Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zgaga od pomadki ochronnej

Polecane posty

Gość gość

wiem glupie zalozenie, ale co stosuje pewna pomadke zaczynam miec ataki zgagi - wiadomo zawsze troche polknie sie tego ;/ mam delikatny zoladek lecze sie gastrycznie. owszem po pewnych produktach mam zgage, ale ostatnio ich nie jadam. tak mysle od czego te ataki i skojarzylam, ze w trakcie zgagi stosowalam pomadki. jakis czas temu balsam ochronny do ust skonczyl mi sie i nie mialam problemow. od przedwczoraj stosuje nowy i codziennie mam zgage ;/

Gość gość
Sprawdź czy w składzie nie ma petrolatum/parafiny/ mineral oil - to są substancje ropopochodne, nienaturalne dla organizmu i można na nie źle reagować.

Gość gość
Abonraczej olejek rycynowy Jestem na niego uczulona i nie mogę używać żadnej szminki z tym składnikiem, od razu czuje charakterystyczne drapanie w gardle i niesmak Wiekszoszosc szminek ma ten składnik bo jest tani, od lat używam tylko be be, bo tylko ta go nie ma, nivea i inne firmy niestety bazują na olejku rycynowym

Gość gość
Moja rada, sprawdzaj skład kosmetyku zanim kupisz, ja tak robię Wielokrotnie kusiły mnie nowe kosmetyki, ale wiem z doświadczenia, ze jeśli maja w skladzie rycynowy, to skończy sie na jednym użyciu i uczuciu obrZydzenia