Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poddenerwowana

pochwa

Polecane posty

Gość poddenerwowana

witam. Mam okropny problem z którym nie umiem sobie poradzić. Mam 17 lat i jakiś tydzień temu miałam pierwsze zbliżenie z chłopakiem . Od około 3 dni zauważyłam, że strasznie swędzi mnie pochwa, z czasem piecze, jest mocno zaczerwieniona i lekko spuchnięte są wargi sromowe . Nie wiem za bardzo jak mogę sobie z tym poradzić, chciałabym uniknąć wizyty u ginekologa ze względu na to, że muszę iść z osobą dorosłą - matki nie mam a ojciec nie koniecznie się nadaje... Co to może być i jak mogę sobie z tym poradzić? bardzo proszę o pomoc ..

Gość gość
Najwidoczniej to grzybica,albo partner Cię zaraził albo uprawialiście zbyt intensywny seks i doszło do podrażnień.Musisz iść do ginekologa bo to samo nie minie a jeśli nawet objawy ustąpią to za jakiś czas szybko wrócą.Jak masz 17 lat to po co Ci ktoś dorosły u ginekologa,jesteś prawie już dorosła.Nie słyszałam jeszcze o czymś takim żeby 17 letnia dziewczyna szła z mamą czy tym bardziej ojcem do ginekologa....

Gość gość
Chłopak cię zaraził grzybicą. Jak nie chcesz żeby to nawracało to on też powinien się wyleczyć z grzybicy, a nie tylko ty.

Gość gość
nie rozumiem o co chodzi z tym ginekologiem, w wieku 17 lat możesz iść na wizytę bez opiekuna i powinnaś się przemóc, skoro rozpoczęłaś współżycie, jak wyobrażasz sobie dalsze funkcjonowanie bez wizyt u ginekologa? do jakiego stanu chcesz się doprowadzić przed pierwszą wizytą?