Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak sobie radzicie z zaparciami?

Polecane posty

Gość gość

Na problemy jelitowe cierpię od dziecka, dokuczają mi zaparcia. Przez pewien czas pomagała kawa i zielona herbata. Teraz nie. Przez kilka dni nie mogę sie wypróżnić, potem środki przeczyszczające i biegunka, potem znowu zaparcia. Jak zmusic jelita do samodzielnej pracy? Próbowałam wodę z cytryną, jakieś colony c, teraz lekarz przepisał mi tribux.

Gość gość
lewatywa

Gość gość
wiesz co, ja ostatnio wieczorem brałam xenne co drugi dzien i tak mnie przeczyszczało rano, że masakra! takze ja moge polecic jak ktos ma klopoty z tymi sprawami.

Gość gość
A masz odpowiednią dietę? Jakąś lekkostrawną?

Gość gość
spróbuj jeszcze czerwonej herbaty pu-erh a jaką tą zieloną herbatę pijesz?

Gość Roxanna_
wsaddz se w d**e wąż od prysznica i odpal wode gwarantuje że sie wysrasz i tydzień spokoju ja tak robie i wkońcu nie mam hemoroidów od wymuszania srania na siłę.

Gość gość
Raczej tak, ogólnie jem mało, mam słaby apetyt.

Gość gość
Ja nie chce brać przeczyszczaczy. Pije taką chińską zielona - kupuje w zielarskim, ale i zwykłe zielone, takie z pigwą etc.

Gość Doświadczona Kobieta
zgadzam się z postem wyżej, wsadź główkę prysznica do dupni, odczekaj 2 min i zwolnij zwieracze, to naprawdę pomaga!

Gość gość
Kup sobie tabletki w aptece błonnik z ananasem. na mnie działa .:-) Pozdrawiam.

Gość gość
Zla dieta jest przyczyna. Polecam olej rycynowy, dostepny w aptekach za ok 2zl. Dawkowanie na opakowaniu.

Gość gość
lewatywy są dobre doraźnie, nie można cały czas ich stosować bo organizm się rozleniwi spróbuj jeść suszone śliwki, powidła( ale domowej roboty) łyżkę oliwy na czczo,dużo kefiru i ruch, ruch pomaga na jelita

Gość gość
Ciągłe przeczyszczanie nie jest dobre dla organizmu. Te zielone co piszesz powinny być dobre, ja polecam herbatę zielonę i czerwoną (liściaste oczywiście) z firmy Big Active, ale wychodzi na to, że piłaś już ją, bo to ta z pigwą. Spróbuj liściastego pu-erha, czerwona herbata ma to do siebie, że polepsza przemianę materii i wyplukuje toksyny z organizmu. Być może masz za mało białka w diecie, a za dużo tłuszczów i cukrów. Jogurty z dobrymi bakteriami dobrze wpływają na działanie jelit. Problem może być też taki, że pijesz za mało wody. Albo za dużo produktów pszennych, one zapychają.

Gość gość
ano i jeszcze, prawda to, co ktoś napisał powyżej: błonnik, błonnik i jeszcze raz błonnik

Gość gość
jak powiedziała poprzedniczka, olej rycynowy jest bardzo dobrym lekiem

Gość gość
dzięki za kazdą radę :) Prawdopodobnie cierpie na zjd, eh z tymi jelitami to sie mam, wzdecia, odbijanie, zaparcia, biegunki. Muszę jeść duuuużo błonnika.

Gość gość
prawda jest taka, że każdego co innego zapycha (mnie np. cebula albo potrawy smażone) i co innego działa. poza tym każda metoda na zaparcia w końcu przestaje działać, bo organizm się przyzwyczaja. nie polecam środków przeczyszczających, są uzależniające, później jelita nie będą chciały wcale samodzielnie pracować i dopiero pojawi się problem. polecam dużo błonnika, co najmniej 2 litry płynów (herbatki owocowe, zielone, czerwone, kompoty bez cukru, soki warzywne i owocowe niesłodzone) i ******choćby pół godzinny spacer dziennie, nawet szybki marsz.