Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uwaga na paracetamol zwlaszcza w ciazy i u malych dzieci

Polecane posty

Gość gość
ciekawe ;d a ja ostatnio bylam chora, goraczka pod 40 stopni utrzymujaca sie przez 5 dni i bralam paracetamol :D

Gość gość
mieszkam w kraju, w którym wszystko leczą paracetamolem,, teraz juz wiem dlaczego tak wielu wariatow chodzi po ulicach ;)

Gość gość
Przecież w ciąży można brać TYLKO Paracetamol i Apap (który także jest paracetamolem) ja brałam i nic mi nie jest

Gość gość
21:29 hehe to chyba mieszkamy w tym samym kraju i chyba na prawde cos w tym jest:-D niestety ja teraz w ciazy tez bylam zmuszona do brania duzej dawki paracetamolu przez 5 dni...:-(

Gość mamuniamamusia
ibuprofen można brać :)

Gość gość
ibuprofenu nie wolno brać w ciąży.. a osoby, które starają się od dziecko również nie powinny.. ibuprofen ma szkodliwe działanie na plemniki.. więc jak facet stara się o dziecko to nie powinien często (a najlepiej w ogóle) brać tabletek z ibuprofenem.

Gość mamuniamamusia
mogło mi się pomylić, przeoraszam

Gość gość
Tak naprawdę każdy lek, a nawet witaminy mają działanie niekorzystne, wystarczy poczytać na ten temat.

Gość gość
Witaminy mają działanie niekorzystne? I co jeszcze? Może woda? Witaminy można przedawkować co najwyżej. I to nie wszystkie.

Gość mamuniamamusia
najlepsze są naturalne witaminy, te suplementy w duzych ilosciach to nic dobrego

Gość wifigdańsk
chyba niezawsze ta zasada dziala. ostatnio moja 10msc córcia miala ospe a goraczkę przy ospie mozna zbijac tylko paracetamolem ( u niemowlaków),a nie ibu bo mozna dostac zespół Rey`a.

Gość gość
07.02.14 [zgłoś do usunięcia] gość Witaminy mają działanie niekorzystne? I co jeszcze? Może woda? Witaminy można przedawkować co najwyżej. I to nie wszystkie. x A masz na ten temat jakąkolwiek wiedze że tak twierdzisz? Nadmiar pewnych witamin, może doprowadzić do powstania niewydolności nerek, kamieni a przedawkowanie do hiperwitaminozy,

Gość gość
moj gienkolog twierdzi ze paracetamol mozna brac w ciazy, ale nie mozna brac podczas karmienia piersia, podczas karmienia wszystko tylko nie paracetamol

Gość gość
Dlatego piszę, że nadmiar co najwyżej może szkodzić! Tak, mam wiedzę. Po prostu wkurzają mnie już takie komentarze, że to czy tamto szkodzi wypowiadane przez laików. x Co do suplementów to nie powinno się ich w ogóle przyjmować, bo to największy syf, ale nie dlatego że mają witaminy, tylko dlatego, że są niskiej jakości.

Gość gość
A zespół Reya to nie po ibuprofenie tylko kwasie acetylosalicylowym (czyli aspirynie, polopirynie itd), te leki dopiero po 12 r ż. W ciązy najbezpieczniejszy jest paracetamol, u dzieci można dawać i paracetamol i ibuprofen (są przeciez specjalne syropki dla maluchów typu nurofen dla dzieci itp, a to nic innego niż ibuprofen)

Gość gość
mi w szpitalu po porodzie dawali paracetamol, karmiłam piersią. To do tej pani, której ginekolog powiedział że w czasie karmienia piersią paracetamolu nie wolno.

Gość gość
wy nie widzicie że tak zawsze było i część tych lekarzy dalej w to brnie a może swiat idzie do przodu? może wyłaśnie coś odkryli nowego - może połączyli adhd z paracetamolem branym w ciąży? skąd wy jesteście takie mądre co wolno a co nie - to o paracetamolu to są najnowsze doniesienia - coś co uznawało się za "bezpieczne" okazało się że w rzeczywistości takie nie jest