Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mania789

Woda REDOX kto pije?

Polecane posty

Gość gość
Odsyłam do tego artykułu co podałam, tam wszystko pisze, tam jest też link gdzie jest więcej informacji o tej wodzie ale żeby wyjaśnić Woda REDOX jest z Kaszubskiego ujęcia wody głębinowej a Kaszuby to najczystszy rejon Europy potem ta woda jest jonizowana, nie ma żadnych dodatków ani domieszek ani dodatkowego wodoru - to czysta jonizowana woda dlatego bardzo zdrowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Oczywiscie dodatek wodoru jest ,musi byc,to jest z programu długowiecznosci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość woda redox
ciekawy artykuł i szczerze powiem że chętnie bym tej wody Redox spróbowała . gdzie ją kupić i za ile może ktoś mi napisze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość  anka
Jedna woda Redox to koszt ok 3,5zł , ja mam taniej bo od pani od której kupuje mam spore rabaty bo kupuję sporo i systematycznie. Mogę Ci podać do niej nr tel na mail albo wygoogluj sobie "woda redox" to wyskoczy Ci ich www, tam sobie sama zamówisz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A od jakiej pani masz wode re-dox???woda ta z zawartościa wodoru jest pierwszym progeamem Akademii długowoecznosci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Naruszenie równowagi redoks jest niebezpieczne, ponieważ zmiany z udziałem wolnych rodników postępują lawinowo. Ich efektem jest tzw. stres oksydacyjny, objawiający się m.in. bólem kończyn, gorączką, dreszczami, bólem gardła itp. Może on stać się następnie podłożem wielu innych, groźnych dolegliwości. Spożywanie wody Red-OX jest naturalnym i bezpiecznym sposobem na szybkie zwalczenie stresu oksydacyjnego oraz powrót do zdrowia i równowagi. Unieszkodliwianie wolnych rodników Wolne rodniki to – ogólnie rzecz biorąc – utlenione cząsteczki, które na swojej zewnętrznej powłoce mają niesparowany, wyjątkowo aktywny elektron. Taka cząsteczka sieje spustoszenie wszędzie wokół: utlenia białka, kwasy nukleinowe i związki budujące błonę komórkową. Wolne rodniki znajdują się nie tylko w naszym otoczeniu czy pożywieniu – są także nieustannie wytwarzane przez nasze komórki. Zdrowe komórki skutecznie same radzą sobie z usuwaniem tych „energetycznych odpadów”. Jednakże proces chorobowy może zakłócić równowagę redoks. Aby unieszkodliwić wolne rodniki trzeba dostarczyć organizmowi porcji aktywnych elektronów (antyoksydantów) – na przykład w postaci wzbogaconej wodorem „Wody Red-OX”. Wodór jest najdoskonalszym antyoksydantem - neutralizuje najgroźniejsze dla ludzkiego organizmu rodniki hydroksylowe. W przeciwieństwie do innych znanych antyoksydantów wodór nie powoduje działań ubocznych i nie obciąża organizmu. Łatwo przenika struktury biologiczne i gromadzi się dokładnie tam, gdzie jest najbardziej potrzebny, to znaczy w warstwie lipidowej błon komórkowych. Ponadto, w porównaniu do pozostałych antyoksydantów, nie wymaga wydatku energetycznego zarówno przy wchłanianiu do ustroju, przy transporcie wewnątrz, oraz usuwanie również nie wymaga energii. Na wszystkie te procesy, w przypadku pozostałych roślinnych i innych antyoksydantów ustój musi wydatkować energię, a w wypadku choroby jest to wydatek znaczący dla zdrowia i samopoczucia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
13.02.14 [zgłoś do usunięcia] gość anka Ja pisze o najlepszej wodzie RED-OX,i zadnej innej nie chce........

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Woda „Red-OX” posiada cztery właściwości wody doskonałej: - idealnie czysta - pozbawiona przypadkowych minerałów oraz innych szkodliwych związków chemicznych i biologicznych. Gwarancję absolutnej czystości „Wody Red-OX” daje zastosowanie filtrów molekularnych. Metoda ta pozwala usunąć substancje toksyczne oraz rakotwórcze. - zrównoważona (przegotowana) – wg tradycyjnej medycyny chińskiej woda idealna nie powinna ani wyziębiać, ani rozgrzewać. Przegotowanie wody zmienia jej charakter z wyziębiającej na obojętną, czyli zrównoważoną. Dzięki temu oddziaływanie „Wody Red-OX” na ludzki organizm jest optymalne. - zredukowana – tak jak wody z najlepszych uzdrawiających źródeł, powinna mieć jak najniższy potencjał redoks, czyli być mocno nasycona elektronami. Wzbogacenie wody wodorem obniża potencjał redoks. Taka woda unieszkodliwia wolne rodniki i przywraca naturalną równowagę redoks w organizmie. Potencjał „Wody Red-OX” jest wyjątkowo niski i wynosi minimum minus 300 miliwoltów. - właściwie ustrukturyzowana – powinna zachowywać naturalną strukturę cząsteczek wody (klastrów). Struktura ta jest zwykle niszczona lub uszkadzana w trakcie produkcji zwykłych wód butelkowanych. Można temu zapobiec, poddając wodę procesowi strukturyzacji z zastosowaniem, na przykład, Technologii Grandera tuż przed zabutelkowaniem. Ustrukturyzowana w taki sposób „Woda Red-OX” ma większą biodostępność – jest bardziej aktywna chemicznie, a jej naturalne oddziaływanie jest wzmocnione. - Wszystkie te właściwości sprawiają, że „Woda Red-OX” jest doskonałym środkiem służącym do skutecznego sterowania równowagą redox. W dzisiejszych czasach powszechnego stosowania chloru – silnego oksydantu – do uzdatniania wody pitnej, organizm przeciętnego człowieka ma przeważnie nadmiernie podwyższony parametr redox, we wszystkich płynach ustrojowych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
„Woda Red-OX” skutecznie obniża ten parametr, gdy stosowana jest sukcesywnie. Zastępuje ona, i to z naddatkiem, wyprawy do naturalnych źródeł uzdrawiających, których na świecie jest ponadto niewiele. „Woda Red-OX”: przywraca równowagę redoks, pomaga zwalczać stres oksydacyjny, unieszkodliwia wolne rodniki, ma wysoką biodostępność

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Co to jest równowaga redoks? Ta ważna właściwość wody – jej potencjał oksydacyjno-redukcyjny – po raz pierwszy została świadomie i celowo uwzględniona w butelkowanej „Wodzie Red-OX”. Biochemia opisuje życie jako strumień elektronów, przeskakujących z jednych cząsteczek na drugie. My również jesteśmy częścią tego strumienia. Nasze zdrowie w znacznym stopniu zależy od utrzymania w organizmie równowagi między procesami utleniania i redukcji, zwanej równowagą redoks. Procesy utleniania (oksydacji) i redukcji (antyoksydacji) zachodzą nieustannie w przyrodzie i w każdej komórce naszego organizmu. Polegają one na wymianie elektronów między cząsteczkami. Substancje, które mają wiele elektronów (są zredukowane, czyli posiadają ujemny potencjał redoks) mogą oddawać je cząsteczkom innych substancji, które mają elektronów za mało (są utlenione, czyli mają dodatni potencjał redoks). Procesy te w naturze wzajemnie się równoważą (gdy jedna substancja się utlenia – druga się redukuje), ale nieodpowiednia dieta lub choroba mogą naruszyć ten delikatny balans. Tlen jest dla nas niezbędny do życia. W ustroju przeważnie jednak nie ma sytuacji nadmiaru tlenu, za to dość często występuje niedobór równoważących go substancji redukujących – antyoksydantów. Względny nadmiar tlenu może być szkodliwy, a nawet zabójczy. Utlenione jedzenie traci smak, utlenione cząsteczki niszczą komórki. Liczne ważne dla naszego życia pierwiastki (np. żelazo, miedź, mangan, chrom) w postaci utlenionej stają się nieprzyswajalne lub wręcz toksyczne. Aby zrównoważyć nasilone dziś procesy oksydacji, musimy dostarczać organizmowi substancji wysyconych elektronami – antyoksydantów – o niskim potencjale redoks – takich, jak na przykład wodór z „Wody Red-OX”.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Klastry, czyli „pamięć wody” Ta ważna właściwość wody – uporządkowanie jej struktury cząsteczkowej – uwzględniona została pierwszy raz, w butelkowanej „Wodzie Red-OX”. Woda jest jedną z najbardziej zagadkowych substancji w przyrodzie. Zachowuje się inaczej niż pozostałe substancje chemiczne. Powoli odkrywamy, dlaczego cząsteczka wody jest dipolem (posiada zarazem ujemny i dodatni potencjał elektryczny), dlaczego lód nie tonie w wodzie, dlaczego woda osiąga największą gęstość w temp. +4 stopni Celsjusza, dlaczego przy tworzeniu kryształków lodu następuje samoczynne oczyszczanie się wody (np. z soli) oraz dlaczego woda z niektórych źródeł ma właściwości uzdrawiające. Wiele z tych zagadek wyjaśnia teoria klastrów. Woda w przyrodzie występuje najczęściej w postaci lodu, czyli w formie krystalicznej. Podczas ogrzewania powyżej 0 stopni struktura kryształów zostaje zniszczona, ale… tylko w 15%. Oznacza to, że ciekła woda zachowuje częściowo krystaliczną strukturę lodu. Jej cząsteczki nieustannie łączą się ze sobą w pseudokryształy, które powstają i rozpadają się w niezwykle krótkim czasie (ok. 0,00000000001 s). Ta struktura jest nośnikiem ważnych informacji elektromagnetycznych – ustrukturyzowana woda „pamięta” określony porządek! Woda poddana strukturyzacji jest łatwiej przyswajalna i bardziej aktywna chemicznie – a przez to zdrowsza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Woda w medycynie chińskiej Ta ważna właściwość wody – równowaga in i jang – po raz pierwszy została uwzględniona w butelkowanej „Wodzie Red-OX”. Tradycyjna medycyna chińska od ponad 2000 lat bada człowieka i zgłębia sekrety natury. Praktyka lecznicza opiera się na prowadzonych przez wieki obserwacjach i doświadczeniach oraz teorii głoszącej istnienie dwóch przeciwstawnych, uzupełniających się sił: in i jang. Choroba powoduje zakłócenie tej naturalnej równowagi między ciemnym, zimnym, żeńskim pierwiastkiem in – a gorącym i jasnym, męskim pierwiastkiem jang. Różne substancje (leki, potrawy, napoje) posiadają właściwości rozgrzewające (jang) lub oziębiające (in). Pomagają one w przywróceniu tej równowagi. Woda w naturze ma właściwości wyziębiające, wskazana jest wyłącznie przy przegrzaniu ustroju. Na co dzień potrzebna jest nam głównie woda obojętna. Woda surowa, wypływająca z ziemi – In – podczas procesu gotowania zostaje zrównoważona energią ognia – Jang - przez to staje się idealnym medium, wzmacniającym pozytywne działanie leków i diety. Czym „Woda Red-OX” różni się od przeciętnych wód butelkowanych dostępnych w sklepach? - jest filtrowana molekularnie, czyli pozbawiona wszelkich zanieczyszczeń oraz „przypadkowych” minerałów - jest neutralna dla organizmu – przegotowana (energetycznie zrównoważona), woda Red-OX nie wyziębia organizmu, jak inne wody, ma charakter obojętny. - jest bardzo zdrowa, ponieważ dzięki zawartości dodatkowego wodoru ma wyjątkowo niski potencjał redoks, sięgający minimum minus 300 miliwoltów (podczas gdy przeciętne wody butelkowane mają redoks dodatni, około plus 200 miliwoltów). Wzbogacona wodorem „Woda Red-OX” neutralizuje wolne rodniki tlenowe - jest łatwo przyswajalna – tuż przed butelkowaniem „Woda Red-OX” zostaje poddana procesowi strukturyzacji Technologią Grandera, co zwiększa wydatnie jej biodostępność i korzystne działanie na organizm - jest pakowana wyłącznie w szklane, nieprzenikliwe dla wodoru butelki z metalowymi kapslami, które w pełni zapobiegają ucieczce cennego bioskładnika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Woda z sodą oczyszczoną raz w tygodniu ( żeby nie popsuć żołądka) lub raz w miesiącu 3 dni pod rząd bardzo skutecznie odkwasza organizm. Słyszeliście coś na ten temat?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
raaany przestań spamować o tym red-ox

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To nie sa spamy to prawda woda RED-OX taka własnie powinna byc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zamiast redox polecam nanosrebro i zappera

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
13.02.14 [zgłoś do usunięcia] gość to idzx na inny temat ,tu nie ma nic zamiast,tu piszemy o wodzie RED-OX.............

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak nanosrebro i zapper skuteczny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
13.02.14 [zgłoś do usunięcia] gość Akuteczny ale nie na tepat to po co tu piszesz???zeby znowu zadyme robić???łazisz po topikach i tylko fermet siejesz............

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dzieki nanosrebro sie wyleczyłem i wspomagam sie zapperem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No to po co tu wchodzisz jak nie rozumiesz tematu???Przeciez tu nie chodzi o zadne leczenie...........

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nanosrebro polecam jest nie drogie ale bardzo dobre

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Temat jest ale o WODZIE REDOX i widać ktoś z czymś innym się tu przyczepił i niepotrzebnie miesza w temacie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak dziewczynka nie bo nie nanosrebro jest skuteczne polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ha ha widze i Wy macie spamera srebra.Masakra nie długo opanuje wszystkie topiki....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Juz dano opanował wszystkie topiki,ale chociaz by wiedziała o czym pisze,ale to tak klepie bez ładu i składu,aby zamieszanie robic..............

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
13.02.14 masz mi sie wydaje ze to jakis akwizytor szuka zbytu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
rację

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
13.02.14 [zgłoś do usunięcia] gość ale nie wnikaj w to,bo nie ma to zadnego znaczenia,tematem jest woda RED-OX i trgo sie trzymajmy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×