Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LLime

Wizyta u kosmetyczki

Polecane posty

Dziewczyny... Mam taki paskudny nos podobny do tego: http://domowesposoby.info/images/wagry/w%C4%85gry.jpeg I chciałbym się was poradzić co do wizyty u kosmetyczki... czy takie coś jak peeling kawitacyjny pomoże? Szczerze już nie mogę na to patrzeć, a manualne metody domowe raczej nic nie dają... jakichś kosmetyków i maseczek samodzielnie nie chcę stosować, bo jest ich tysiące a moja wiedza na ten temat jest zerowa :) A może sa jakieś inne zabiegi, które by pomogły i oczyściły skórę? Coś też czytałem o zabiegach kwasami (migdałowymi?)... Druga sprawa - skoro już przełamałem się i zdecydowałem na kosmetyczkę to powiedzcie może jak to wygląda :) Są jakieś ogólne zasady savoir-vivre u kosmetyczki? :) Zabieg dotyczy twarzy, więc chyba rozbierać się nie będę musiał? Obuwie zmienne? Wiecie, nie chcę z siebie zrobić idioty a jestem facetem i mam na ten temat zerową wiedzę :)

Gość gość
Mój kolega często chodzi do kosmetyczki, a właściwie do kosmetologa i się nie krępuje. W jego salonie na początku robią komputerowe badanie skóry i na podstawie tego dobierają zabiegi na twarz. Ja też chodzę do tego salonu, ale mam akurat suchą skorę, więc to zupełnie inny problem. Może nie znam się za bardzo ale myslę, że może ci pomoc mikrodermabrazja korundowa. Z jakiego jesteś miasta?

Gość gośc wieczorową
Jaki kosmatolog??kosmetyczka,a komputer to bajer,

Gość gość
Moja kosmetolog tez robi komputerowe badanie skóry. W Poznaniu w salonie beauty premium na osiedlu tysiąclecia.

Gość gość
Normalna kosmetyczka,a te badanie komputerowe to bajer dla naiwnych,

Gość gość
Ludzie zacznijcoe odrożniać kosmetyczkę od kosmetologa, bo to dwa różne zawody.

Gość gość
Ja odróżniam, www.kosmetologia.com.pl/biznes-i-prawo/47-informacje/edukacja/2676-kosmetyczka-a-kosmetolog-znajdz-roznice.html

Gość gość
Rózne nie rózne,ale dotycza tego samego,dzis juz za duza mamy specjalizacja,człowiek tak pocwiartkowany na drobniutkie czasteczki,tylko kto pozniej to wszystko poskłąda,ludzie?????????????

Gość gość
Nie powiedziałambym ze dotyczą tego samego. Dla mnie kosmetyczka jest od podstawowych zabiegów typu henna, manicure i pedicure. Do kosmetologa chodzę na bardziej skomplikowane zabiegi, np. laserowe, z kwasami, dermarollerem.

Gość gość
Oj bidna Ty Tyle masz defektów, że musisz chodzić do kosmetyczki, kosmetologa... Lepiej zafunduj sobie nowe ryłko:)

Gość gość
Własnie do kosmetyczki nie muszę chodzic, henny nie potrzebuję, wyregulować brwi potrafię sama, panokci nie maluję, no taką mam pracę, że jest to zabronione. A do kosmetologa raz na miesiac się udaję i nie muszę się chwalić na jakie zabiegi :)

Gość gość
to sie leczy, ale za gruba kasę wizyta 500zł

Gość gość
tzn wizyta 100 a zabieg ok. 500

Gość gość
Goswiadczona kosmetyczka robi ci wszystko co dotyczy twarzy,wiec wszelkie zabiegi równiez,zaden kosmatolog ,wymyslone nie jest tu potrzebny

Gość gość
sam peeling kawitacyjny zaskórników otwartych nie usunie, lecz jest przydatny jako wstępny etap zabiegu oczyszczania twarzy lub jako końcowy celem dezynfekcji.Nie wiem jak wygląda reszta twojej cery, czy zmagasz się też z innymi zmianami ale na podstawie podobnego wyglądu nosa dobrałabym zabieg mikrodermabrazji diamentowej oraz na początek złuszczanie kwasem glikolowym. Do pielęgnacji domowej możesz spróbować kremu z LRP effeclar duo, bardzo ładnie ogranicza powstawanie zaskórników otwartych.Ważne jest też stosowanie peelingów enzymatycznych.

Zgadzam sie, peeling kawitacyjny nic nie da. Musialbys miec jakies totalne oczyszczenie. Moze mikrodermabrazja diamentowa. Moja siostra miala kiedys całą twarz w zaskornikach i poszla na taki zabieg 2 czy 3 razy i teraz ma gladka budzie, ale tez dba na codzien i stosuje odpowiednie kremy

Gość gość
A jakie to sa odpowiednie kremy????

Odpowiednie to takie, ktore są dobre dla Twojego typu skory. Jesli masz np. cere tlusta to nie kupisz kremu do cery suchej. ja np. uzywam w tej chwili Bielendy 10 w 1 i nie musze miec miliona innych kremów, bo jest dobry i na zaczerwienienia i na blizny potrądzikowe z ktorymi ja mam problem

Gość gość
Hej dziewczyny;) mikrodermabrazja diamentowa nie daje "totalnego oczyszczenia". Już raczej peeling medyczny (nie wykonuje go kosmetyczka, ale lekarz). Po dwoch tygodniach wygląda się super, wcześniej jak potworek;) Ale nie można go stosować na skórę z trądzikiem. Najwyżej później, żeby pozbyć się blizn.

moj nos wygladal podobnie jak twoj- moze troche mniej bylo tych wągrów. od jakiegos miesiaca chodze regularnie na mikrodermabrazje i problem zupelnie zniknal. skora jest miekka i plamki potradzikowe, z ktorymi mialam problem rowniez sa coraz mniejsze po mikro kosmetyczka wykonuje mi PEELING KAWITACYJNY, wiec niestety ale sam peeling nie spowoduje, ze pozbedziesz sie kropek z nosa. pamietaj o odpowiednim nawilzeniu skory po tym zabiegu, u mnie nie bylo wiekszych problemow, skora reagowala normalnie, zero podrażnień, ale wiadomo, kazdy reaguje inaczej

Gość gość
Pilingow medycznych nie wykonuje tylko lekarz. Moze go robić też kosmetyczka lub kosmetolog. "Medyczny" to tylko nazwa :)

Dzięki za odpowiedzi. Kasa to wiadomo, jestem przygotowany na wydatki, chcę tylko, żeby było zrobione to porządnie i widać było efekt. Czyli jednak pierwszym krokiem najrozsądniejszym będzie wizyta u dermatologa i niech on decyduje co i w jakiej kolejności?

jesli masz tylko te krostki na nosie- mysle ze wizyta u dermatologa nie jest tak konieczna. on jedynie przepisze Ci jakas masc (moze), ale na mnie nigdy takie masci nie dzialaly. jezeli masz jeszcze jakies ropne wypryski to musisz sie przejsc do lekarza- to moze byc sporym przeciwwskazaniem do mikrodermabrazji lub innego zabiegu. ja musialam swoje odczekac, az cera sie uspokoi i wypryski sie zaleczą. Ale to moze Ci tez powiedziec kosmetyczka, o ile bedzie uczciwa i nie bedzie chciala zarobic na Tobie pieniedzy- zwyczajnie Ci odmowi i powie ze Twoja cera nie nadaje sie do tego zabiegu lub poradzi inny. ja, majac tylko takie kropki na nosie, poszlabym do kosmetyczki i zapytala jaki zabieg proponuje :)

Gość mazak75
dobra kosmetyczka sama ci doradzi jaki zabieg wybrać. Mi pani Gosia Machaj z Dermedu zawsze najlepiej doradza, co mi zrobić, żebym się potem dobrze czuł, ale ja i tak najczęściej wybieram oczyszczanie twarzy

Gość Majkelllllllll
Koniecznie trzeba sie zglosic do kosmetyczki i bedzie po problemie, te najlepsze dzialaja cuda na twarzy. Polecam wam dziewczyny te http://kurban.com.pl/ chodze od dawna i pasuje mi bardzo szeroki zakres uslug

Gość gość
Najlepsze salony kosmetyczne znajdziecie na stronie www.dobrakosmetyczka.pl