Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kosmetyki MUSTELA dla NOWORODKA

Polecane posty

Gość gość

Dobre są? Warto kupić? czy lepiej np nivea? Głownie chodzi o płyn do kąpieli, ale też coś po kapaniu, przeciw odparzeniom itp.

Gość gość
A umiesz czytać składy INCI ze zrozumieniem? Polecam się przyjrzeć. Na pewno nie są bezpieczne, a kosztują niemałe pieniądze. Ja bym na swoim nie testowała.

Gość gość
Wkasnie mustela ma najlepsze sklady. Krotkie i konkretne.nez pochodnych ropy naftowej. Ja uzywam glownie zelu do myci, ktrpy przy dwojce dzci wystzrcza na 3-4 miesiace. Innych kosmetykow nie uzywam.

Gość gość
Oprocz zelu do mycia na pupe uzywlam nivea a Jan skora byla sucha to oliwy z olwek do kapili. Zle ja jeté minimalstka i wole jeden kosmeyk z porzadny. Dzieci maja zfrowa skore, zadbych egzem i przesuszrn.

Gość gość
Mustela ma najlepsze składy? :D Typowy przykład nieświadomego konsumenta! Albo przyznaj się od razu ile masz dioptrii jeśli uważasz się za inteligentną? Nivea też ma fatalne składy.

Gość gość
gościu wyżej a jakie kosmetyki według Ciebie są najlepsze?

Gość gość
Bardzo wiele ich jest. Długa lista. Polecam zapoznać się z substancjami w składzie i dopiero wtedy udać się na zakupy.

Gość gość
Ciezka napisac jaki kosmetyki a nie wielkie wywodu na temat czytania skladow:o

Gość gość
Ciężko, bo jest ich co najmniej kilkadziesiąt.

Gość gość
Jak się nie nauczysz czytać składów to co, całe życie będziesz pytała innych o opinie? A tak idziesz do sklepu, odkręcasz opakowanie i już wiesz co i jak. Poza tym składy się co jakiś czas zmieniają, więc tak czy siak trzeba je sprawdzać. To nie jest tak, że ktoś c***oda marki i ty idziesz i bierzesz w ciemno.

Gość gość
W ciemno to można w sumie brać te z eko sklepów, a w marketowych, aptecznych i drogeryjnych trzeba już niestety się pofatygować i czytać składy.

Gość gość
Z eko sklepow w ciemno! Wlasnie tam trzebaczytc sklady bonwiekszosc topseudobeko. Abmustela z aptecznych n'est najlepsza!

Gość gość
my juz dla drugiego malucha używamy tylko Musteli, polecam bardzo, po 2 latach, kiedy przeliczyłam wydana na nie kasę, wyszło mi znacznie mniej niz bym wydała na to samo Nivei czy Johnsona, bo Mustela sa mega wydajne

Gość gość
polecam szampon, ten w piance. usuwa ciemieniuchę już po pierwszym stosowaniu i zapobiega nawrotom - jak dla mnie super

Gość gość
my używamy musteli od 8 miesięcy czyli od urodzenia dziecka : kremu na odparzenia, żelu do mycia ciała, olejku do kąpieli, kremu nawilżającego i cold kremu :) a balsamu do ciała używam ja :), super kosmetyki :) i nie wychodzi drogo bo mega wydajne :)

Gość gość
Mustelę stosujemy, bo po innych mały miał uczulenie. Co prawda, nie od noworodkowego okresu, wiec nie wiem. Można poprosić o próbki, u mnie w aptece mieli.

Gość gość
ani mustela ani nivea nie są rewelacyjne jeśli chodzi o skład. Jest taka strona z analizą składu kosmetyków dla dzieci srokao.pl , poczytajcie sobie co i jak. Z takich bardziej znanych firm to hipp ma dosyć dobre, neutralne składniki. A Mustela poza tym wszystkim jest dość droga...