Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

z wizytą u fryzjera

Polecane posty

Gość gość

mamy, kiedy było pierwsze cięcie Waszych maluchów? zaraz po skończeniu przez nich 1 roku?

Gość gość
zależy od wzrostu włosów dziecka, ja zawsze chciałam synka ściąć na roczek, ale urodził się łysy i ma rzadkie włosy. Zamierzam go ściąć jak skończy min 2 lata :]

Gość gość
aha. bo moja córka ma 19 mies. i dziś byłam z nią i z mężem - mąż się ścinał, my na doczepkę :P i babka zasugerowała, że już dawno powinnam była, bo mała ma cienkie włoski. Że niby wzmocnią się po ścięciu. Dałam obciąć jej grzywkę, dziwnie się czuję w tych różnych niby zwykłych tematach a jednak. To moje pierwsze dziecko :)

Gość gość
zależy od długości i rodzaju (jestem fryzjerką) jeśli są cienkie, długie i takie typowo niemowlęce to warto podciąć, ja mojego synka tj pisałam wcześniej zetne gdzieś jak skończy 2 latka, z resztą mam dla niego wymyśloną fryzurkę i musi to poczekać :]

Gość gość
Hm, nasza fryzjerka stwierdziła że po obcięciu maszynką praktycznie na zero owszem, wzmacniają się, ale zwykłe podcięcie końcówek niewiele daje (trochę inaczej działa to u dorosłych którzy mają długie włosy i zetną na krótko). Małego w domu obcinałam maszynką (nożyczkami chyba tylko raz te miękkie, niemowlęce). Maszynka była pierwszy raz przed roczkiem później powtarzane kilka razy ale coraz bardziej się denerwował, miał 2,5 jak poszedł do fryzjera i tam pani samymi nożyczkami sobie świetnie radzi.