Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maxx93

Prawiczek z kompleksami. Czy już przegrałem życie??

Polecane posty

Piszę na tym forum ponieważ nie wiem już co mam ze sobą zrobić. Nie mam z kim na ten temat pogadać. Z góry przepraszam wszystkich, którzy będą czytać te żale, ale jest to chyba jedyny sposób by poznać spojrzenie innych osób na moje problemy (zwłaszcza kobiet, dlatego piszę właśnie na tym forum). Mam 20 lat. Skończyłem szkołę,mam jakiś zawód, ale nie mogę znaleźć pracy. Studiuję zaocznie, ale czy coś z tego będzie to nie wiem. Już od kilku lat coraz bardziej boję się ludzi, wręcz uciekam od nich. Siedzę głównie w domu. Nie mam do kogo wyjść, nikt mnie nie zaprasza, bo i poco skoro nie piję alkoholu. Najgorsze jest to że wstydzę się dziewczyn. Nigdy żadnej nie miałem, a nawet nigdy żadnej nie całowałem, już o innych "sprawach" nie mówiąc. Chciałbym mieć dziewczynę, ale się boję. Po za tym nawet jak jakaś mi się podoba to zaraz pojawia się myśl: masz 20 lat, nigdy żadnej nie miałeś, nie dasz sobie rady i w konsekwencji nawet do niej nie podejdę. Pewnie ktoś powie zaraz, że jestem pi**** albo coś w tym stylu. Pewnie jestem, ale nic na to nie mogę poradzić. Z wyglądu też atrakcyjny nie jestem. Raczej chudy w dodatku z małym garbem i w okularach. Są pewnie brzydsi, ale raczej tacy jak ja, którzy zawsze byli "słabeuszami" nigdy nie mieli zbytniego powodzenia u dziewczyn. W dodatku nic nie umiem dobrze zrobić, ani w domu, ani nigdzie. Co ze mnie za facet, skoro samochodu nie umie naprawić ani się na niczym nie zna (może oprócz komputerów trochę). Wszystko co robię okazuje się do d**y, a nawet jak nie to zaraz znajdzie się jakiś frajer, który powie że robi to lepiej i wtedy ponownie odbiera mi to chęć do robienia czegokolwiek. Jakby tego było mało mam prawdopodobnie nerwicę natręctw. Nie wiem co ze sobą zrobić, czy jest sens tak dalej żyć? Czuję się tak jakbym jedną nogą już był na "tamtym świecie". Nawet jak chcę coś zrobić, żeby pozbyć się chociaż jednego ze swoich problemów to i tak stwierdzam, że nie ma to sensu. Co do zalet? Za bardzo ich nie mogę znaleźć. Może to, że zawsze byłem uczciwy, ale w sumie to ta zaleta przez całe życie mi przeszkadza, skoro dookoła same cwaniaki. Cwaniaki mają pracę, cwaniaki sobie w życiu radzą, cwaniaki bzykają itp. itd. Na koniec kilka pytań: 1. Czy mam jeszcze szanse na jakiś związek z kobietą??? 2. Czy iść do prostytutki, żeby stracić prawictwo (chociaż jednego problemu bym się pozbył) ??? 3. Czy kiedykolwiek poradzę sobie w jakiejś pracy skoro nic mi nie wychodzi? I jeszcze raz przepraszam, że musieliście to czytać, ale przynajmniej się komuś wyżaliłem :/

masz szanse. uwierz w siebie. pod kazdym wzgledem :) chudy zawsze moze przytyc. zgarbiony moze sie wyprostowac. wade wzroku maja nawet male dzieci :)

Gość gość
Zupełnie jakbym czytał o "byłym" sobie, chcesz cieszyć się z życia i mieć to co mają Ci którym zazdrościsz? Zacznij myśleć tylko i wyłącznie o sobie, miej w d***e innych i ich uczucia, pozbądź się tej "dobroci" i szacunku do innych, przestań się zastanawiać jak widzą Cię inni i co o Tobie myślą. Teraz i tak nie masz co robić więc zacznij trenować... zapisz się na siłownię lub ćwicz w domu na początek, ułóż sobie odpowiednią dietę, a za rok nie będziesz już taki chudy... dzięki temu staniesz się pewniejszy siebie, pozbędziesz się kompleksów, itd... Rób coś aby zmienić swoje życie i nie użalaj się nad sobą, bo stagnacja w której tkwisz, to tylko i wyłącznie Twoja zasługa.

Dzięki, dobrze że ktoś mnie rozumie :) Muszę się za siebie wziąć. Pozdro.

Gość gość
sory ale nic ci nie pomoze ciapy juz ciapami zostaja, jak sam sie za siebie nie wezmiesz to lepiej skacz. Wiesz co nie gra,gdzie masz braki, zacznij eliminowac

A ja trzymam za Ciebie kciuki :) Ważne, że widzisz problem i chcesz coś zmienić. Może na początek siłowa, basen? :) Zmieni się Twoje ciało to troszkę uwierzysz w siebie. A prostytutka da Ci tylko chwilę przyjemności. Lepiej zostaw sprawy seksu jeszcze na jakiś czas :) dla kogoś wartego więcej niż kilka złotych :P

Gość gość
*

Gość gość
Weź się za siebie i będzie dobrze :D