Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co umieją wasze 3 latki

Polecane posty

Gość gość

corka niedługo będzie miała 3 latka. umie: - liczyc do 10 - spiewac piosenkę po angielsku - ubrać się całkowicie sama - kolorowac prawie bez wyjezdzania za linię - rozpoznaje kolory, kształty nie lubi sama jesc, muszę ją karmic

Gość gość
Moja liczy do nieskończoności Właśnie czyta Krzyżaków Język angielski i japoński perfekt

Gość gość
moja ma 2,5 - sama sie ubierze, z drobną pomocą, skarpetek nie ogarnia , zna dużo piosenek ale po polsku , je sama wszystko, liczy do 10 z drobną poprawą, wymienia dni tygodnia , i co tam jeszcze hmm ;-)

Gość gość
czyli niewiele. mój syn poza tym co napisałaś, mówi wierszyki, je samodzielnie, potrafi wstawić naczynia do zmywarli, załatwić się sam, nasypać sobie płatki do miski i zalać mlekiem

Gość gość
zimnym mlekiem zalewa ?

Gość gość
moja - umie liczyć do 3 - nie ubiera się sama, nie je sama - wychodzi poza linie kolorując - nie rozpoznaje kształtów ani kolorów -sika w pieluchy nie mówi wyraźnie bo nie wymawia r ani g

Gość gość
e tam a mój to nawet potrafi sam zrobić zakupy i jeszcze obiad ugotuje ....jakies mało kumate sa te wasze 3 latki:P

Gość gość
kolejna mamuska która mysli że jej dziecko jest wybitne :) pogadamy jak skończy studia i znajdzie pracę a nie rozpoznaje kolory... he he... kazdy się tego nauczy, co za różnica czy w wieku 3 i 5 lat???

Gość gość
mój właśnie czyta Pana Tadeusza :p

Gość gość
ja mam tsy lata i cytam was

Gość gość
Moja córka też niedługo ma 3 urodziny i potrafi ubrać się sama z drobną pomocą, sama chodzi sie załatwić do łazienki, liczyć umie tylko do 5, zna kawałki piosenek, naczynia do zmywarki wkłada koniecznie ona i sama ją włącza( jest prosta w obsłudze ) nastawia pralkę( ja wsypuję proszek i płyn) ogólnie jest bardzo samodzielna i bardzo lubi pomagać. Zna wszystkie kolory i bardzo dużo kształtów, je sama jeśli ma wszystko pokrojone na talerzu.

Gość gość
absolutnie nie mysle ze moje dziecko jest wybitne! do wybitnosci duzo jej brakuje :) chcialam porownac co umieją inne, czy w ogole sięga średniej...

Gość gość
moja do 10 liczy, ale jak się mówi liczby razem z nią, sama z siebie ciurkiem nie powie; piosenki po polsku jakoś tam niezgrabnie śpiewa, ale połowa jest "po swojemu"; ubrać się potrafi, ale woli być ubieraną, tak samo z rozbieraniem się; kolorować / rysować nie umie w ogóle, kilka kresek zrobi a potem się denerwuje; z rozpoznawaniem kolorów różnie to u niej jest, kilka niby rozpozna, ale nie zawsze, kształtów raczej nie rozpozna (choć nie próbowałam się pytać); sama umie jeść, ale czasem chce być karmioną; nadal nie opanowała całkowicie nocnika; sama sobie wyciąga rzeczy z lodówki jak ma ochotę np. jogurt, ale trzeba jej otworzyć go, sama sobie wyciąga karton z mlekiem, odkręca nakrętkę, nalewa do kubka i zakręca, chowa do lodówki, tak samo z butelkami z wodą; niezdarnie sama smaruje sobie kanapkę masłem; i jeszcze pewnie parę rzeczy by się znalazło łącznie z włączaniem sobie YT na kompie :o :P

Gość gość
a i jeszcze pomaga nakrywać do stołu, układa sztućce i serwetki

Gość gość
synek umie wszystkie literki - jak ma wyraz to przeliteruje cały, zna kolory, liczby do 10 i dalej - czasem się myli ale w większości mówi dobrze, zna wszystkie marki samochodów po znaczkach na aucie, kilka zwrotów po angielsku, mnóstwo piosenek, je sam, sika i kupa od dawna, najgorzej idzie mu ubieranie się

Gość gość
aa zna też kształty z rombem i trapezem - rozróżnia też strony prawa lewa

Gość gość
mój cyn 3 lata potrafi: - to co autorki córka plus - włączyć komputer/laptopa - włączyć przeglądarkę internetową - wyszukać na you tube bajek - obsługiwać się tabletem - obsługiwać się telewizorem - obsługiwać się telefonem dotykowym - zrobić 10 pompek - 3 krotnie podciągnąć się na drążku -itd.

Gość gość
mój syn zna 2 języki obce, konfigurować windows'a, zna języki programowania, zna zasadę działania silnika odrzutowego

Gość mamadwóchdziewczynek
moja też ma 3-latka i jest wspaniałą, mądrą dziewczynką ;-) zastanawiam się raczej czego ona nie potrafi, bo umie na prawdę dużo, aż czasami zaskakuje ;-)

Gość gość
nie lubię takich tematów :O ale odnosząc się do czyjegoś sarkazmu - mój 3 latek naprawdę potrafi zrobić zakupy, jak idziemy do marketu we 2 to mówię co mam kupić przed wyjściem, a on w sklepie prowadzi mały koszyk z chorągiewką i wkłada zakupy do koszyka :D zapamiętuje średnio 5-6 produktów, które mamy kupić, czyli często więcej niż ja :D a mam 30 lat....

Gość gość
nie złe umiejetności, sama elektronika, ciekawe czy tak samo potrafi wsponac się na drabinki na placu zabaw itp ...

Gość gość
Ja pier....ale wy jestescie puste...Ktos zalozy durny temat by sie chwalic i jeszcze jest odzew na to...

Gość gość
Temat nie głupi bo warto porównać ale jak ktoś pisze "zna wszystkie..." to mnie trafia. Kolorów i marek są tysiące i nie sposób by 3 latek znał wszystkie kolory a drugi wszystkie marki samochodów. Mamuśki nielogiczne to może dzieci będą mądrzejsze.Oby.

Gość gość
ahahahahahhahahahahaha - mamusie zawziete widzę ;-)