Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anikz

Policystyczne jajniki i brak okresu

Polecane posty

Gość anikz

Witam, chciałabym przedstawić swój problem i prosić o radę, być może któraś z Was była w podobnej sytuacji. Tak ja napisałam w tytule mam zespół policystycznych jajników. Wiem, że z założenia tej choroby miesiączki są nieregularne, z tym że u mnie przez ostatnie kilka miesięcy były w miarę równo co 1,5 miesiąca, czasami nawet co miesiąc. Teraz natomiast nie mam okresu już dwa miesiące, do tego od mniej więcej tygodnia mam strasznie wzdęte podbrzusze, nie boli, nie jest twarde, tylko dosyć mocno opuchnięte. Nigdy wcześniej tak nie miałalam, ewentualnie dzień przed okresem i w trakcie. Nie współżyję więc w ciąży nie jestem ;). Troche się niepokoję, szczególnie jeśli chodzi o ten brzuch, bo nigdy wcześniej tak nie miałam. Ostatni okres miałam wyjątkowy, straszny ból brzucha (tabletka nic nie dawala), mdłości, ciepło i zimno na zmianę, dreszcze (objawy podobne do grypy), na drugi dzień bylo już wszystko w porządku. Wizytę u ginekologa mam dopiero w marcu. Może któraś z was wie co to znaczy, proszę o rady :)

Gość truskavvka
Może z powodu stresu, choroby, czy innych powodów których może być dużo, po prostu Ci się okres przesunął. Bądź dobrej myśli, może sam przyjdzie, jeśli nie to poczekaj spokojnie do marca, bądź postaraj się dostać szybciej do lekarza. Czy brałaś tabletki antykoncepcyjne? Wiem, że są zalecane dla kobietek z PCO.

Gość anikz
Nie, nie brałam, moja pani doktor stiwerdziła, że jeśli okres pojawia się częściej niż co 2 miesiące, to nie ma sensu niszczyć wątroby, ale przy następnej wizycie poroszę o tabletki. Mimo wszystko okres którego nie da się w żaden sposób przewidzieć jest uciązliwy...

Gość truskavvka
Tak, doskonale to znam, pojawia się w najmniej odpowiednim momencie ;) Pani doktor ma rację co do tabletek, jeśli masz okres 'sama z siebie' to nie ma sensu się męczyć tabletkami, ja zrobiłam ten błąd, teraz ponoszę konsekwencje.

Gość gość
Idź do lekarza bo to moze byc torbiel czynnosciowa. Jeśli tak to musisz brać leki na usunięcie torbieli . Przy pco niestety często tak sie dzieje.