Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moje dziecko w wieku 6 miesięcy nie piło już przez smoczek

Polecane posty

Gość gość

tylko przez ustnik miękki z kubka treningowego Lovi 6+, teraz ma roczek i pije już z kubka niekapka. A często widzę jeszcze nawet 2 letnie dziec***ijące mleko z butli przez smoczek jak małe niemowlaki, masakra - pogratulować tylko rodzicom 🖐️

Gość gość
Mamy ci wystrugać jakiś order wspaniałej matki?

Gość gość
no i ???moja corka w juz 7m pila ze szklanki i tylko ze szklanki.

Gość gość
Masz mega zdolne, napisałabym wręcz, że genialne dziecko:) No i w ogóle Ty sama jesteś taka cudowna, no po prostu wspaniała, wow, Twoją historię czytam już ósmy raz i po prostu nie mogę uwierzyć, że są na świecie tak wspaniałe egzemplarze:)

Gość gość
mój syn ma 5 i pije mleko z butli bo lubi

Gość gość
Moje wcale nie pilo z butli

Gość gość
Brawooooo!!! Brawooo dla autorki. Jesteś wybitną matką a twoje dziecko nieprzeciętne. :)

Gość gość
kubki niekapki powodują wadę zgryzu - nie wiesz tego? :O po co mu w ogóle dawałaś niekapek, skoro już umiało z tego lovi? :O naucz go pić przez słomkę, to najlepszy sposób wspomagający rozwój mowy, a nie jakieś niekapki badziewne - tylko pogratulować :O

Gość gość
Autorko go.....o kogo to obchodzi !!!!!!

Gość gość
autorka a twoje dziecko pilo z butli so 6m???Wstyd autorko,wstyd .Moje dziecko NIGDY nie pilo z butli i z nikapka .

Gość gość
moje 6 miesieczna ssalo piers, nie pilo z butli tylko naj[pierw lyzaczka potem kubek

Gość gość
moje też nie piło mleka z butelki :P wielki mi wyczyn :D

Gość gosc bghubbhbhjbjb
moj maly tez nie poł z butelki bo ssał piers a picie tak samo podawałam z niekapkow itd a znam dzieci co maja powyzej 3 lat i dalejj z butli poja szok !!!

Gość gość
masakra aż 6 miesięcy? moje w wieku 6 piło z niekapka 12m+ a teraz ma 9 mcy i pije ze szklanki... jaka wieś...

Gość gość
A moje pilo i nadal pije rano mleko z butli i co z tego?

Gość gość
A moja córka od urodzenia piła już ze szklanki:D

Gość gość
Moj ma 5 miesiecy i nie dosc ze pije z filizanek i kieliszkow to jeszcze rozroznia ktory do czego. No coz, zaniedbalas i tyle...

Gość gość
I co w tym nadzwyczajnego? Moj nie akceptowal butli jak zaczal 4 miesiac a zaczal pic z niekapka za to. Teraz ma 11 Miesiecy i pije z normalnego kubka,filizanki,szklanki. I jakos nie zakladalam tego typu tematu.

Gość 01 30
Wpisy tyl.ko pokazują, jak matki są sucze. TAK - sucze. Kij z tym czy dzieciak pije czy nie, ale ta zazdrość, jad - jesteście okropne!

Gość gość
Nie to nie zazdrosc i ja. Autorka szczyci sie czyms co nie jest czyms nadzwyczajnym. Sa rozne dzieci. Moj z butelki nie chcial pic ale nie uwazalam tego za powod do dumy czy tez do szczycenia sie. Nie chcial to nie pil,znalezlismy inny sposob. Sa moze i dzieci co pija do 3 rz.ale bez przesady,pija moze jeden posilek w ciagu dnia,rano lub na noc,reszte jedza po ludzku i tez nie widze w tym nic zlego,a autorka jest oburzona. Czasami lepiej by dziecko zjadlo w ten sposob konkretnie ni mialo sie przez pol dnia bawic pijac z kubka i rozlewajac. Jezeli nie potrafi pic wprawnie to wystarcy jak inne napoje pije w ciagu dnia inaczj. A jak sie zdary np.na spacerze to teznic zlego,bo my tez pijemy np.z butelki. A wygodniej przetransportowac butelke dziecku niz no.zwykly kubek. A niektore np.pija przez smoczek i normalny kubek bez tych roznych udziwnien,kapkow,ustnikow itp. Wiec generalizowac po jednym spojrzeniu ja dziecko tez nie mozna. Dziecko ma czas na wiele.rzeczy, do konca rzycia pic z butelki nie bedzie. Ze sztuccow Korzystac tez sie nauczy.

Gość gość
jak ktoś napisze, że karmił piersią do przynajmniej dwóch lat i nigdy nie podał mm i dziecko nie piło z butelki, nie podawał gotowych kaszek, danonków, serków, soczków, herbatek to szacunek zwłaszcza jak mama pracuje ale w tym przypadku trochę dziwna ta informacja.