Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takaja345

Potrzebuje porady odnosnie lasera frakcyjnego.

Polecane posty

Gość takaja345

mineło trzy dni po zabiegu..twarz jest zaczerwieniona.czy mogę robic sobie delikatne pilingi ?

Gość gość
No chyba żartujesz kobieto! Smaruj twarz przez 3 tyg filtrem przeciwsłonecznym 50 nawet jak nie ma slonka żebyś przebarwień niedostala.

Gość gość
jak narazie tylko mozesz delikatnie nakladac tlusta masc z vit a, taka ktora nie smierdzi cytryna, bo takie tez sa niestety, musi byc naturalna bez sztucznych pachnidel. i bron boze nie myc twarzy woda. tak przez tydzien. oczywiscie w tym czasie nie mozesz wychodzic z domu i wystawiac sie na slonce, bo dostaniesz paskudnych plam. po tygodniu mozesz stosowac tlusty krem z wysokim filtrem.

Gość gość
o zadnym zdzieraniu naskorka mowy nie ma. on musi SAM ODPASC. co za patalach ci robil ten zabieg, ze nie powiedzial podstawowych informacji jak nie zniszczyc sobie skory nieodpowiednia pielegnacja po laserze?????????

Gość gość
Moja wiadomość jest druga. Wiec mnie słuchaj bo ja robiłam fraxel w Norwegi na powieki. Po zabiegu lekarz kazał mi kupić w aptece krem Cicaplast La Roche Posay i używać filtry 50 kilka razy w ciagu dnia przez 3 tygodnie. Ja wychodziłam z domu w okularach przeciwsłonecznych zabieg robiłam w grudniu. Kto robił Ci ten zabieg? Lekarze w Polsce są nieodpowiedzialni, aby zarobić. Nawet nie udziela informacji co używać i co robić pózniej! I to ma być lekarz!!!!!?????

Gość maja00011
Jestem po zabiegu .co jedna to mądrzejsza wypowiedz.. jak najbardziej przemywaj wodą tylko nie trzyj mocno .i uzywaj kremów nawilżających mozna tez oliwki.no i zakaz opalania,To tyle, Przemyc mozesz również mleczkiem nie zawierających żrących składników.

Gość gość
HAHAHAAA, do tej wyzej. kobieto nie masz zielonego pojecia w tym temacie, wiec lepiej zniknij stad. wody po laserze sie NIE UZYWA. powie ci to kazdy powazny i jako tako kumaty dermatolog. chyba, ze tytul wygral na loterii, wtedy moze takie bzdury jak ty pierd****

Ojejku.. trochę mnie nie było... a tu jedna przekrzykuje drugą. Zatem Słońce: po zabiegu laserem CO 2:- skórę możesz przemywać solą fizjologiczną, najlepiej w jednorazowych rękawiczkach (przez pierwsze 3 dni, później już nie musisz ich mieć) i najlepiej gazikami (nie muszą być jałowe); w tego co wiem inni lekarze zalecają również wodę termalną - chociaż osobiście bałabym się o alergię; ewentualnie zostaje C**przegotowana wystudzona woda;- w żadnym wypadku nie stosuj zabiegów złuszczających przez co najmniej 3 miesiące - w przeciwnym wypadku pobudzisz proces rogowacenia naskórka i zamiast ładnej cery po okresie wygojenia będziesz miała skorupę;- unikaj kremów z witaminą A - to jest bezwzględne przeciwwskazanie - inaczej zaburzysz proces wygajania!- możesz stosować kremy nawilżające, natłuszczające, najlepiej z witaminą E i C;- nie zapominaj o kremach z filtrem UV (co najmniej 30) - każdorazowa ekspozycja nawet na minutkę bez filtra grozi przebarwieniami.Pozdrawiam

żadnego pilingu nie wolno robić po laserze - lekarz powinien o tym informować