Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zennitritex

Co mogę ugotować na walentynkową kolację dla dziewczyny jeśli nie umiem gotować

Polecane posty

Gość zennitritex

Wiem że kolacja to oklepany pomysł ale w sumie oboje jesteśmy domatorami wiec taka walentynkowa kolacja jest w sam raz. Ogólnie nie umiem gotować ale jak mam łatwy przepis to dam radę. Zrobię na pewno murzynka jako deser bo to umiem i podam białe półwytrawne wino. Co można ugotować jako danie główne? Proszę o rady bo bardzo zależy mi żeby to było coś prostego a wykwintnego. Może jakaś sałatka by wystarczyła ale musiałaby być szałowa żeby moją dziewczynę ścieło z nóg

Gość gość
skoro biale wino to moze cos z kurczaka indyk? bardzo latwe jest upieczenie udek z kurczaka z przyprawa na ostro do tego ryz brazowy a jako dodatek rukola delikatnie polana dresingiem czosnkowym proste bo wszytsko mozesz kupic juz prawie gotowe

Gość zennitritex
w sumie takie udka z kurczaka mogłyby być dobrym pomysłem. zaraz sprawdzę jakieś przepisy w necie. Moze znasz cos konkretnego? Na ostro super bo i ja i moja ukochana uwielbiamy ostre jedzenie

Gość gość
udka najlepiej te male palki praktyczniej sie je potem je a i piecze szybciej oraz sa smaczniejsze sztuk jak dla Was na dluzszy wieczor ok. 8 ryz brazowy moze byc z Biedronki dla was starcza dwa woreczki pakowana rukola i do tego gotowy dresing czosnkowy do udek przyprawa po wegiersku Kamis olej do pieczenia udka natrec przyprawa jakies 3 godzinki wczesniej piec okolo. 1-1,5 godziny ryz ugotowac wylozyc na duze talerze polac deliktanie sosem z udek rukole umyc odsaczyc wylozyc do polmiska polac delikatnie dresingiem wino schlodzic swiece zapalic ladne serwety i podawac ;)

Gość zennitritex
Dzieki za rade. Zrobie same te pałeczki nie całe udka.

Gość zennitritex
Nawet Gessler w kuchni mi nie dorówna jak zrobie kotlet z gooowna

wiesz co, mój rok temu zrobił dla mnie spaghetti... ale do tego był szampan, duuużo kwiatów, deser... Ale spaghetti to moje ulubione danie, a przynajmniej jedno z kilku więc zrobił mi wielką radochę :)

kurcze ja nie wiem np czy chciałabym pałeczki, na kolacje walentynkową... już lepiej jakbyś zrobił do wina sąłatkę z piersią z kurczaka + grzanki czosnkowe (mega szybkie i proste), albo właśnie danie z piersią z kurczaka, albo ryż / makaron + sos (z torebki też są smaczne jak jesteś facetem to Ci wybaczy a i nie musisz się chwalić, że knorr czy winiary C***omógł :P)

Gość gość
spaghetti tez mniam :) ale jak chlopak nie ma pojecia o gotowaniu to te paleczki beda akurat na pierwszy raz mylse ze dasz rade ;) powodzenia !

Gość zennitritex
czytajac przepisy na pałki na stronach o gotowaniu sądzę że powinno mi wyjsc.

spaghetti jest tak proste, że na bank dasz rade. Jeśli oczywiście chcesz... A pomocników masz wiele np. przepis: Mięso mielone (ok 300gram) podsmażasz na patelni z 1 posiekaną cebulką możesz do smaku dać pieprzu troszkę soli, pokrojonego pomidora... Kupujesz opakowanie spaghetti bolognese knorr i to mieszasz według instrukcji na opakowaniu czyli to spaghetti zalewasz wodą i dodajesz do mięsa na patelni, kropka. ;) do tego możesz zrobić sałatkę: kupić woreczek tych różnych zmieszanych sałat np. w biedronce, lidlu itd wsypać ładnie do miseczki, wkroić pomidora, zalać sosem do sałatek np. greckim knorra. I gotowe, wiem że zabrzmiałam jak reklama knorra, ja robię zwykle sama od podstaw, ale tak też jest smacznie i bardzo szybko. ;)

oczywiście w osobnym garnku gotujesz makaron według instrukcji na opakowaniu - do wrzącej wody ( z dodatkiem : łyżeczką soli i oleju) wrzucasz makaron, gotujesz tyle co na opakowaniu i odcedzasz. wiem, że w torebkach jest chemii, ale jak zrobisz tylko na kolacje to przecież nie będziecie świecić po nocach, a jeśli pałki to też masz winiary pomysł na pałeczki w woreczku, po prostu jak jesteś Facetem i nie umiesz gotować, stań w markecie przed torebkami w proszku i sam wybierzesz danie. bo jest ich multum a to nie jest przecież jednak mrożonka ;)