Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyłącznie do karmiących mm

w jakiej temperaturze wody rozrabiacie mleko

Polecane posty

Gość wyłącznie do karmiących mm

Jak w temacie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W takiej jakiej trzeba! Ok. 40 stopni. W chłodnej przecież Ci się nie rozpuści a gorąca być nie może.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Czytałaś etykiete na opakowaniu mleka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
w chlodnej tez się rozpuści. Ja robię w ok 38 stopniach. Wlewasz na nadgarstek albo troszkę wyżej i jk jest takie letnie to jest ok. Tez jak zaczynałam karmić mm to nie wiedziałam jaka temp jest odpowidnia. Sa takie fjane butelki tommee tippe tam jest taki czujnik temperatury, jak woda jest za goraca to zmienia kolor na rózowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tak napewno się dokładnie rozpuści... Wtedy się dziurka w smoczku zatka a wy powiecie, że dziecko nie je bo nie jest głodne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Literki
Ja rozpuszczam w takiej do karmienia, około 38-40*, zdarza się, że w ciut chłodniejszej i podgrzewam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W 40, ewentualnie ochłodzę trochę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wyłącznie do karmiących mm
a Wy coś w życiu przeczytałyście? czekam na choć jedną PRAWIDŁOWĄ odpowiedź

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wyłącznie do karmiących mm
i zal mi waszych dzieci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja mam podgrzewacz i to on załatwia mi ten temat i mam w d***e ile to stopni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Retro mama
Ja we wrzątku, gotuje kilka minut i chłodzę. Tak wyczytałam. Może być?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sol słona jak h
ale za to d**y dac potrafią

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
w temp. 40 stopni zgodnie z instrukcją zawartą na opakowaniu, nie podaję od razu rozrobionej mieszanki, odczekuję około 5 - 7 minut

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gotujesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wyłącznie do karmiących mm
czy choć jedna karmiąca mm wie w jakiej temperaturze należy przygotować mieszankę czy same idiotki nieodpowiedzialne tutaj siedzą?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja w 70 st
zgodnie z zaleceniami WHO w 70st

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wyłącznie - tępa dzido, mam Ci zrobić zdjęcie instrukcji przynajmniej 3 różnych mlek, w których jest zupełnie inaczej opisane przygotowanie mleka? w humanie 70 stopniach , w bebilonie w 40 stopniach, więc daruj i odejdź od komputera.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja w 70 st
to może poczytaj co rekomenduje who? a potyem płacz że dzicko ma problemy z brzuchem jak mleka zrobić nie potrafią

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wyłącznie do karmiących mm
Dokładnie w 70 stopniach Przetłumaczę, bo skoro po polsku czytać nie potraficie, to po angielsku tym bardziej: Stanowisko w sprawie bezpiecznego przygotowania i obsługi sproszkowanego preparatu dla niemowląt WHO zaleca, aby przygotować je w 70 ° C

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tak dokładnie, o 70 stopniach jest wzmianka tylko na opakowaniu mleka humana. w tak gorącej wodzie zabijasz wszystkie wartościowe składniki - probiotyki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zalwcenia who się zmieniają.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jak w niższej
to nie zabijasz probiotyków, ale i drobnoustrojów też nie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
cudnie. w takim razie bardzo logicznym jest produkcja mleka z probiotykami i zakup przez konsumenta tylko po to aby w temp. 70 stopni wybić wszystko co wartościowe. elegancko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Justann
Dobra, to ja mam pytanie: Jak w takim razie dobrze przyrządzić kaszkę na mleku modyfikowanym? Bo kaszka (błyskawiczna) musi być wsypana do wody/mleka o temp min 50 stopni. Mleko do zimnej wody i podgrzane. Jak mam taką ciepłą wodę wsypię mleko i dodam kaszki to zabijam wartościowe probiotyki, a jak podgrzeję mleko (z zimnego) tylko do 40 stopni i dodam kaszki to też dupa, bo w za zimnym mleku nie napęcznieje (nie mówiąc już o tym, że dziecko może mieć problemy z brzuszkiem). Ktoś ma jakiś dobry pomysł? Albo jak Wy to robicie? Bo ja do tej pory po prostu wsypywałam mleko do tej zbyt ciepłej wody, nie chcąc narażać dziecka na źle przyrządzoną kaszkę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja robię w 50 stopniach, probiotyków to nie wybije, a w wieeelu publikacjach znalazłam właśnie taką informację.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tych swinskich kaszek nie roboe,ale zdarza mi sie kleiki. I najpierw rozrabiam kleik a potem dosypuje mleko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
na moim mleku pisze 40st - wyższa zabija probiotyki. mieszam na oko w ciepłej, takiej gotowej do picia, temperatura na czuja. autorka niech sobie przeczyta etykietę mleka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja też na czuja. Odrazu do picia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
haha, no sorry, wreszcie widzicie ten paradoks, że "Skoro dostępne to zdrowe" wmawiają wam mleko z probiotykiem, który i tak trzeba zabić...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie pisze na mm w jakiej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×