Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Menu 8 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Mam 8 miesięczną córeczkę. Dostaje dziennie 5 posiłków, są one następujące: 9:00 - kaszka (glutenowa lub bezglutenowa) 12:00 - obiadek (co 2 dzień dodaję pół żółtka) 15:00 - mleko 18:00 deserek 20:00 - mleko Zastanawiam się czy jej to wystarczy? Mam na myśli bardziej to czy może jeden posiłek - czyli mleko zamienić na inny posiłek (np. całe jajko, czy chlebek z masłem)? Czy nie ma takiej potrzeby póki co?

Gość gość
a gdzie jakas kasza mleczna? a do mleka powinnas juz dawno dospywac jakiejs bezmlecznej tez.

Gość gość
Zapomniałam dopisać że małej dodaję do mleka kaszki bezmlecznej (bezglutenowej lub glutenowej)

Gość gość
a kaszki zadnej jej nie robisz? to tez powinno sie znalezc w menu takiego dziecka. daj jakis owoc po obiedzie jako deser a wieczorem zrob jakas kasze mleczna

Gość gość
mój ma 7 mcy i je podobnie. :) ok. 7 mleko ok. 11 kaszka mleczna (z glutenem lub bezglutenowa) ok. 14 obiadek (zupka jarzynowa) ok. 17 deserek owocowy lub mleko ok. 20 mleko z kleikiem ryżowym i waży teraz ok 8500 i myślę, że ok i w sumie to tylko zastanawiam się czy nie za dużo mleka... ale piediatra powiedziała, że ma jeść ok 800ml mleka dziennie to inaczej nie da rady

Gość gość
8. miesiąc życia dziecka 1 raz dziennie 180 ml mleka modyfikowanego następnego z dodatkiem 2 łyżeczek kaszki manny 2 razy dziennie 180 ml mleka modyfikowanego następnego z dodatkiem 2 łyżeczek kaszki bezglutenowej (ryżowej lub kukurydzianej) 200 ml zupki warzywnej z dodatkiem masła lub oliwy z oliwek, ugotowanego osobno mięsa lub ryby (1 - 2 razy w tygodniu) w ilości 2 łyżeczek po posiekaniu, co drugi dzień do zupki dodajemy 1/2 żółtka 150 g deserku mleczno-owocowego lub kaszki na mleku następnym sok lub przecier owocowy - ok. 150 g tak to powinno dokladnie byc.

Gość gość
Przecież napisałam że rano daję kaszkę mleczną.

Gość gość
przepraszam cie,przeoczylam. ja bym gdzie dodala jeszcze 1 mleko zeby byly poki co te 3.

Gość gość
I dodam że mała przesypia całe noce, więc może i to jej wystarczy?

Gość gość
a normalnie przybiera na wadze? jak tak to pewnie jest ok wszystko.

Gość gość
Tak, ładnie przybiera na wadze.

Gość gość
I nawet bym powiedziała że mieści się górnej granicy w siatce centylowej :)