Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak usypiacie swoje niemowlaki

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma 6 tyg. starszy syn zasypiał przy mleku, kładłam go do łóżeczka i spał. Mała śpi jak zając, jak już zaśnie to śpi jak kamień,ale żeby zasnęła to muszę ją trzymać dość długo na rękach,albo położyć się z nią i wtedy odłożyć do łóżeczka. Teraz leży 1,5 godz. w łóżeczku i chwilę ma zamknięte oczy już myślę że śpi,a to smoczek wypadnie,a to melodyjka ucichnie i moje dziecko ma wielkie oczy. Całe szczęście nie płacze,ale ile można zasypiać ? Jak ją nauczyć zasypiania,?

Gość gość
Moze na sile ja usypiasz? Niektore noworodki i mlodsze niemowlaki bardzo duzo czuwaja. Kazdy dookola mowil mi,ze takie malenstwo tylko je i spi. A moj spal bardzo malo w dzien,za to noce przesypial cale. W dzien jak byl tak malutki to potrafil niespac ciagiem 4h. Dopiero jak byl starszy to zaczal wiecej spac,ok 4 miesiaca. Po 2h padal na 2h. Pozniej po 3h a w okolicach 8 miesiaca juz mial tylko jedna drzemke na dzien i to nie cale 2h. Jak byl takim maluszkiem to lubil obserwowac otoczenie,trzeba bylo go zajmowac, Gr***** grzechotkami. Ty i tak masz szczescie,ze ci nie placze jak nie spi. Musicie znalezc swoj rytm,ona wcale nie musi byc taka jak twoj synek. Poobserwuj po ilu godzinach zasypia,jak dlugo spi i jej pomoz. Moze trzeba wprowadzic jakis rytual wieczorny?