Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Smiesza Was osoby

Polecane posty

Gość gość

Ktore my ślą, ze za granica to się można 'dorobić'? Dom, samochód, fajne życie itd. Dzisiaj w czasach kryzysu to nierealne.

Gość Aga1111111111
TAk śmieszą. Zycie za granicą to wcale nie kraina midem i mlekiem płynąca. Koszty zycia są adekwatne do zaraobków. Jesli jedna osoba wyjeżdża na zarobek i tam cięzko odkłada kase zeby ja potem wymienić na złotówki i wrócic do rodziny to owszem, mozna kupić sobie samochód, zrobić remont, ale nie na stałe miec jak to powiedziałeś "fajne zycie" bo potem trzeba wrócic do realnych zarobków.

Gość gość
dzxiwne bo ja kupialm mieszkanie z mezem mamy 2 auta zarabioamy spoko i odkladamy czego nie rozumiesz i co cie dziwi?

Gość gość
A gdzie mieszkacie i ile zarabiacie?

Gość gość
garba moga sie dorobic to juz nie te czasy trzeba sobie zdac sprawe ze kiedys wyjezdzala garstka zatem i pracy i pieniedzy bylo wiecej teraz w ten spsob mylsa nie tylko polacy ale i hiszpanie rumuni slowianie chorwaci i kazdy wyjezdza zeby ...no wlasnie mysla ze jak pojada to wroca z workiem kasy a prawda jest taka ze zarabia sie juz tylko na zwyczajne zycie

Gość gość
jak zwykle najwiecej wiedza ci , ktorzy nigdzie, nigdy nie wyjechali

Gość gość
czyli dokladnie tacy jak ty :)

Gość gość
Dokladnie. Teraz "za granica" jest tak, ze pracuje sie po to by JAKOS zwiazac koniec z koncem.

Gość gość
bo tak jest ale jesli komus sie wydaje ze posiadanie auta czy mieszkania na wlasnosc to wielki dorobek zycia- no to rzeczywiscie jak zwykle rozbieznosc dazen jak i znaczenia slowa "dorobic" takie rzeczy to sa do zrealizowania a moze byly w Polsce a dorobic do tego co juz sie mialo wyjezdzalo sie za granice a teraz tylko po to aby zyc w miare przyzwoicie za granica bardzo czesto kosztem wyrzeczen ;)

Gość gość
Jakich wyrzeczen?

Gość Aga1111111111
Bo w Polsce to jest tak, ze pracujesz, pracujesz, ale małe są szanse ze w koncu czegos porzadnego sie dorobisz. A za granicą (przynjamniej w USA) to jest tak, że dorobisz sie czegoś i jest to jak najbardziej mozliwe pod warunkiem, ze będziesz ciężko pracował. Czyli: za granicą cięzko pracujesz, wiesz ze to ma sens i w koncu cos osiagniesz, a PL to zazwyczaj jest tak, że możesz całe zycie pracowac a nie miec wiele, chcoiaz moim zdaniem duzo ludzi w PL tez wyolbrzymia kiedy maja dobre zycie a narzekaja, że mało, mało... bo zyja przekonaniem, ze za granicą jest ful kasy.

Gość gość
Dorobic sie mozna bedac tylko jakis czas za granica i wrocic do pl i wymienic kase na zlotowki tak jak ktos to wczesniej napisal. Inaczej masz zwyczajne zycia tak jak wszedzie. Wiem to z wlasnego doswiadczenia

Gość gość
Smieszycie mnie wy , autorka mnie śmieszy z tym pytaniem :Dhahaga