Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaska210347

gotowanie zupy

Polecane posty

Gość kaska210347

Czy warzywa do zupy (zupa na wywarze warzywnym) gotuje się w gorącej czy zimnej wodzie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja podsmażam chwilę i zalewam wrzątkiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
w zimnej przejdzie ci wiecej aromatu z warzyw

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W zimnej wodzie raczej nic nie ugoujesz.....ale mozesz zalac jaka chcesz nie ma roznicy.....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zimna woda

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jest różnica, warzywa zalane zimna woda dają bardziej aromatyczny wywar

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a więc suche warzywa i zioła dodajesz odrazu i gotujesz żeby wydobyć z nich cały aromat a świeże warzywa dodajesz jak się już wywar gotuje żeby jak najkrucej się gotowały.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kaska210347
Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedź! pozdrawiam serdecznie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×