Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu w Polsce panuje taki brak kultury i chamstwo

Polecane posty

Gość gość

W sklepach gburowata obsługa, nie mówią często dziękuję itd np kasjerki ,o kulturze kierowcow nawet nie wspomnę, a autobusach zero kultury, ludzie pchają się zanim inni wyjdą, nie patrzą czy kogoś rozdepczą czy nie i wszędzie te zgnusniałe miny... mieszkałam kilka lat w Niemczech i tam jakoś jest zupełnie inaczej jak w jakimś innym świecie normalnie

Gość latajacy dywan
kulture czymam w garazu pozszywana w roczniki 🖐️

Gość gość
za dużo trzepania konia i nie ma siły już na nic

Gość latajacy dywan
jak dla mnie mozesz nawet trzepac dywany w zamkowej wierzy

Gość gość
też to zauważyłam, a dlaczego nie wiem chyba po części winą jest frustracja ,że małe zarobki i im sie już odechciewa tej pracy, pewnie jej nienawidzą jak i swojego życia więc są nie mili

Gość smutnomialecóż
Czemu w polsce jest chamstwo.No to ja ci odpowiem ,przez ten rząd,małe zarobki,brak pieniędzy,zawiść ludzką ,człowiek to co zarabia to wydaje na opłaty ,mieszkanie,zero przyjemności,zero prospektów.Po co,na co i dla kogo tu być miłym ,żyć się nie chce

Gość gość
przez frustrację związanej z ogólnymi warunkami życia plus nasze narodowe wady typu zawiść i skłonność do narzekania

Gość gość
no a poza tym wyobraź sobie pracę takiej kasjerki, ile osób bywa chamskich dla niej? i jeszcze musi sie uwijać w pocie czoła, a zarobki marne. wiec odechciewa jej się bycie miłą. Ktoś jest chory, nie może doczekać się na wizytę do lekarza więc ma gdzies czy kogoś popchnie w autobusie czy nie

Gość sunozonik
Dokładnie tak,nie ma z czego się cieszyć a tym bardziej być miłym dla innych,bo zaraz zlecą się sępy i zobaczą ,że jak ktoś jest miły to myślą,że można go wykorzystać.

Gość gość
ja to w ogóle myślę zeby kiedyś stąd s********ć bo i zarobki marne i ludzie są jacy są wiec po co sie tu męczyć... Wiem ,że zagranicą też nie jest łatwo, że nie wszystko jest rózowe tam ale przynajmniej nie pracuje sie za takie grosze jak u nas czyli na granicy przezycia

Gość gość
bo narod chamski i z kompleksami. Musza się dowartosciowywac .

Gość gość
ja jak mi ktoś raz nie powie np dzien dobry typu jakas kasjerka to jak ja spotkam następnym razem tez jej nie mowie , nie mam drobnych jakby prosila itd, a dla miłych dla mnie tez jestem miła

Gość gość
Tez to zauwazylam, mieszkam w UK i obsluga klienta w porownaniu z Polska jest tam fantastyczna, No i prawda, niby mozna to tlumaczyc marnymi warunkami w zasadzie wszystkiego w kraju, ale prawda jest taka, ze chamskim zachowaniem nikt sobie i tak bytu nie poprawi, a gdybysmy wszyscy byli milsi, kazdy by na tym skorzystal.

Gość gość
bo całą inteligencję zamordowano podczas wojny - ci co teraz mieszkają w Polsce to pomiot po przodkach najniższego sortu!

Gość gość
zachowanie wynika z kultury osobistej a nie sytuacji materialnej.

Gość gość
Po prostu ludzie odpowiadają chamstwem na chamstwo. Ja tam nie mam problemów mówię dzień dobry, do widzenia, dziękuję, uśmiecham się i ludzie odpowiadają mi tym samym. Czasem warto zapytać po prostu czemu Pan/Pani jest tak niemiły? Zwykle działa.

Gość gość
w kościele idąc do komuni też się pchają na plecy, do czego się śpieszą, a już przy wyjściu z kościoła to armagedon :D

Gość gość
czasem odpowiadaja ,a czasem nie, zalezy od człowieka są takie gbury ,że nikomu nie odpowiadaja

Gość gość
Wogóle w Niemczech jest super! Np. zoofile walcza o prawo do dymania psów. Ekstra, szkoda ze mieszkam w Polsce a nie tam...:(

Gość gość
mysle ze kilka rzeczy sie na to sklada jak: - bieda, niskie zarobki, ogulna flustracja ludzi, - brak edukacji kultury, powinnysmy uczyc swoje dzieci mowic dzien dobry, dowidzenia, dziekuje. Ludzie lepiej sie traktuja gdy ktos jest mily, co nas kosztuje zwykle dzien dobry, dziekuje, przepraszam ? nic a odrazu jest lepsza atmosfera

Gość gość
Jedź do Rosji na Ukrainę do krajów arabskich itp potem jak wrócisz zaszokuje cię kultura i mili ludzie w Polsce.

Gość gość
Sytuacja jest dość oczywista - podczas wojny zginęła bardzo duża część inteligencji naszego kraju, a pozostała wyjechała. Polska składa się dzisiaj z chłopstwa, robotników i potomków szlachty - która też wychowywała się przecież w środowiskach chłopskich. Rolnik i chłop z natury to osoby proste i chamskie. Bijący swoje żony i krzyczący na dzieci. Kobieta jest nikim, dziecko też. Tak było od pokoleń. Teraz kobiety stały się bardziej krzykliwe i żądają uwagi. Wszystko fajnie, ale z dziada pana nie zrobisz !!! Do tego dochodzi bieda i rozżalenie ludzi obecnym stanem kryzysu. Każdy chciałby wszystko, a nie ma nic. Każdy walczy o swoje i przejawia się to na każdym etapie naszego życia. Czy to w pracy czy jak mówisz w autobusie. Niestety to się szybko nie zmieni.

Gość gość
Gość z 17.01 ma trochę racji. To spuścizna -wojny zagłady inteligencji oraz rządów komuszych kukieł Rosji po1945 . Jako wzorce społeczne ukazywano traktorzystki z PGR -prymitywne wulgarne kobiety.Zdeprecjonowano dawną inteligencję i szlachtę oraz pozbawiono prawdziwą elitę wpływu na społeczeństwo. U władzy pojawiły sie wulgarne męty i ludzie z rynsztoka Sekretarze partyjni PZPR po trzech klasach , sędziowie po lewych maturach , oficerowie ledwo potrafiący się podpisać. To była 'łelyta' zapijaczona złodziejska bez krzty ogłady . Kogo mogli oni wychować ? A do tego ich latorośle dziś o zgrozo nadają ton w telewizji -wulgarne idiotyczne programy -prasie czy w polityce też na uczelniach...Sami widzicie . Do tego po 1945 przeszczepiano wzorce ze wschodu -stad upowszechnienie pijaństwa upadek kultury bo przecież czerpano wzorce z kraju gdzie ludzie byli na "wy" a całe wsie zataczały sie w pijanym widzie. Niestety ostatnie lata zamiast poprawy znów jest dołowanie . Kryzys i beznadzieja prowokują do agresji społecznej . Do tego wzorce bezkrytycznie jak kiedyś ze wschodu dziś przejmowane z idiociejącej w strasznym tempie Europy Zachodniej -rozpuszczenie i dziczenie młodego pokolenia 'bo nie wolno dać klapsa ' "bo nie wolno od dziecka nic wymagać ' itp. Stąd roszczeniowe niewychowane nie dzieci lecz bachory.

Gość lowita 95
Wszedzie jest chamstwo. A w sieci to juz na bogato. Napiszesz negatywna opinie o miejscu , o rzeczy itd, ktora jest potwierdzona , to cie zhejtuja. Obluzgaja , tak dla jaj. To jest chamstwo

Gość gość
Zupelnie jak z negatywami o remizach. Za kazdy cie zbluzgaja hejterzy, bo traktuja wspolne , za wlasne. I ze nikt nic zlego nie moze powiedziec o ich zaniedbaniach. Tam to wyzwiska i przeklenstwa leca na bogato. Taka kultura w osp. Wlasciwie jej brak. Chamstwa tam z powodzeniem mozna szukac, czerwone nosy nie proznuja.

Gość gość
Bo polacy to buracy:) ale na szczescie nie wszyscy. Ogolnie wyscig szczurow zawital praktycznie wszedzie, rywalizacja , to i brak szacunku. A na kafie raczej kultury nie znajdziesz. Po negatywie pojawi sie zawsze chamski i obrazliwy wpis, zamiast kontrargumentu.

Gość gość
A jak dla mnie przez brak szacunku do pracy i drugiego człowieka wyniesiony z domu, tak zwyczajnie

nie pier/dolcie o słabych zarobkach, wymordowaniu ynteligencji polskiej której nigdy nie było i o innych bzdurach... WSZYSTKO sprowadza się DO MENTALNOŚCI polaków, nieważne k/urwa czy tu byłby komunizm, kapitalizm czy h/uj wi co jescze, mentalność, mentalność i jeszcze raz mentalność...