Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bardzo sie boje

Polecane posty

Gość gość

Dowiedzialam sie dzisiaj ze jestem w ciazy. A tydzien temu ze mam niedoczynność tarczycy , a moje tsh wynosi ponad 120:( bardzo sie boje:( czytalam ze jesli w ogole uda mi sie donosic ciaze to dziecko urodzi sie chore:(

Gość Pan doktorrx
zmutowane bedzie daj spokoj

Gość gość
niekoniecznie. dziecko mojej bratowej jest tego przykładem. Nie obejdzie się bez wizyt u endokrynologa. Głowa do góry!

Gość gość
A moglabys cos wiecej powiedzieć o dziecku swojej bratowej? Moze bym sie troszeczkę uspokoiła

Gość gość
Up

Gość uy4676u8
zaczelas juz brac leki na tarczyce? czy gin o tych lekach wie?

Gość gość
Zaczelam . Od tygodnia biora dawke 25 co drugi dzien, a teraz mam brac 50 co drugi dzien. Gin nie wie bo dzisiaj zrobilam test .

Gość gość
jaki lek-nazwa?

Gość gość
Lecze sie za granica. Nazywa sie Levaxin 25

Gość gość
to nie znam, myslalam, ze popularny u nas eutyrox i myslam, ze za mala dawka. idz do gina jak najdszybciej, bedzie dobrze

Gość gość
Oki dziękuję za rade .

Gość gosciuzzzz
Tsh 120 i dawka 25? Eurhyroxu? Postradali rozumy ci lekarze. Do autorki : nie boj sie tylko szybko do endokrynologa. Bylas juz w ciazy jak robilas wynik?

Gość gość
spokojnie- przy takim tsh jak zaszlas w ciąże, to organizn nie bedzie walczyl, spokojnie

Gość gość
Z tego co wiem to jie mozna od razu dac duzej dawki. W poniedzialek mam wziac 50. Czy bylam w ciazy to ciezko jednoznacznie okreslic dopiero dzisiaj zrobilam test a jestem 2 dni po terminie @ a badania mialam robione tydzien temu, wiec i tak i nie.

Gość gosciuzzzz
Napisz w ktorym tyg jestes, pewnie gdzies w piatym. Kiedy robilas tsh?

Gość gość
Mozna powiedziec ze w ciazy juz bylam ale jajeczko moglo sie nie zagniezdzic .

Gość gosciuzzzz
Jaka masz norme przy tym tsh? Moze sa jakies inne ?

Gość gość
Tsh robilam 31 stycznia. Wynik otrzymalam 3 lutego a 4 wzielam pierwsza dawke . Ostatnia @ mialam 38 dni temu przy cyklach 36 dniowych.

Gość gość
mialas jakies objawy niedoczynnosci? nadwaga, zarost?

Gość gość
Nadwage mam ale lubie zjesc i to moze stad. Waze 90 kg przy wzroście 180. Norma do 4. Zero objawow. Czulam sie bardzo dobrze. Wlosy mi nie wypadaly. Skora sucha ale myslalam ze taki typ juz mam.

Gość gosciuzzzz
Nie denerwuj sie, musisz po prostu szybko dzialac. W poniedzialek bete zrob i odrazu do endokrynologa, powiedz jak nam ze hestes w ciazy i jakie masz tsh. Powodzenia!

Gość gość
Jestem dobrej mysli. Co ma byc to bedzie.

Gość gość
Będzie dobrze, ważne, że już bierzesz hormony. Pewnie teraz endokrynolog każe ci trochę szybciej zwiększać dawki, więc idź szybko na konsultację.

Gość gosciuzzzz
Ja bym jeszcze na twoim miejscu nie czekala do poniedzialku tylko jutro juz wziela wieksza dawke. Ogolnie w ciazy to tsh szybko leci i nie zdziwilabym sie gdybys mimo tej dawki 25 dalej miala tsh wysokie. Takze nie czaj sie, bierz jutro 50 i w poniedzialek i tak zwiekszy ci jeszcze bardziej.

Gość gość
Gościu wyżej , żeby udzielać takich porad to trzeba mieć skończone studia medyczne, oraz specjalizaję z endokrynologii. Dawkę euthyroxu i innych tego typu leków zwiększa się stopniowo a nie od razu z grubej rury. Po drugie nie ma po co sprawdzać co kilka dni TSH, bo ono tak szybko się nie zmienia i nie ma się co spodziewać , że po kilku dniach będzie niższe- a to wcale nie oznacza , że lek nie działa. Po trzeci do autorki dorób hormony obwodowe tj fT4 i fT3 oraz anty TPO. Koniecznie do endokrynologa i jego się słuchaj a nie "mądrali " z kafee.

Gość gość
Droga autorko, ja jestem w 31 tc i mam nadczynność..lekarz wypisze na to leki i będzie wszystko ok :) nasze maleństwo jest zdrowe i wszystko z nim ok

Gość gość
Internet kobietom w ciaży szkodzi!! Nie czytaj, bo w sieci sa opisane w większosci te gorsze wypadki. jak jest ok, to sie nie pisze bo nie ma po co. Tylko lekarza sluchaj a nie forum.

Gość gość
Za tydzien lekarz kazal mi powtorzyc badania czyli po 2 tyg brania a po 3 tygodniach przyjsc z wynikiem do niego. Wybieram sie jutro zrobie bete i poinformuje go ze jestem w ciazy i zobaczymy co powie.

Gość gość
Spokojnie. Ja w ciąży tsh robiłam co trzy tygodnie, dziecko urodziło się zdrowe. Nie zwiększaj sama dawki, tylko w poniedziałek idź do endokrynologa i powiedz mu o ciąży.

Gość gość
Nie zamierzam dzialac na wlasna reke, bo nie jestem lekarzem. Dziękuję za rady