Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość witek89

Pomysł na kolację walentynkową

Polecane posty

Gość witek89

Pomysł na kolację walentynkową. Szybki, niedrogi i smaczny: ) do tego jakieś dobre wino. Nie jestem ekspertem kulinarnym, a chcę zrobić żonie niespodziankę. Dzięki za pomoc!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość warna90
Polecam pierś z kurczaka w sosie ziołowym albo śmietanowym. Palce lizać. Do tego podaję zazwyczaj białe wino Baigorri Blanco Fermentado en Barrica dostępne w Domie Wina. Bardzo fajnie wydobywa smak potrawy. Miłej kolacji.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
makaron tagiatelle z boczkiem i borowikami. makaron gotujemy al dente. na patelni podsmazamy 1 cebule i pokrojony w paski boczek. dodajemy rozmrozone borowiki.podduszamy chwile. zalewamy smietanka 18%. doprawiamy do smaku. dorzucamy makorn i podgrzewamy. smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość 90
Widzę, że nie tylko ja mam taki problem ze zbliżająca się kolacją walentynkową, szczegóły mam już obmyślone świeża pościel świece porozstawiane na podłodze romantyczny nastrój te sprawy prezencik jest itd itp tylko że kompletnie nie wiem co ugotować szybko, niedrogo, smacznie i łatwo winko mam już Mogen David (słodkie, oboj***ardzo je lubimy więc nie zmieniam) fajny przepis jest tu na forum, ale jest problem musi być bez grzybów, ryby i papryki, pomóżcie proszę DZIĘKI ZA POMOC:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wiec bez grzybow ;) gotujemy makaron penne trzykolorowy al dente. na patelni podsmazamy pokrojony w paseczki boczek i cebule w kostke. zalewamy smietanka 15%, dodajemy pokruszony ser lazur niebieski (1-2 trojkaty). przyprawiamy. mozna zagescic lekko zółtkiem jaja. uwaga bomba kaloryczna, ale na kolacje walentynkowa w sam raz bo pozniej sie i tak te kalorie spali ;) albo... makaron tagiatelle gotujemy al dente. na patelni podsmazamy pokrojona w kostke piers kuraka, dodajemy 1-2 zabki czosnku, lekko przesmazamy, dodajemy mrozony szpinak. dolewamy odrobine smietanki 18%. jak ktos woli mozna takze dodac ser lazur niebieski.przyprawiamy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja polecam pyszną tartę kisz z łososiem. jest prosta w przygotowaniu, nie narobisz się a pyszna, mojemu mężowi zrobiłam właśnie na walentynki i zażyczył jej sobie tez na swoje urodziny Składniki ok 300 g łososia wędzonego suempol opakowanie ciasta francuskiego 3 jajka 200 ml śmietany 18% jeden mały jogurt grecki 200 g startego żółtego sera pieprz, sól Dodatkowo: dwie łyżki posiekanego kopru lub pietruszki. Przygotowanie Formę do tart natłuszczamy, wykładamy ciastem i nakłuwamy widelcem. Podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. „na biało”, ok. 15-20 min. Wyjmujemy, układamy pokrojonego łososia. Robimy masę jajeczną: jajka łączymy ze śmietaną i jogurtem, możemy dosypać dwie łyżki posiekanego kopru lub pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem. Wylewamy masę na łososia, całość posypujemy żółtym serem. Pieczemy ok. 25 min – aż farsz się zetnie na złoty kolor.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
srajpol, spamerko... ja rozumiem, że wam się to nie sprzedaje, bo to paskudztwo wyjątkowe (nie wiem, jak można spiep**yć wędzoną rybę, no ale jak widać są tacy zdolni), ale na litość boską przestań tym spamować gdzie się da; na wizażu cię zabanowali to tu przylazłaś? :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×