Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brakuje mi motywacji do walki o byt! Mam dziecko, małe i pracuję za grosze

Polecane posty

Gość gość

na nic nas nie stać. Ostatnio odczuwam zmęczenie życiem a chciałabym synkowi dać wszystko. Nigdy nie byliśmy na wakacjach, nie mamy rodziny, znajomych, marazm...

Gość gość
wcale sie tobie nie dziwie, zycie jest ciezkie. a co z ojcem dziecka?

Gość gość
gdy zaszłam w ciażę narzeczony powiedział, że to nie jego i nasze drogi się rozeszły, nigdy nie walczyłam o to by się nim stał na papierku.

Gość gość
ale jak to jest jego dziecko to ma obowiązek płacić alimenty, a jak nie do pójdzie do więzienia powiedz mu o tym, a co z jego rodzicami przecież zostali dziadkami nie interesuje ich to ?

Gość gość
z tego co wiem dziadkowie wiedzą o jego istnieniu ale nie wykazują chęc***oznania prawdy. Pewnie uznali, że to nie jest dziecko ich syna a on tak sobie to wmawiał, że też uważa iż nie jest to jego dziecko. Choć podobieństwo jest uderzające, ale on go nawet nie chciał zobaczyć. :( Alimentów nie musi płacić, bo formalnie nie jest ojcem.

Gość gość
Kobieta ale dlaczego nie starasz sie o uznanie dziecka i alimenty na dziecko?????

Gość kubeł wody
widocznie to nie jego dziecko moja mama mówiła, że zawsze można zaoszczędzić (choćby 50 zł)

Gość gość
to jego dziecko i on o tym dobrze wie, bo wtedy byliśmy ciągle ze sobą. Zresztą nigdy nie miałam innego mężczyzny i on też o tym wie. Po prostu przykro mi było, że się wyparł i się uniosłam honorem. Teraz gdy synek ma już ponad 3 lata, podobno jest za późno by wnosić w tym temacie sprawę, także pozamiatane. Zresztą nie wiem czy chciałabym żeby ktoś taki miał się nazywać ojcem. Kto to jest, skoro wie, że jego geny rosną, żyją a on nawet jednego telefonu nie wykonał co u syna.

Gość gość
skladaj pozew, a nie marudz. przez twoje olewactwo dziecko ma gorzej i nie masz na wydatki. rusz 4 litery i zloz pozew o uznanie ojcostwa i wniosek o przyznanie c***elnomocnika z urzedu (za free)

Gość gość
w dooope z unoszeniem się honorem,choc pewnie zrobiłabym tak samo,jeszcze bym w pape takiego imbecyla strzeliła ale,,,to jest niedobre wobec dziecka,ojciec dziecka powinien łożyć na nie,i mieć kontakt,kiedyś Twój syn może miec do Ciebie pretensje ,ze o to nie zadbałaś,tylko uniosłaś się honorem

Gość gość
zniszczyłabym gnoja!!!!! a tak śmieje się z twojej pseudo ambicji

nie wiem , jakie sa przepisy ale skoro piszesz , ze ejst za pozno to pewnie juz masz pewne informacje . Moze trzeba popatrzec optymistycznie na ta sytuacje : owszem nie masz alimentow , ale ten pseudotatus nie ma wplywu na wychowanie( bo co za wplyw mialby tak nieodpowiedzialny czlowiek?) , nie zabrania , nie krytykuje , nie utrudnia ci zycia .Jesli On malo zarabia to i alimenty bylyby zalosne .Wystarczy poczytac wypowiedzi samotnych mam . Moze musisz wesprzec sie rodzina , kims silniejszym na dana chwile . Od tego kogos czerpac wsparcie i energie .Czlowiek nie zyje sam na swiecie , zyje posrod ludzi i wiele osob moze dac motywacje , wsparcie , dobre slowo Badz zyczliwa , dobra , bo dobro wraca do nas -czesto w najmniej spodziewanym momencie ..Wazne, ze masz zdrowe dziecko, sama jestes zdrowa a reszte wypracujesz w sobie .

Gość gość
właśnie nie mam rodziny i nikogo bliskiego. Jestem osobą zamkniętą w sobie, także mam tylko znajomości służbowe, które poza pracą się nie wychylają. No pat, jestesmy sami, totalnie sami.

Gość pytajik
Jak tak mało zarabiasz to daj pozew do sadu o alimenty, wazne zeby dziecko wiedzialo kto jest jego ojcem, a zastanawialas sie co by bylo jakby ciebie zabraklo? Albo kiedys zachorowalo i potrzebny by byl mu jakis dawca. Motywacją powinien byc dla Ciebie lepszy byt dla dziecka, to warto postarac sie o alimenty zeby nie martwilo sie, ze nie ma za co skonczyc szkoly.

a moze daj ogloszenie , ze zaprzyjaznisz sie z samotna mama w necie .Ja mam wlasnie takie 3 kolezanki i jest super .Mamy kontakt od 4 lat , juz sie nawet spotkalysmy .Nie potrzebuje w realu na codzien , ale rozmowy na Skype, maile sa bardzo potrzebne mi .Jest ok .

Gość gość
nie mam teraz siły na znajomości co do alimentów, to będzie trudno. Potrzebowałabym porady prawnej, ale to kosztuje. Były kiedyś zapisy w urzędzie na darmowe porady, ale to była jednorazowa akcja i tzw.:swoi" się tylko załapali.

Gość gość
Co tam honor, ważne żeby dziecko miało lepiej. Biegusiem do sądu po alimenty!

Gość gość
Idź do ośrodka interwencji kryzysowej, taki są w całej Polsce. Rusz sobą bo widzę że jesteś bierna!

cos mi sie przypomina , ze w Sadzie 1 raz w tygodniu sa porady prawnika za DARMO.Przynajmniej u mnie w miescie .Idz -zapytaj . Podpowiedza ci, gdzie uzystac porade taka za darmo .

Gość gość
piernidolisz 3 po 3, tobie sie nawet glupich alimentow zalaywic nie chce pierdmprzony leniu, rusz d**e dla dziecka, w centarch pomocy rodzinie, w osrodkach interwencji kryzysowej jest darmowy prawnik.

Gość gość
dzieki za pomoc, nie wiedziałam ze w ośrodkach interwencji kryzysowej można. Co prawda w moim mieście nie ma, ale w przyszłym tygodniu będę w innym dużym miescie, to moze tam. Zaraz poszperam w sieci. Ale macie racje, jestem bierna, poddałam się:(

Gość ejgość
Centrum Praw Kobiet jest to tam można pytać. I telefon zaufania Anonimowy Przyjaciel całodobowy 89 192-88 lub89 527 00 00, może coś podpowiedzą

Gość ejgość
dobra...przynajmniej się ten głupi chłop nie będzie miał prawa o alimenty od dziecka w przyszłości upominać. Dopiero będzie, jak poznasz uczciwego człowieka, ktory ciebie pokocha a ten palant się zorientuje, że dziecko do niego podobne rośnie. Ale już będzie za pózno.

Gość ejgość
Fundacja udziela informacji i porad w następujących formach: W siedzibie fundacji przy ulicy Wilczej 60/19 w Warszawie : W celu umówienia się na spotkanie z prawnikiem należy skontaktować się z fundacją pod numerem telefonu: (0-22) 622 25 17 Za pośrednictwem Internetu: W celu uzyskania informacji prawnej drogą e-mailową należy przysłać e-maila z pytaniem na adres: porady.prawne@cpk.org.pl Drogą listowną: W celu uzyskania informacji drogą listowną należy wysłać list z pytaniem na adres: Centrum Praw Kobiet Ul. Wlicza 60 lok. 19 00-679 Warszawa

Gość ejgość
jak masz tel. w playu to 100min.na stacjonarne i do play kosztuje 10zł(aktywacja 5 i każda minuta 0,05zł). Promocja się nazywa 100minut na stacjonarne i do Play