Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niania

Polecane posty

Gość gość

hej dziewczyny. poradźcie. potrzebuję opiekunki do dwójki dzieci na 25 h/tyg. z tego połowę czasu opiekunka jest tylko z jednym dzieckiem. czy 500zł to odpowiednia stawka? małe miasto, duże bezrobocie?

Gość gość
chyba trochę przesadzasz, to jest 5 zł/godz

Gość gość
zdecydowanie za malo, ja zarabiam 500 zl za opieke nad jednym dzieckiem, 20 godz tygodniowo-tez male miasto i duze bezrobocie

Gość gość
a jaka według Was będzie odpowiednia? 7 za godzinę??? nie mam pojęcia..

Gość gość
Też uważam że to przegięcie, taka stawka za taką pracę, zakładam jeszcze że jedno dziecko to maluszek do przewijania, karmienia a drugie trzeba ze żłobka czy przedszkola odbierać... Chociaż może i za taką kasę zgodzi się jakaś emerytka która chce dorobić. 25 godz. tygodniowo to nie tak mało, 5 godz. codziennie więc raczej dla nikogo nie będzie to dodatkowa praca, do tego dojazdy.

Gość gość
8 zł. na godzinę- to jest pensja minimalna (czyli przy pełnym etacie daje ok. 1200 miesięcznie). Fakt, miałam jeszcze do niedawna pracę, dodatkową, za niższą stawkę, ale moje obowiązki służbowe nie zajmowały mi nawet 20% czasu, poza tym miałam po prostu być na miejscu, a na stanowisku pracy mogłam dowolnie korzystać z internetu, kawy, herbaty, poczytać, pouczyć się- co mi tam pasowało... Ale i to nie było 5 zł/godz...

Gość gość
10 zł to minimum, zresztą zastanów się, czy Ty poszłabyś do pracy za 5-7 zł, zwłaszcza, że opieka nad cudzymi dziećmi to ogromna odpowiedzialnośc

Gość gość
uściślę, jedno to przedszkolak, bez potrzeby odbierania, dowożenia itd. drugie 2 latek. ale dziękuję za opinie. zaproponuję wyższą stawkę.

Gość gość
Nie masz pojęcia jaka jest odpowiednia stawka? A sama poszłabyś chętnie do pracy gdzie za pełny etat, 160 godzin powiedzmy, dostawałabyś 800 zł?? Piszesz że małe miasto i duże bezrobocie, więc liczysz na to że jak ktoś jest bez pracy i nie ma co do garnka włożyć to za każdą stawkę pójdzie? To żerowanie na ludzkim nieszczęściu i tyle. Czy może uważasz że praca z dziećmi jest tak lekka, łatwa i nie wymagająca absolutnie żadnych kwalifikacji czy predyspozycji że każdy ją może bez trudu wykonać i nawet tego nie odczuje?

Gość gość
piszę, ze małe miasto i duże bezrobocie, bo z tego co czytałam ma to znaczenie. Nie chcę zerować na czyimś nieszczęściu. Zapytałam, dziękuję za odpowiedzi. I akurat dobrze wiem co znaczy opiekować się dzieckiem, bo robiłam to za 400zł /9godz. dziennie.