Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gereniaZ

straszne rany obtarcia pod pachami ?od stanika?

Polecane posty

Gość gereniaZ

Zaczęły się robić jakiś tydzień temu. Gdy je zauważyłam od razu zaczęłam smarować sudocremem. Ale była tylko ta jedna (duża). Było to raczej obtarcie. Teraz wygląda to strasznie. W ciągu dwóch ostatnich dni to jest jakaś masakra. Staram się nie nosić stanika wtedy kiedy to tylko możliwe, nawet nie dam rady ręki podnieść do góry. Nie ma takiego stanika, który nie dostawał się w tamto miejsce. Pomocy !! Co mam z tym zrobić? Jak szybko to zagoić i czym może być spowodowane namnożenie się ran? Jak mogę dodać zdjęcie do tematu?

Gość gość
Kup sobie w aptece jakiś aloes, najlepiej w żelu. Smaruj na zmianę z przecieraniem uryną. Jak sie brzydzisz to samym aloesem. Rankę osłoń jakimś opatrunkiem, żeby biustonosz nie obcierał. Powinno się dość szybko wygoić.

Gość gość
Źle dobrany stanik czyli podrażnienie przez ocierania (i być może reakcja alergiczna do tego, np. na to, z czego są fiszbiny czy jakiś barwnik). Aloes będzie OK, kup też Bioderma Cicabio i nałóż grubą warstwą, na to gazę i zostaw na noc.

Gość gość
mi się kiedyś zrobiło takie coś, gdy zapomniałam spłukać mydło wieczorem pod pachą miałam zaognioną ranę, długo się paprała zwróc uwagę, czy to przypadkiem nie uczulenie na mydło albo dezodorant wysmaruj pachę kremem na odparzenia dla niemowląt, np. tłustym bambino

Gość gość
Bambino nie jest kremem na odparzenia.

Gość gość
niektóre staniki mają takie gumki które odparzają kiedyś miałam takie otarcia gdy nosiłam taki specjalny korektor postawy, gumy wrzynały się w pachy zrezygnuj ze stanika z fiszbinami na czas leczenia , noś może takie bawełniane jak do biegania (koszulki) nie napisałaś czy masz duży biust i czy możesz chodzić bez stanika

Gość gość
alantan albo jakaś pianka z panthenolem

Gość gość
ja polecam http://mojaptekarz.pl/239/alantan-plus.htm jest lepszy niż maść, bo mniej tłusty a przez to szybciej się wchłania i możesz się prawie od razu ubierać. alantan zagoi obtarte miejsca, złagodzi ból i zlikwiduje zaczerwienienie. do tego cena jest akceptowalna. ja ten krem stosuję na większość zmian skórnych, które mi się pojawiają, smaruję nim nawet dłonie w zimie - naprawdę działa rewelacyjnie.

Gość gość
Musisz kupić sobie porządny lajbik a nie pierwszy lepszy z bazarku czy od skośnookich

Gość gereniaZ
no biust mam spory i w dodatku obwisły bez stanika miałabym go do kolan dlatego bez w ogóle odpada...

Gość gereniaZ
jakiś marny podszywacz tu u góry. wracając do tematu - stanik mam już ok. roku i nigdy nie miałam z nim żadnych problemów, teraz dopiero pojawiły się te rany.. jakaś masakra.

Gość gereniaZ
ma któraś jeszcze jakieś rady? może polecicie jakiś dobry lajbik bez barwników?

Gość gość
No to to raczej nie od stanika, tylko jakieś podrażnienie wywołane proszkiem czy barwnikiem w ubraniu.

Gość gereniaZ
dziś w nocy to zaognienie rany przeniosło się w okolice sromu, boje się że to świerzb, co robić drogie Panie w takiej sytuacji?

Gość RomekZBytomia
Częstsze mycie?

Gość Bombarillo
Popieram przedmówce, stosuj szare mydło, może spirytus salicynowy?

Gość gość
idź do lekarza kretynko

Gość gość
Uniwersalny żel do ciała Holika Holika. Nie jest to żel pod prysznic. Można go stosować jak się ma suchą skórę i na wiele miejsc na ciele. Jest naturalny i prawie w całości z aloesu (o ile dobrze pamiętam ma go 96%). To azjatycki żel a jakość jest rewelacyjna i żel jest wydajny. Powinien pomóc na takie dolegliwości. Kosztuje co prawda około 35zł ale ma 250ml. Podrażnienie może się też brać, jak tu ktoś napisał - z mydła czy innego ustrojstwa. Żele i mydła pod prysznic zawierają substancje pieniące które wysuszają skórę dlatego uważajcie co kupujecie. Czytajcie skład i nie kupujcie żeli ani innych dziadostw w których są parabeny i substancje PEG bo one są rakotwórcze . A używanie tego samego antyperspirantu przez lata też nie jest dobre bo skóra się przyzwyczaja i należy często je zmieniać bo też mogą spowodować uczulenie. Ja stosuję Ałun. To naturalny minerał i do niego skóra się nie przyzwyczai a jeden sztyft (ja mam 120g) wystarcza na kilka lat. Jest to duża oszczędność na antyperspirantach a w dodatku mam pewność że mnie nie uczuli. Można nim też leczyć trądzik a Panowie mogą nim smarować twarz po goleniu bo tamuje krwawienie. Ja bardzo polecam a ten żel z Holiki warto zakupić.