Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SPRAWA O ALIMENTY ! proszę o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Czy trwa długo? Chodzi mi o to, czy sędzia na początku pyta pozwanego czy zgadza się płacic kwotę o którą wnoszę? Jesli sie zgodzi to koniec rozprawy? A jesli sie nie zgodzi to co dalej? Bardzo sie stresuje, bo nie mam pojęcia jak to wszystko wygląda, nigdy w sądzie zresztą nie byłam. I jeszcze jedno, ktoś wzywa na sald rozpraw czy jak? Moze głupie pytanie, ale nie znam się....

Gość gość
zrobiłaś wyliczenie co ile cię kosztuje?

Gość gość
Tak

Gość gość
u mnie wychodzila protokolantka i wzywala na sale. moze byc ze jesli np. zadasz 500zł alimentow a ojciec dziecka sie zzgodzi to po sprawie. a jesli nie to bedzie wszystko sie pytac. o twoje zarobki, wydatki.

Gość gość
Prawniczka do której chodzę powiedziała, że nie muszę dawać rachunków , tylko musiałam wypełnić pewien arkusz i mieć to ze sobą i jak sedzia zapyta to sypać tymi kwotami ktore mi wyszly na dana rzecz. A wiekszosc kobiet mówi, ze rachunki i paragony trzeba miec, a ja w zyciu ich nie zbieralam.... Jak to jest?

Gość aguś 83
u mni sie zgodził na ta kwote co wnosiłam i po sprawie było,ale i tak nie płacił po 3 miesiacach.Teraz fundusz alimentacyjny mi wypłaca a jemu dług rosnie.N a sale cie zawołaja spokojnie.n emusiałam miec zadnych paragonów wiadomo ze dziecka nie utrzymasz za te 400 czy 500 zł jezeli tez nie pracujesz