Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lot Samolotem 27tydzien ciazy

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny czy ktoras z was leciala samolotem w 27tygdoniu ciazy ? chodzi o lot do polski czy w dwie strony w przeciagu 5 dni ??? musze poleciec konecznie a sie martwie czy bedzie to bezpieczne ?

Gość gość
Bedzie bezpieczne ale na tym etapie wiekszosc linii lotniczych wymaga juz zaswiadczenia od lekarza o braku przeciwwskazan. Latanie samolotem w ciazy to masakra, zwlaszcza tanimi liniami. Kolejki, przepych, ciasne siedzenia gdzie nie masz mozliwosci usadzenia sie wygodnie na czas lotu. No i targanie ze soba bagazu podrecznego, jesli lecisz sama oczywiscie.

Gość gość
jak to jest z lataniem to wiem bo latam dosc czesto ale w ciazy jeszcze nie lecialam i nie bardzo mi sie to usmiecha , mysle ze z zaswiadczeniem nie bedzie problemu :) aa bede leciec z mezem .

Gość gość
Jak z mezem to super, poniesie ci torbe, postoi w kolejce a ty mozesz w tym czasie siedziec:) Ja ostatnio lecialam w 22 tygodniu i wspomniam to koszmarnie. Zwlaszcza probe przyjecia wygodnej pozycji w samolocie, teraz tez jestem w 27 tygodniu i za zadne skarby nie wsiadlabym w ten ciasny samolot z brzuchem :D No ale jak trzeba to trzeba:) Zabierz ze soba na poklad butelke wody, najlepiej dwie. Przed ciaza tez duzo latalam i nigdy jakos szczegolnie nie odczulam tego ze powietrze w srodku jest inne, za to w ciazy suszylo mnie jak nie wiem...

Gość gość
no niestety akurat gdzie nam najlepiej nie lata zadna inna linia lotnicza tylko wlasnie TANIA heh :) martwilam sie tylko ze to nie bezpieczne ale skoro mowisz ze mozna to mam coraz mniej obaw jeszcze bede konsultowac sie z lekarzem :)

Gość gość
ja też leciałam w 25 tyg., lot ok. 5h, wszystko ok, przy odprawie poprosiłam o miejsce przy korytarzu (z racji czestego chodzenia do toalety) i bez problemu dostałam a przy locie powrotnym dostałam miejsce przy emergency przy korytarzu i nie moge narzekac na brak miejsca... trzeba wprost powiedziec ze jest sie w ciazy i jakie miejsce chce sie zajac, a nawet jak przy odprawie nie bedzie juz miejsc to juz w samolocie mozna stewardessie powiedziec,

Gość gość
zarezerwuj sobie miejsce, bo w tych tanich liniach to nie ma nic gorszego jak schorowana starsza pani czy kobieta w ciazy ktora bez rezerwacji wymaga miejsca:O Ja raz zarezerwowalam sobie miejsce, doplacilam by moc nogi wyciagnac a tu na moim miejscu baba z brzuchem:O bo jej ciezko. A co mnie to obchodzi? Bylo sobie zaplacic. Zrobilam afere i musiala z brzuchem wracac do ciasnych siedzen bo nikt nie chcial jej miejsca odstapic. No ale tez z jakiej racji?