Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to infekcja pochwy? miala ktoras z Was?

Polecane posty

Gość gość

czesc dziewczyny, od dwoch miesiecy mam problem ze swoja "malenka." Codziennie cos mi z niej leci, nie jest to typowy sluz tylko jakas zwykla przezroczyta nieciagnaca sie wydzielina. Zastanawia mnie co to moze byc, dzieje sie tak codziennie bez wzgledu na dni cyklu. Czuje zapach tego nawet jak stoje ! Nie smierdzi typowym sluzem czy jak kto woli sledziem, nie jest on jakis bardzo odrazajacy, ale jednak martwi mnie tym bardziej ze od dwoch mieciecy jesli nie zaloze wkladki to mam cale majtki mokre !!! Jakies pomysly?

Gość masz uplawy
To moze byc grzybica, idz do ginekologa

Gość gość
Grzybica to nie jest,bo kolor nie pasuje i gdyby to była grzybica to zadrapałabyś "malutką" na amen.

Gość masz uplawy
Nie zawsze muszą występować wszystkie objawy. Ale tak, czy siak potrzebny ci ginekolog, jego diagnoza i...recepta :)

Gość gość
To może być grzybica choć kolor o tym nie świadczy a może nadrzerka -gin wskazany

Gość gość
a wlasnie nic mnie nie boli i nie swedzi, dlatego ciagle zwlekam z wizyta majac nadzieje, ze samo przejdze a to niestety nie chce ustapic

Gość gość
no nieładnie koleżanko... tyle czasu i nic nie robiłaś z tym ? ja miałam podobne objawy ale po kilku dniach poszłam do gina i przepisał mi takie czopki "dowc*pne", przeszło. Współczuję, ale leć do lekarza kobitko

Gość gość
i co lekarz stwierdzil u Ciebie? No, juz pojde, chyba nie mam wyjscia

Gość masz uplawy
Dziewczyno, tu cię nikt nie zdiagnozuje, musisz isc do ginekologa. Mozesz mieć jedynie wahania flory bakteryjnej pochwy, a rownie dobrze uplawy powodować moze polip, choroba weneryczna itp. Współżyjesz juz? Bylas ostatnio na basenie, w solarium?

Gość gość
wspolzyje, ale w tym czasie akurat mialam dluga przerwe. Basen odpada, ewentualnie solarium. Nie wiem czy to ma jakies znaczenie, ale w tym czasie akurat zaczelam pic drozdze, oczywiscie zagotowane itd - zloty srodek na porost wlosow. A wiem, ze cos takiego jest jak drozdzaki... ?

Gość gość
no stwierdził zapalenie jakieś i dostałam MACMIROR 500 Complex, takie globulki dopochwowe. przeszło wszystko i co najważniejsze- nie mam nawrotów. potem kazał stosować przez jakiś czas taki żel ochronny czy coś. Po prostu idź do lekarza..

Gość masz uplawy
Nie wiem, czy droższe w uk.pokarmowym maja wplyw na florę w pochwie... Szybciej zlapac świństwo można w solarium. Jeśli kobieta przed Toba się opalająca ma grzybice, to nawet po odkazeniu lozka, grzybki są w ciepłym powietrzu nad lozkiem i...spadna na kolejna opalająca sie. Moje uplawy powodowal polip. Ginekolog usunął go w szpitalu, a wcześniej kazal zastosować lek dopochwowy, juz nie pamietam jaki.

Gość gość
a jeszcze jedno pytanie. Czy on stwierdzi podczas pierwszej wizyty, ze to jest jakas tam infekcja czy niezbedna jest do tego cytologia?

Gość masz uplawy
Poprawka , drożdże

Gość gość
uuuu;// to swietnie! ;( Pierwszy raz ktos tak szybko zniechecil mnie do solarium

Gość masz uplawy
Cytologie zawsze warto zrobic ale globulki pewnie bez czekania na wynik dostaniesz

Gość masz uplawy
Mnie tez ;) wyczytalam to kiedyś w necie, chyba na stronie zdrowie intymne ...i juz sie nie opalam :D

Gość gość
dzieki Dziewczynki za rady ;* w pon dzwonie do gina ;)

Gość gość
tak sobie myślę- jak to my kobiety mamy przechlapane w kwestii wszelkich infekcji...facet wysika sie na stojaka a my musimy kombinować- słynne "na Małysza" a i to czasem zawodzi i infekcja gotowa. Chodzisz na basen- infekcja, solarium- infekcja, publiczne wc- infekcja. :(

Gość gość
to fakt, i o orgazm o wiele trudniej :)

Gość gość
Nigdy wcześniej nie miałam grzybicy więc kiedy tylko zaczęłam odczuwać pieczenie i ból udałam się do ginekologa zwłaszcza że byłam w ciąży. Udało mi się szybko ją pokonać ponieważ oprócz leczenia maściami ginekolog wdrożył leczenie probiotykiem dopochwowym invag, który szybko odbudował moją mikroflorę i nie miałam później już nawrotu infekcji.