Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama srama

Mamy jakie foteliki następne Proszę o Porady

Polecane posty

Gość mama srama

Drogie mamy, dziecko osiągnęło pułap 10kg a do 10 jest nasz pierwszy fotelik. Chciałabym się dowiedzieć jakie foteliki kupułyście swoim dzieciom, bo jutro wybieram się po nowy dla nas. Proszę o modele i plusy z minusami. Będę bardzo wdzięczna, pozdrawiam!

Gość gość
britax multi tech 2,jedyny minus to wysoka cena

Gość mama srama
To dodam, ze cena nie gra roli. Dzięki za opinię, już sprawdzam i czekam dalej :)

Gość mama srama
Jedna mama używa fotelika? Dziewczyny, pomóżcie raz zamiast czekać jak tu kogo podglądnąć, znaleźć na fejsie albo zjechać!

Gość gość
Romer King Plus

Gość mamadwóchdziewczynek
moja córka jeździ w foteliku romer king - polecam

Gość gość
Romer king plus, ale zastanawiałam się też nad maxi cosi tobi

Gość gość
ja mam baby design Amigo, jestem zadowolona, powiem szczerze, że miałam przeznaczony 1000zł, a fotelik był ledwie za 400zł, więc moim zdaniem tani, ale patrzyłam nie na cenę tylko na certyfikaty i testy, a tu się sprawdził :) przede wszystkim zwróć uwagę na zakres fotelika - zdecydowanie nie poleca zbyt szerokiwgo (9-36), tylko lepiej wybierz 9-18 lub 9-25 (Amigo jest właśnie 9-25), starczy i tak na ładnych parę lat a dziecku jest wygodniej, możesz go trochę położyć i jest lepiej dopasowany do malucha :)

Gość gość
cybex pallas 2... cena mega, za to bezpieczny. pytanie tylko, czy dziecko zniesie to zabezpieczenie tłowia, czy jednak beda lepsze dla neigo pasy jak zwykle w fotelikach bywa

Gość mama srama
Myślałam nad takim fotelikiem, który zamiast pasów ma te 'rulony' przytrzymujące przód, ale pooglądałam ich crashtesty i niestety zrezygnowałam.

Gość gość
hej ja też własnie wybieram fotelik, podobno najbezpieczniej tylem do kierunku jazdy. tylko jaki fotelik wtedy ?

Gość gość
w/w britax można montować tyłem i przodem,w zależności od wieku,jest to fotelki w zakresie 9-25 kg,duzum plusem jest wysuwany zagłówek,dzieki czemu fotelik starcza na długo,bo w sumie w takich fotelikach jest bardziej istotny wzrost niż waga

Gość mama srama
Martwi mnie to, ze dziecko ma 6,5 miesiąca, a wagę już 10 kg i nie wiem czy to ma jakieś znaczenie? Siedzi już stabilnie.

Gość gość
trochę ma znaczenie, ale my też musieliśmy przejść w wieku 7 miesięcy na drugi fotelik bo osiągnął wagę ponad 9kg i był bardzo długi...

Gość gość
Tylko tylem do kierunku jazdy. Np: Besafe izi combi besafe izi kid besafe izi plus axkid kidzofix britach dualfix britax multitech britax max way romer max fix concord ultimax ja mam besafe izi combi i jestem bardzo zadowolona. Teraz wszedl do polski axkid model kidzofix jest rewelacyjny ma super ppzycje do spania i gdybym teraz kopowala to bralabym axkida.

Gość gość
Też mam ten problem,muszę wkrótce zmienić fotelik dziecku. Zastanawiałam się nad Recaro Monza Nova 9-36. Może ktoś ma fotelik tej firmy?

Jak chcecie aby dziecko bylo bezpieczne w foteliku to kupcie tylem do kierunku jazdy. Zajrzyjcie na link w mojej stopce to zobaczycie dlaczego.

Gość gość
Dla 10 kg dziecka kupilam maxi cosi mobi tylko dlatego ze nie mial isofix ( bo mam model sprzed tego wynalazku ;) tylem do kierunku jazdy jezdzil do prawie 3 lat potem kupiliśmy romera.

Gość mama srama
do 3 roku życia w 10kg? słabo karmiony.

Maxi Cosi Axiss - od 9 do 18 kg, polecam, synek jeździ w nim odkąd skonczył roczek i wszyscy jesteśmy zadowoleni :)

Gość gość
Jak taki mały jest (w sensie wieku), a jednocześnie wagowo za duży do fotelika, to absolutnie nie może jeździć przodem!! Głowę ma jeszcze dużą w stosunku do reszty ciała i ciężką. _ Kup coś tyłem do kierunku Britax (romer) Max-Way Maxi Cosi Milofix Maxi Cosi Opal Besafe jakis tam (w sklepie C***owiedzą). _ Ja teraz szukam właśnie takiego fotelika..bo chce taki montowany tyłem..Moje dziecko ma prawie 13 miesięcy, waży 9,5 kg.. mieści się jeszcze w nosidle (ma zapas nad głową), ale już szukam i czytam. Na razie mój typ to właśnie Max-Way, ale muszę go obejrzeć dokładnie w sklepie, zobaczyć, jak w aucie itp. aaa fajnie masz, że cena nie gra u Ciebie roli.. Ja będę oglądała w sklepach itp, ale zamówię w necie, bo jest ok 200-300zł taniej.

Gość mama srama
Dziękuję za pomoc :)

Gość mama prawie 4 latka
mama srama to ja co woziłam syna do 3 lat w foteliku do 10 kg ;) a tak na poważnie kupiłam Maxi Cosi MOBI - TYŁEM do kierunku jazdy, fotelik samochodowy 9-25 kg,

Gość mama prawie 4 latka
w tym foteliku jeździł do 3 lat, nadal się mieści ale osobiście wolę już następny model,

Gość mama prawie 4 latka
wypowiedź jest rozbita bo została potraktowana jako spam

Gość gość
4 baby 0-18 kg minusy-nie ma testów, co dla wielu jest wielkim minusem jak dla mnie nie, bo foteliki robią ludzie i to że dostał ileś tam pkt to dla mnie nic nie znaczy, szyłam poduszki do aut i wiem co nie raz wysyłane było do klienta-uwierzcie mi ludzie dostawali nieźle po d***e, np. igła z maszyny w środku poduszki. Plusy: jedni wolą dalej wozić tyłem do kierunku jazdy inni już przodem do kierunku jazdy a ten fotelik można i tak i tak. Gdybym miała isofix w samochodzie kupiłabym z bazą, ale nie mam dlatego wybrałam ten.