaa baaardzo
A o zainwestowaniu w wyciszenie mieszkania myślałaś? Skoro komfort pracy jest dla ciebie najważniejszy, to może warto w tym kierunku pomyśleć? To byłaby inwestycja na lata.

Gość maiwenn
Nie wspomnialam o tym że najtrudniejsza czesc mojej pracy przy skrecaniu długopisów to założenie sprężyny na czubek pisaka :(

Gość maiwenn
Teoretycznie wyciszenie to dobry pomysl, ale chyba nie dla mnie. :P Mieszkam w zabytkowej kamienicy, mam na scianach i suficie oryginalne ozdobne gzymsy, wiec szkoda by bylo sie ich pozbywac (to podnosi wartosc mieszkania, poza tym nie wiem czy nie trzeba zgody zarzadcy budynku czy kogos tam), no i z kredytem na glowie ciezko jeszcze inwestowac pieniadze w tak kosztowny projekt, nie mowiac juz o tym ze dosyc mam burdelu pod oknem, nie chce go jeszcze wprowadzac do mieszkania na czas kolejnego remontu...

Gość maiwenn
Podszywie, z tylu mozliwosci dowc*pnego komentarza wybrales akurat skrecanie dlugopisow? Zawiodlam sie na tobie. :P

Gość gość
skoro nie stopery to może takie słuchawki budowlane, też tłumią dobrze hałasy a do środka uszu nic nie wkładasz

Gość maiwenn
O! Dobry pomysl! Dzieki, rozejrze sie za takimi. Jesli dzis nie zwariuje. :)

Gość gość
takie słuchawki budowlane kupisz w sklepach z odzieżą roboczą, a często też są w hurtowniach budowlanych

Gość maiwenn
Wlasnie patrze na takie z poziomem tlumienia SNR 27dB. Czy to Twoim zdaniem wystarczajaco zeby zupelnie wytlumic wszelkie halasy? Chcialabym osiagnac stan calkowitej, niezmaconej ciszy. ;)