Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z roczkiem chrzesniaka

Polecane posty

Gość gość

chrzesniak ma za miesiac roczek pytalismy szwagierke wczoraj co mu kupic czy maja jakies sugestie , zaproponowalismy taki fajny rowerek dla chłopca z kierownica zwierzatkiem do pchania powiedziała mi ze nie chca takiego i ze nie robia zadnego roczku i nikogo nie zapraszaja . nie wiem jak mam to odebrac zabrzmiało to tak jakby dała mi do zrozumienia ze sie wpraszam a mi nie chodzi o zadne przyjecie bo i tak przeciez kupimy mu prezent bez wzgledu na wszystko a z drugiej strony przeciez moze zrobic kawe i upiec ciasto i posiedzimy . nie wiem teraz co kupic i czy wogóle jechac do nich co uwazacie

Gość gość
U nas bylo tak ze mielismy robic urodziny synkowi ale niestety cos sie stalo i postanowilismy nie wyprawiac przyjecia. Ja obdzwonilam potencjalnych gosci i prosilam zeby nie przychodzili bo mamy trudną sytuacje i nie bedę robić imprezy. Dziadkowie wpadli w innym terminie i moje rodzeństwo bo to najbliższa rodzina a chrzesni nie pokazali sie i wcale nie mam im tego za zle bo przeciez sama o to prosiłam. Mysle ze jesli mama chlopca mówi ze nie bedzie robic przyjecia to daruj sobie i prezent i odwiedziny. Widocznie ma powód bo inaczej zaprosilaby chocby na kawe.

Gość gość
Jeju..to kup co uważasz..w dzień urodzin zadzwoń powiedz, że wpadniesz na kawę, przynieś prezent i już :)

Gość gość
kupiłabym prezent taki, jaki uważam za stosowny, zadzwoniłabym w dniu urodzin, że go przywiozę i tyle, nie wspominałabym nic o kawie itp.

Gość gość
a teraz sobie wyobraźcie sytuacje ze np jest dzien urodzin waszego dziecka a wam nie w glowie impreza bo np maz sie postanowil wlasnie wyprowadzić, albo dostalyście pismo od komornika ze macie się wynieść z mieszkania albo zmarła bliska wam osoba no i ogólnie macie syf w mieszkaniu, jestescie w szlafroku z rozmazanym makijazem i jedyne co robicie to zajmujecie się dzieckiem i na to wszystko zwala wam sie chrzestna bo ona tylko prezencik przywiozła. Wybaczcie ale jak matka powiedziala ze nie chce prezentu i nie robi imprezy to warto to uszanowac. ma swoje powody zapewnie! Gdyby wszystko bylo dobrze to na 100% by zaprosila chrzestnych conajwyzej by powiedziala "oj nie wyglupiajcie się zadnych prezentów nie trzeba ale na kawkę wpadnijcie dziekco sie ucieszy ze ciocia je odwiedziła" a skoro powiedziala ze nic nie robi i nikogo nie zaprasza to znaczy ze odwiedzin sobie nie życzy.

Gość gość
Kup prezent jaki chcesz, do tego tort i jakieś piccolo np. My tak zrobiliśmy jak męża chrześniak miał roczek, a im się nie przelewa i też nic nie robili. Tylko ja o tym pomyslalam, babcia ani chrzestna małego nie wpadły na taki pomysł i nawet prezentu nie przyniosły. Mama chrześniaka nam dziękowa, że to dla niego zrobiliśmy.

Gość gość
nie kupuj tego rowerka mialam podobny i nie polecam. jest niestabilny, dziecku ciezko jest kręcić pedałami

Gość gość
Ja bym kupiła prezent i zawiozła przed urodzinami. To ze nie wyprawia sie urodzin wcale nie znaczy ze prezentu kupic dziecku nie mozna. W koncu to roczek.

Gość gość
ja na Twoim miejscu wpadłabym do nich w innym terminie po prostu, np. przy okazji jak będziecie blisko czy coś i dała jakiś prezent inny skoro nie chcą rowerka i już.

Gość gość
akurat nie chodzi tu o finanse szwagierka i jej maz maja dobra syt materialna i zadnych problemów a mi nie chodzi o impreze tylko o pamiec ze mój chrzesniak ma roczek i mam ochote zrobic mu prezent nie oczekuje niczego ale zabrzmiało to tak jakbysmy mieli nie przyjezdzac moja szwagierka mieszka z tesciami i to z nimi drze koty a to niepowód zeby nam nie mozna było zrobic dziecku frajdy

Gość gość
a co na to maz szwagierki

Gość gość
akurat nie było go wczoraj w domu miał dyzur

Gość akwe 28
a co wy wszyscy z tymi prezentsmi, co to za poganski zwyczaj ze chrzestni prezenty kupuja?

Gość akwe 28
zlozyc zyczenia roczniakowi? :D

Gość gość
ja bym kupiła jakiś fajny prezent i wysłała pocztą. ostatecznie możesz zaproponować, że z okazji urodzin zabierzesz gdzieś małego, np. na basen albo do sali zabaw. może szwagierka pokłóciła się akurat z teściową o zapraszanie gości i stąd ta reakcja?