Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie pasty na chleb dla poltoraroczniaka

Polecane posty

Gość gość

Corka nie je wedliny ani sera na kanapki, uwielbia za to pasztety - a najbardziej sojowy, ale nie sa chyba szczegolnie zdrowe, nawet te z wyzszej polki. Jakies pomysly na zdrowe i smaczne pasty?

Gość gość
Moja ulubiona- jajeczna ze szczypiorkiem, nic więcej, przyprawiona tylko, albo z twarogu i tuńczyka/makreli wędzonej, z cebulką.

Gość gość
Albo zapiekanki z warzywami.

Gość gość
jajko na twardo pomieszane z odrobiną masła i szczypiorkiem, doprawione słodką papryką, pieprzem, ew. solą

Gość gość
Jajko na twardo i szczypior tak? A to sie nie rozwala? cos do spolenia?

Gość gość
AAA maslo, no tak :) dzieki. Sprobuje. Moze ktos jeszcze?

Gość gość
mam podobny problem, bo moj dwulatek jadlby tylko chleb z pasztetem... Takiej pasty jajecznej juz nie ruszy...

Gość mamadwóchdziewczynek
a może upiecz jej pasztecik, ja piekę na okrągło bo to jedyne co moje dziecko chce widzieć na kanapce /jeżeli już da się namówić ;-)/ w pasztecikach przemycam warzywa, zioła, czasami rzucam żurawinę albo rodzynki, czasami dużo "zielonego"

Gość gość
A jak robisz ten pasztet i ile moze postac? :)

Gość gość
Ja blenderem miksuję jajka i potem dodaję szczypiorek, trzyma się bez problemu. Moja mama chyba na majonezie robi. Jadłam też kiedyś pasztet z fasoli, całkiem ciekawe. Mój starszy, trzylatek ale też nie przepada za czymś "luzem" na kanapkach, robię mu zapiekanki z serem i pomidorem, smaruję masłem orzechowym (tak lubi), albo je chleb z masłem i do tego osobno jajecznica, parówka albo po prostu położone obok na talerzyku kawałki sera, szynki, papryki, pomidora, oliwki albo nawet ryby wędzonej czy pieczonej. Pasztet kupowałam w TESCO kiedyś taki w małych słoiczkach, skład fajny bo bez żadnych sztucznych dodatków i mom, cena z tego co kojarzę ok. 6-7 zł. za słoiczek. Na pewno lepsze od niejednej szynki.

Gość gość
Aha, i naleśniki u nas, łatwiej wchodzą niż kanapki, a ja chętnie daję tym bardziej że mały nie przepada za ciemnym pieczywem, nawet za grahamkami a do naleśników daję większość mąki pełnoziarnistej. Je i na ciepło, na zimno, na słodko i na ostro.

Gość fdeeee
tuńczyk, groszek z puszki, cebula (ja daję czerwoną) trochę majonezu, sól, miksuję.

Gość gość
raczej słabe dla dzieci, tunczyk i fasola z puszki.

Gość gość
na bazie sera białego z rybą i koncentratem pomidorowym

Gość gość
hit jajeczna lub z soczewicy obie z oliwą i soczewicą, do tego zioła jakie mam najlepiej świeża natka pietruszki, czasami daję melisę lub pokrzywę.