Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tata pyta znów

Polecane posty

Gość gość

witam kochane mamy jako niedoświadczony ojciec po raz kolejny proszę o podzielenie sie doświadczeniami. Moja kochane dzieciątko (7 miesięcy) ma wypieki i suchą skórkę na policzkach czy to uczulenie ?? alergia??? iść z tym do lekarza???

Gość gość
Moj syn taka szorstka na policzkach wlasnie jakby podrażniona,ale nie ma na nic alergii,mieszkam w uk wiec tu takimi rzeczami sie nie przejmują wiec nie wiem skąd to,najbardziej widać po kąpieli,no i ma to od kilku miesięcy,wcześniej mial gladka buzke.

Gość Justann
Zależy jak bardzo sucha i jak wygląda dziecko. Moja też miała suchą skórę, mocne plamy. Dostaliśmy od lekarki receptę na hydrokortyzon (w słabej dawce), ale nie specjalnie pomógł, więc to nie alergia. Pomógł nam krem: cethapil. Drogi, ale się opłacało. Lekarka (alergolog) zwróciła nam uwagę, że warto zmienić pielęgnację: nawilżać skórę właśnie np tym kremem, do mycia delikatne mydełko (bambino). Nie używać oliwek, ani płynów do kąpieli. Proszek do prania ubranek i rzeczy dziecka delikatny (Lovela)

Gość 1122333
Moje dziecko ma takie poliki zawsze po zjedzeniu cytrusów. U nas więc jest to objaw alergii.

Gość gość
moJ syn ma takie po mleku krowim. Może to być atopowe zapalenie skóry, spróbujcie kosmetyków z emolientami np. Emolium czy Oillatum.

Gość gość
Moj ma po spacerze na mrozie. Chyba ma alergie na mroz ;) I czasem jak mocniej nagrzeje i jest za suche powietrze. Pewniebto alergia na cieplo;)

Gość gość
Może mieć alergię, może mieć rumień zakaźny (niegroźne ale zwykle u starszych dzieci), może mieć podrażnioną skórę po prostu od mrozu czy szorstkiego materiału... Na razie spróbuj dobrego kremu łagodzącego czy nawilżającego, możesz w aptece kupić a jak nie przejdzie to do dermatologa najlepiej, już się przekonałam że bardziej pomaga niż pediatra.