Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bożenna38

Wyprowadzić się z Krakowa?

Polecane posty

Gość Bożenna38

Pochodzę z Krakowa, moja rodzina mieszka tu od wielu pokoleń, niestety Kraków jest strasznie prowincjonalny, muszę to przyznać pomimo całego sentymentu. Owszem to magiczne miasto, ale strasznie nudne, oferta kulturalna słaba, w tygodniu senne, w weekend pełne turystów. Od czasu studiów marzę o przeprowadzeniu się do Warszawy, ale boję się reakcji środowiska. Ludzie z Krakowa nienawidzą Warszawy, bez wzajemnośc***** latach muszę przyznać że to nienawiść wynikająca z zazdrośc***przykre, ale prawdziwe. Nie wiem jak zareaguje moja rodzina i znajomi, na pewno im się to nie spodoba... Wyprowadzać się czy nie?

Gość gość
Ale co cie to obchodzi co pomysla? To masz być cale życie nieszczęśliwa żyjąc pod dyktando innych? Jak chodzi im o twoje szczęście to zrozumieją, a jak nie z rozumieją, to nie liczy się dla nich twoje szczęście.

Gość gość
Ja jestem Krakowa i to Warszafffka sobie przyjeżdża i się wozi i jak ich lubić? To już przeprowadź się do Berlina, ale nie do stolycy... Porażka!

Gość krakuszawszewisła
w warszwie same geje i lewacy

Gość gość
coś w stylu" zamienił stryjek siekierke na kijek "

Gość Bożenna38
A mi właśnie Warszawa odpowiada, nawet mogłabym wychodzić "na dwór" zamiast "na pole" :) , ale jak widać po komentarzach ta nienawiść jest w Krakusach i jak tu się z nią zmierzyć?

Gość gość
Nie mierzyc sie, to strata energii, nie zmienisz nikomu poglądów. Skup się na własnym szczęściu.

Gość robsonek
nie wyprowadzaj sie, problem z glowy

Gość gość
Kraków de best! Ukochane miasto naszego papieża!