Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

blagam WEJDZCIE TU KOBIETKI KTORE MIALY CHORA TARCZYCE BARDZO PROSZE

Polecane posty

Gość gość

kochane kobietki bardzo was prosze czy mialyscie objaw duszenia w szyji przy schylaniu sie ?czy to jest nadczynnosc czy niedoczynnosc??

Gość gość
by zdiagnozować trzeba zrobić badanie krwi na hormony i usg a nie diagnozować z forum i przysiadów

Gość gość
ja mialam podobnie przy niedoczynnosci - hasimoto.... ale przy tarczycy tak moze byc***przy sercu. idz do lekarza.

Gość gość
duszenie to objaw tarczycy wlasnie

Gość gość
mam niedoczynnosc i mialam dusznosci, ktore sie z czasem nasilily.. zrob badania. i to nie takie na nfz bo one nic nie dadza. od rodzinnego dostaniesz skierowanie na tsh, a to za malo. prywatnie zrob ft3 i ft4 oraz usg tarczycy. do lekarza idz z kompletem badan. ja wyniki mialam w gornej granicy normy dopiero usg wykazalo wole..

Gość gość
i druga sprawa to niedoczynnosc ma jeszcze wiele innych objawow oprocz uczucia dusznosci...przede wszystkim uczucie zmieczenia, ospalosc i zwiekszenie masy ciala.u mnie pozniej pojawily sie tez bole kosci, hipoglikemia, sucha skora, slabe paznokcie, wypadajace wlosy. Ogolnie wszystko sie sypie.

Gość gość
moja siostra miala takie dusznosci i okazalo sie ze to od seraca... co do tarczycy to takze trzeba zrobic przeciwciala

Gość gość
ale to nie dusznosci kochane ja porpstu czuje ucisk w szyji jak sie schylam .takie przyduszenie lekkie ale nie jest mi duszno nigdy

Gość gość
normalnie masz wole dośrodkowe, tzn.tarczyca rośnie nie na zewnątrz, wole jak w przypadku gravesa-basedowa a do wewnątrz i uciska ci na tchawicę zrób usg , bo to może prowadzić do uduszenia może czekać cię operacja całkowitego wycięcia tarczycy i dożywotnia suplementacja hormonami

Gość gość
jezus maria ale czemu tylko przy schylaniu sie tak dzieje?? nigdy w innych sytuacjach