Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zycieeee

Co rozumiecie przez slowo Wolnosc ? Co dla was znaczy to slowo

Polecane posty

Gość zycieeee

Dla mnie to moj styl zycia daje mi poczucie wolnosci ,nie mieszam do tego polityki :) a dla Was? jak wyobrazacie sobie swoje zycie ? Swoja wolnosc?

Gość wolnosc wypowiedzi
łody czyli mój 3-letni synek rozmawia ze swoim atą, a rozmowa ta ma miejsce w kościele. Młody oczywiście jak zwykle mało dyskretnie, czyli na cały kościół: M:- Tata, a gdzie jest ten książę? T:- nie książę tylko ksiądz synku. I za chwilkę przyjdzie. M:- Tato ja wiem gdzie jest! W kibelku! Miny starszych pań bezcenne.

Gość gość
Nie mam pieniędzy na burdeeel a chce poruuuuuchać nie mam czym zapłacić dzzziwwce Jestem z biednej rodziny czasem obbcciągnne druta ojcu, ale żadnego kieszonkowego za to nie dostaje. Trzeeeeepie konia w zaciszu domu od kilku już lat, czasem zaliczę siostrę lub matkę. W wolnych chwilach zakładam stare prezerwatywy znalezione w lesie, lubię ich zapach. Muszę do poniedziałku uzbierać 239 zł, więc podaje niezbędne dane do przelewu. - Rafał Symanski ul. Rutowa 104 81-589 Gdynia Nr konta. 56 2060 6007 0000 2345 1130 9020 - Telefon: 792 478 770 - Kto mi pomoże

Gość zycieeee
no ok to nam udostepniaja miedzy innymi tego typu fora :) a poza tym?

Gość gość
Wolnosc prawdziwa dla mnie to wolnosc umyslu

jak to fora? ja mówię w życiu. np. żeby nie musieć nikogo okłamywać i żyć w kagańcu. ja na forum jestem tak samo wolna jak w realu, staram się.

Gość gość
ja nie musze sie starac bo rzadko dopuszczam do siebie ludzi szczesliwa jestem bez nich :) to jest moja wolnosc nie lubie sasiadow miec obok w tym znaczeniu hehehe lubie przestrzen lubie spokoj kocham przyrode i tylko ona jest w stanie dac mi wolnosc :)

Gość gość
uwierz mi Kinga ze u nas jeszcze poki co jest wolnosc owszem zalezy co kto pojmuje przez to slowo ale dla mnie ona jest wlasnie w PL wyjezdzam czasami do innych krajow na rok pol roku czasami krocej i wiecie gdzie odczuwalam wolnosc ? Moze wyda sie smieszne ale podczas mojego pobytu na Kubie :) tam sie zyje dla zycia za to w krajach Europejskich dla stylu zycia ktory obowiazuje coby nie wypasc poza margines :) okropnosc brrr

Gość gość
up

U nas za to nic zrobić nie można żeby od razu inni nie krytykowali :o np nie pracowałam zaraz było, że kura domowa, wyzyskiwacz i w ogóle nieciekawa osoba bo tylko dom i dziecko...i na dodatek jeszcze studia an czyjś koszt itd :p ledwie poszłam do pracy a już wszyscy żałują mojego dziecka że takie biedne bo mama w pracy a tatuś biedny wieczorami zamiast odpoczywać musi sam zajmować sie dzieckiem :D i gdzie tu wolność :o

Gość gość
Dla mnie wolnosc to wysranie sie bez papieru i poczekanie az wyschnie i odpadnie!!

Gość zycieeee
eee tam Kinga pierduletami pomyslaby kto ze sie przejmujesz ;) grunt ze sobie radzisz ! ludzie zawsze gadali i gadaja nie zaleznie od kraju w jakim sie znajdujemy ;)

No nie wiem, mam rodzinę w Skandynawii i wydaje mi się że tam jeden drugiemu tak nie zagląda co kto robi...ale może to przez to że języka nie znam :p

Gość gość
w Skandynawii sąsiedzi nie krytykują, od razu idą ze skargą do opieki społecznej, a ta odbiera dziecko

Gość zycieeee
Kingus ,dobrze gosc napisal to samo jest w De to samo w Holandii :O to samo Norwegia Dania Szwecja itede te narody roznia sie od nas ojjjj bardzo roznia ,oby u nas nigdy sie nie przyjal ten reżim bo nie odetchniemy swobodnie bez placenia podatkow za oddychanie hahahhha

oprogramowanie mozgu nie daje mi w pełni wolności nad zrozumieniem bo posluguje sie jakimiś tam symbolami ktore sa zainfekowane innymi wdrukami do ego,, iluzji bycia JA, miedzy innymi wykrzywia to moja ocene rzeczywistosci ktorej jestem,Kotrejj moja jaźń jest współtwórca, dlatego nie jestem wolny. jedynie kiedy prestaje myslec zajmuje sie moja nieswiadomość tym czym jest ta pustka.. I ona wciaz ta nierozlączna wiedzma zwana chaosem ona i ja jestem trwam wiec ona stworzy swiadomie lub nie czego chce moja jazn, jestem zmeczony :(

oprogramowanie mozgu nie daje mi w pełni wolności nad zrozumieniem bo posluguje sie jakimiś tam symbolami ktore sa zainfekowane innymi wdrukami do ego,, iluzji bycia JA, miedzy innymi wykrzywia to moja ocene rzeczywistosci ktorej jestem,Kotrejj moja jaźń jest współtwórca, dlatego nie jestem wolny. jedynie kiedy prestaje myslec zajmuje sie moja nieswiadomość tym czym jest ta pustka.. I ona wciaz ta nierozlączna wiedzma zwana chaosem ona i ja jestem trwam wiec ona stworzy swiadomie lub nie czego chce moja jazn, jestem zmeczony :(

Gość gość
jeśli ktoś chce wolności, to powinien zamieszkać w dużym amerykańskim mieście. Jesli kogoś gwałcą na ulicy, to odwraca się głowę i odchodzi, kogoś mordują na klatce schodowej, zamyka się drzwi i nastawia glośniej telewizor.

Gość zycieeee
tu nawet nie o dzieci chodzi a o zycie tak sie sklada ze mam znajoma w Norwegii ktora jest juz tam 12 lat szukala ostatnio cos w PL do kupienia bo jej marzeniem jest wyprowadzka z tego kraju ktory oprocz zarobkow nic w wolnosci nie daje :) poki co zawiesila poszukiwania ze wzgledu na sytuacje polityczna w PL ehhh a mialo nie byc polityki hahahah

Gość gość
jeśli daje zarobki, to daje też wolność Trudno być wolnym, jeśli zarabia się 1200 zł, a pracodawca powtarza, że na twoje miejsce jest 100 chętnych.

Gość zyra
Wolność. Po co wam wolność? Macie przecież telewizję. Wolność. Po co wam wolność? Macie przecież Interwizję, Eurowizję Wolność. Po co wam wolność? Macie przecież tyle pieniędzy Wolność. Po co wam wolność? I będziecie ich mieć coraz więcej... Czy słyszysz, czy słyszysz? Co tu dzieje się od lat. Jaki wokół siebie szum wytwarza ten fatalny świat. Co za fatalny świat podzielony granicami. Z ludźmi, których kochasz rozmawiasz tylko listami. Czujesz ich jedynie przy pomocy pocztowego kleju. Tylko dlatego, że mieszkają w innym kraju. Na tym świecie każdy jest zachłanny i pazerny. Na tym świecie każdy chce pieniądze i koncerny. Kilku frajerów rządzi świata tego polityką. Najpotężniejsi z nich myślą o władzy nad galaktyką...