Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boze jaka w tej Polsce jest bieda! Przeraza mnie nasz system...

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam w US i dziekuje Bogu, ze bylo mi dane sie tutaj urodzic i zyc i ze moi rodzice nie musieli biedowac. Wlasnie czytam o... swiadczeniach rodzinnych przyslugujacych na dzieci w Polsce. Te pieniadze to jakis zart! . To wola o pomste do nieba. Przypadkowa strona, ktora znalazlam http://www.ops.andrychow.eu/node/12 Przy okazji dowiedzialam sie, ze tzw.becikowe wynosi juz tylko 1000 zl... Pamietam, ze pare lat temu to bylo chyba 2500zl? Pamietam jak moja kuzynka rodzila corke 7 lat temu i wlasnie cos opowiadala o 2500 zlotych becikowego.

Gość gość
Jest, dlatego coraz więcej osób stąd ucieka, wyludniają się miasta

Gość gość
Akurat becikowe to najmniejszy problem z systemu, który powoduje, że ludziom żyje się źle i biednie.

Gość gość
s*******ac i nie wracac ! za granica jest z***biscie kapitalistyczne niewolnictwo praca dom sranie i spanie i tak w kolko

Gość gość
Szkoda ze cie nie przeraza amerykanski system. Ile tutaj niby dostajesz kasy od panstwa (o ile w ogole) jak urodzisz dzieciaka? I gdyby nie obamacare to podatincy dalej placiliby za tych wszystkich uninsured i mlode matki itp bez ubezpieczenia. W stanach dostaniesz food stamps jak jestes czarny albo masz 8 dzieci. Zapomnij ze cokolwiek dostaniesz od panstwa chyba ze sie sama nacharujesz. Ja zeby zaplacic za moj bachelor pracowalam full-time i chodzilam full-time do szkoly. Tak samo jak pelno moich classmates. Widzisz takie zjawisko w Polsce? bo ja nie.

Gość gość
Zgadza sie,w Usa nie ma nic za darmo i trzeba ciezko pracowac.Nauka rowniez nie jest za darmo a o sluzbie zdrowia to lepiej nie mowic.Od panstwa to dostaniesz jak tu kolezanka napisala jak jestes na skraju ubostwa i lepiej nie byc bialym..

Gość gość
No w Polsce jest bieda.

Gość gość
Nie no w US nie ma biedy, w ogole! wez przestan ile w Europie jest Amerykanow ktorzy po jakims czasie boja sie wrocic bo jak nie znajda pracy to zonk, zero swiadczen, nie masz medical insurance i lipa, dziekuj***ardzo. Nie mowie w Pl jest ciezko ale inne kraje w Europie bez porownania, jak ktos jest bezdomny to tylko na wlasne zyczenie a w US zdychaj na ulicy.