Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie dobry ocet jabłkowy

Polecane posty

Gość gość

ostatnio wyczytałam, że kupny ocet jabłkowy nie do konca jest zdrowy, że wiele firm zawiera w nim także ocet spirytusowy pytanie kieruję do osób które potrafią ocenić jakość tego octu kupuję firmy Doweley a zastanawiam się nad rossmanowym, innych jakoś nie widzę w sklepach jaki Wy polecacie?

Gość gość
Polecam samemu w domu zrobić ocet jabłkowy. Wtedy na 100% będzie miał dobry skład. W niektórych przepisach dodaje się miód.

Gość gość
no niby tak, ale jakoś nie mam ochoty go robić i interesuje mnie wyłącznie kupny ocet jabłkowy

Gość gość
Ten z Rossmana - Ener Bio. Innego nie znam

Gość gość
Oczystą rzeczą jest, ze najlepszy jest ocet własnej roboty. Z tych kupnych kryterium zasadniczym jest to, że powinien być naturalnie mętny i sprzedawany w ciemnej szklanej butelce, tylko wówczas jest coś wart. Przetestowałam rozmaite o.jabłkowe zarówno na rynku polskim, jak i niemieckim i z tych dostępnych u nas polecam ocet Voelkel.

Gość gość
A gdzie kupię ten ocet Voelkel, nigdzie się z nim nie spotkałam ?

Gość gość
Używam ten z rossmana, o innym nic nie wiem.

Gość gość
Jak ktoś wyżej napisał nie ma ich zbyt wiele u nas. Piłam jakiś czas temu ten ze sklepu Rossman, ale przestałam bo bolał mnie brzuch. Nie wiem czy to konkretnie po nim, czy po każdym innym też by mnie bolał.

Gość gość
Voelkel`a kupisz choćby na Allegro w granicach 20 zł. Ja kupuję w swoim małym miasteczku w takim prv markecie spożywczo-przemysłowym, którego właściciel dba też o półki ze zdrową żywnością. Płacę ok.13 zł.

Gość gość
A co Wy z tym octem jabłkowym ostatnio tak szalejecie? Do czego go używacie?

Gość gość
Używam go do płukania włosów i jak boli mnie brzuch to go piję. Zawsze mam go w lodówce. Aaaaa.... , no i oczywiście robię z jego dodatkiem sosy do sałatek.

Gość gość
Ja też od kilku dni piję ocet jabłkowy z miodem 9 w niewielkich ilościach).Ale jakoś zamiast lepszego samopoczucia boli mnie brzuch, dostalam katar i ogólnie czuję się grypowo. Czy to normalne, bo nie wiem czy przestać pić, czy tez stosować go dalej. Powie ktoś?

Gość popijam to coś
piję z Rossmana jest ok ale mam pytanie czy jest taki ocet lepszy w smaku ? z rosmana jest strasznie kwaśny