Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwne cykle

Polecane posty

Gość gość

czesc sprawdzajac swoja szyjke od dwoch miesiecy to byla otwarta (owulacja potwierdzona testami owu ) jak na cykl 28 dniowy a okazalo sie ze okres mialam w zeszlym miesiacu o okolo 36 dniach to mozliwe ? dodam ze czekam od czterech dni na @ bo wedlug 28 dniowych cykli na co wychodzi z owulacji powinnam miec ja 4 dni temu .. czy cos jest nie tak ?

Gość gość
haaaalo odpowie ktos ???

Gość gość
nic nie rozumiem z tego opisu.

Gość gość
pytam czy owulacja faktycznie powinna byc 14 dni przed spodziewana czy nie xd

Gość gość
pytam czy owulacja faktycznie powinna byc 14 dni przed spodziewana czy nie xd

Gość aseee
owulacja powinna być po 14-16 dniach tak uczą w NMPR

Gość gośc z 20 40
miesiączka powinna być 12-16 dni po owulacji (nie odwrotnie). czasami może się zdarzyć że jest to 17 dni ale to zazwyczaj przy wspomaganiu cyklu jakimiś suplementami. Może się tez zdarzać że jest poniżej 12 dni ale to już przy zaburzeniach hormonalnych (niedomaganie lutealne to się tak chyba nazywa). Testy owulacyjne nie zawsze są w stanie potwierdzić owulację, ale jeśli nie masz problemów z nieregularnymi miesiączkami to raczej powinno wystarczyć. Jeśli miałaś więcej niż te 17 dni od owulacji do miesiączki to albo jeśli była mozliwośc zapłodnienia to też mogła być ciąża, albo test mógł pokazać owulację, a tej nie było ( test wykrywa tylko lutropine obecną przy owulacji a wcale nie musi do niej dojśc nawet jeśli lutropina się wydziela)

Gość gość
dzieki bo ja owulacje mialam 18 dni temu

Gość gość
to test ciązowy już powinien ci wyjaśnić, bo możesz być w ciązy jeśli była możliwość. Chyba że nie było owulacji. W warunkach domowych to tylko temperatura może potwierdzić. Chyba trochę źle napisałam bo między owulacją a miesiączką powinno być 12 - 16 dni wyższych temperatur. Ja miałam raz sytuację że okres dostałam 19 dnia po (tak mi się wydaje) owulacji ale 2 dni wcześniej temperatura była już niższa, czyli coś dodatkowo przesunęło okres (i to nie była ciąża). Takie przypadki należą do rzadkości.

Gość gość
Owulacja nie zawsze występuje 14 dni przed okresem. Ja dokładnie obserwuje swoje ciało, korzystam z Cyclotestu (komputer cyklu) i wiem dokładnie kiedy występuje. Czasami jest to nawet 17dni przed okresem

Gość gośc z 20 40
No właśnie może być też 17 dni. Też tak kiedyś miałam, że licząc od wyższej temperatury to było 16, 17 dni, ale to było właśnie przy braku stresów, przy braniu witamin. Czytałam też o przypadkach że 8 dni może być ale wtedy to juz powoli prowadzi do zaburzeń hormonalnych.