Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wytlumaczcie mi co to GENDER

Polecane posty

Gość gość

bo nie pojmuje....tak jak krowie na rowie...i powiedzcie czy wymawia sie gender czy dzender. Bede wdzieczna :)

Gość co by tu napisać wam
z ang. gender - czytamy dżender, w skrócie oznacza to płeć kulturową, płeć społeczną, nie zawsze pokrywającą się z płcią biologiczną jednym słowem straszny potwór :D

Gość gość
Gender to plec ksztaltowana kulturowo i przez spoleczenstwo w drodze socjalizacji. Tzn od malego dziewczynkom daje sie lalki, uczy gotowac i ubiera sie na rozowo, a chlopcom daje sie samochody, pistolety itp. przygotowujac ich do pelnienia pewnych rol matki, ojca.

Gość gość
w ideologii gender chodzi o równouprawienie, np kobiety tez moga byc kierowcami autobusów czy ciezarowek a facec***oloznymi. Chodzi o cos dobrego a zrobil sie z tego niepotrzebny szum, dziecki naszmu Kosciolowi:O

Gość Justynaka7890
czytalam ze przez geneder maja uczyc masturbacji w przedszkolu, ze maja przebierac chlopców w sukienki by zobaczyli jak to jest. wiem brzmi jak zart ale to prawda :(

Gość co by tu napisać wam
Justynaka7890, gdzie czytałaś takie bzdury??? Serio ktoś coś takiego podaje do wiadomości???

Gość gość
To o czym piszecie to było kiedyś. Teraz gender to raczej próba rozmycia płci biologicznej i próba budowania społeczeństwa opartego na związkach innych niż kobieta-mężczyzna. Wg gender studies, heteroseksualne związki dwóch osób w najwiekszym stopnio dyskryminuja kobietę. Mniej dyskryminujace są związki homo, bi lub poligamiczne, np. dwóch mezczyn plus kobieta. Poczytajcie prace pani Riche (francuska feministka)

Gość gość
Seksualizacja dzieci jest tez obecnie promowane przez gender studies. najnowsze badania potwierdzaja, że orientacja seksualna nie jest jednak wrodzona, tylko kształtuje się w pierwszych latach życia. Dlatego w przyszłości mozliwe będzie wychowanie społeczeństwa, które będzie w przewadze homoseksualne.

Gość Justynaka7890
to jest generanie coś złego, prowadzi do dystrukcji spoleczeństwa. Spoleczeństwo powinno dbac o to, by homoseksulaisi byli z niego eliminowani bo to zaraz, model polskiej rodziny to konieta i mężczyzna.

Gość Justynaka7890
lepiej zeby nie, bo świat nie przetrwa, z dwóch chlopców dziecka nie bedzie. pozatym o czym ta dyskusja wogóle.. :(

Gość Justynaka7890
"Edukacja seksualna przetasowana jest z edukacją społeczną, której celem jest uczenie wychowanków żłobków otwartości na różnorodność związków. Dzieci w wieku 0-4 mają nabrać przekonania, że istnieją różne koncepcje rodziny i każdy model jest poprawny. NIE JEST POPRAWNY A jedynie budzi obrzydzenie :(

Gość Justynaka7890
"Pani (w przedszkolu) każe rozbierać dzieciom lalki, a gdy te zostawiają je w bieliźnie, wydaje instrukcję o zdjęciu im majtek. Następnie dzieci głaszczą lalki po narządach, by lepiej zapoznać się z obiektem."

Gość gość
Ale już w Europie Zachodniej model kobieta + mężczyzna nie jest aż tak dominujacy jak kiedyś. Np. w Holandii czesto sa sytuacje, że gej, czy tam bi zrobi dziecko kobiecie, i w sumie zajmują się dzieckiem na zmiane, a żyją w swoich związkach. Tam takie podejscie jest nawet promowane - nie wiem w sumie dlaczego.

Gość gość
Justynaka7890 - myślę, albo że nie jesteś normalna, takie bzdury wypisujesz, albo jesteś strasznie "ograniczona umysłowo", że tak ładnie to ujmę i wtedy to co wypisujesz ma sens. Gender - chodzi o role społeczne i kulturowe, żeby nie narzucać kolorów ciuchów dzieciom ze względu na płeć, żeby nie uczyć małych dziewczynek, że będą zasuwać całe życie w kuchni, a chłopcy będą w kapciach siedzieć przed tv. Chodzi o to, żeby facet też wykonywał obowiązki, które przypisuje się "niby" kobietom a kobiety mogły robić męskie rzeczy (chodzi o wpajanie obecnie tych zasad małym dzieciom od urodzenia). O to tu chodzi resztę bzdur, którą tu wypisują pseudo eksperci możesz uznać za kłamstwa. Ja jestem facet i nie jestem gejem. :-)

Gość Sgggff
wiedziałam, że w tym temacie jakieś oszołomy się pojawią :O \

Gość gość
Dwa posty wyżej. Na poczatku gender studies rzeczywiście zajmowało sie równouprawniem. Teraz doszła ideologia i w główej mierze chodzi o upowszechnienie homoseksualizmu.

Gość autorka tematu rzeczonego
Justyna proszę Cię pokaż mi choć jedno przedszkole,gdzie tak się robi. JEDNO! Ludzie są tępi jednak. Problem gender nie istnieje. To kościół rozdmuchuje sprawę, której nie ma. Gdzie w przedszkolach uczy się masturbacji albo przebiera chłopców za dziewczynki? Poporoszę o adres.

Gość Justynaka7890
to może włączcie teraz Waszym dzieciom ten filmic, lub jak wrócą z przedszkola wasi synkowie, usiadzccie razem i obejrzycjecie dobrze? ot co, filmic promujacy gender w przywolywanej tu holandii :) http://www.youtube.com/watch?v=iF8cOOa0A-U

Gość Justynaka7890
chodzi o to, ze takie "rzeczy" gender chce wprowadzic do naszych polskich przedszkol, a my jako spoleczenstwo musimy temy przeciwdziałać

Justynka dla mnie to Ty możesz dziecku swojemu włączać co sobie życzysz.

Gender chce wprowadzić? Czyli kto konkretnie?

Gość Ja pierdzielę to nie są
"takie" rzeczy, tylko najzwyklejsza fizjologia :O Domyslam sie, że Twoi rodzice nie potrafili z Toba rozmawiac swobodnie o seksualizmie i seksie, ale nie wszyscy żyją w zapyziałych, intelektualnie miernych rodzinach, gdzie 'te rzeczy' sa wstydliwą koniecznością. O dziwo, to właśnie w takich środowiskach najczęściej dochodzi do przedwczesnej inicjacji seksualnej, małoletnich ciązy itp

Gość Justynaka7890
moj *****np idiotko :) poczytaj a nie glopie pytania zadajesz litości

Gość Sgggff
Justynaka7890 straszy swoje dzieci, że przyjdzie gender i im utnie k****a :classic_cool:

Gość Justynaka7890
prosze, znalezione na szybko Jeśli przywołać tutaj pomysł Twojego Ruchu o tym, by 12-latki mogły decydować o zmianie płci, wszystko składa się w spójną całość. Właśnie do tego potrzebna jest genderowa edukacja. Swobodne podejście do własnej tożsamośc**płciowej związane jest nieodłącznie z edukacją seksualną, która ma zostać oparta rozbudzaniu popędów.

Szkoda słów na nią.Nadal czekam na te adresy przedszkolu gdzie uczy się dzieci masturbacji.

Gość Justynaka7890
rozumiem, ze Twoj tata puszczal ci takie bajki, ogladaml ci łechtaczke, wkladal palce pokazywal jak do rokoszy moze dojsc tak? tak ta edukacja wygladala? gender to zło bóg, honor, ojczyzna!! amen

Gość gość
Gender to dazenie do tego by nie bylo odgornych stwierdzen takich jak " powinnas gotowac, jestes kobieta" " jestes facetem i pracujesz jako pielegniarka?" I tym podobne. Ideologia ta dazy do zamazania granic miedzy plcia zenska, a plcia meska. Czesto jest mylona z transseksualizmem, co jest bledem.

Gość Justynaka7890
napisalam juzze to jest W PLANACH wiec na adresy przedszkoli czekaj sobie chociażby do rana :D :D

Gość Ja pierdzielę to nie są
I ja równie na szybko znajdę, proszę: Justynka7890 to ptzykład współczesnej Dulskiej. Zapyziałe poglądy, poparte wyłacznie autorytetem księdza proboszcza, nie pozwalają jej dostrzec pewnych oczywistych faktów, do kórych współczesny świat juz dawno dojrzał- że seksualnośc istnieje, jest naturalną rzeczą i nadmierne jej tłumienie może prowadzić jedynie do nadmiernej eskalacji frustracji.