Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam , wczoraj robiłam test bhcg , (Ciąża 4tygodniowa)wyszło 176 normy mojego laboratorium to 40- 5000 4tyg 40- 5000 5tyg od 400 Jestem według moich obliczeń dokładnie w ciąży 4tyg i 5dni .. Boję się ,że nie przyrosnie przez kolejne 2dni aż tyle. Oraz czy wynik nie jest za niski ? Dodam ,że na testach z moczu także kreska na początku była bardzo mało widoczna a wczoraj już troche grubsza i różowa. Boję sie ,że coś nie tak Czy skoro mieszczę się w normach jest db czy mimo tg może być coś nie tak? Proszę o szybką odpowiedź, 1 wizytę u ginek mam dopiero za 5dni

Gość gość
Jeżeli mam być szczera to dla mnie to nie normalne by w 4 tc (!!!!!) analizować yniki przyrost BHCG dziewczyny wy chyba za bardzo świrujecie

Gość gość
Po co zakladasz znowu taki sam temat???

Gość gość
Ale czego od nas oczekujesz nikt z nas nie wie co bedzie badz dobrej mysli i nie wkrecaj sobie niczego na pewne rzeczy i tak nie masz wpływu my ci gratulujemy i trzymamy kciuki a wizyta u ginekologa rozwieje twoje watpliwosci

Gość gość
to, czy z ciążą na tym etapie jest wszystko ok, może pokazać kolejna beta robiona po 48 godz

Gość gość
jejciu nie rozumiem dzisiejszych swiezo upieczonych ciezarnych trochu cudacza jak dla mnie same sie nakrecaja bez sensu lataja robic badania sprawdzaja po 10 razy zanim ginekolog potwierdzi ciaze z całym szacunkiem dla was ja tez byłam w ciazy 3 razy ale tak nie cudaczyłam

to chyba z Tb coś nie tak skoro uważasz ,że na tym etapie (kon 1 miesiaca) zaczęcie kontrolowania bety to coś dziwnego :o a jako kobieta w ciąży chcialam poradzić się innych kobitek (normalnych)

Gość gość
Jakos ja bylam w ciazy mam zdrowe 8 l dziecko i w zyciu bety nie robilam :D

Gość gość
nie uważam żeby ze mną było coś nie tak s też nigdy bety nie kontrolowalam, nawet nie robiłam. co.ci to w sumie daje poza stresem który sama sobie wkrecasz. zadzwoń do ginekologa, umów sie na wizytę.

Gość gość
Pierwszt miesiąc ciąży ( 4tc) to tak naprawdę dzień spodziewanej miesiączki, kobieto nie cuduj! Wiekszośći lekarzy mówi że na pierwszą wizyte w ciązy powinno się przychodzić w 7-8tc.

Gość gość
alez ze mna jest wszystko ok i jestem normalna zapewniam cie. nie swirowałam jak dowiedziałam sie ze jestem w ciazy i nie latałam robic badan po to by sprawdzic czy jest ok w 1 m-cu cierpliwie czekałam na wizyte u lekarza i normalnie żyłam nie robiac wokól tego tyle szumu co ty zdrówka zycze i cierpliwosci

tak sie składa ,że oprócz tg mam nadżerkę , co także mnie denerwuje , do lekarza idę za kilka dni.. skoro już zrobiłam badanie , chcę się do pytać czy skoro jest wynik niski .. to czy ktoś tez tak miał itd . To są jakieś ceregiele? Kobiety.. bez przesady to już zapytać o nic nie można bo jest się panikara itd :o

Gość gość
Wynik niziutki, sugeruje, że ciąża jest nieco młodsza. Mogłaś mieć opóźnioną owulację. Poziom nie jest istotny, istotny jest przyrost. Nie musisz dobić do tych 400 jednostek. Jeżeli przyrost będzie min 66% to będzie ok.

Gość gość
U mnie przyrost w 5 tc nie był 66 % tylko troszeczkę mniej, około 62 %. Ale jestem w 11 tc i wszystko na razie ok :) Nie ma co wariować z tymi beta, bo mozna tylko się denerwować. Moja ginekolog jak jej pokazałam wyniki beta była lekko zaskoczona i zapytała, czy miałam jakieś wskazania do zrobienia tego typu badań, czy poroniłam wcześniej itp. Najlepiej iść do ginekologa i zrobić usg, sprawdzić czy jest pęcherzyk, wrócić za parę tygodni i zobaczyć czy jest serduszko.

Gość gość
ja tez mysle ze przesadzasz autorko. skoro zrobilas test ciazowy i wynik jest pozytywny to jestes w ciazy. gratuluje. nie ma jednak sensu porownywac non stop jakis wynikow. idz do gina on zrobi usg za pare tygodni znow i tyle. nie ma co sie nakrecac. zycze zdrowka :-)

Gość gość
Też mam 3 dzieci i w życiu nie robiłam bety :? 2 kreski na teście mi w zupełności wystarczały. O ile jestem w stanie zrozumieć dziewczyny którym test nie wyszedł pozytywnie a mimo to @ się opóźniała i poszły na betę, o tyle nie rozumiem osób, którym test wyszedł pozytywnie i jeszcze lecą na betę