Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka jest gorna granica pokazywania palcem bo pediatra byla zaskoczona ze

Polecane posty

Gość gość

...moje 17 miesieczne dziecko jeszcze tego nie robi. Zapomnialam jednak o to zapytac, a wygladala na zaniepokojona, dopiero w domu zaczelam czytac jakie to wazne. W jakim wieku Wasze dzieci zaczely? Dziecko pokazuje czasem cos raczka, a jak zobaczy cos ciekawego to wola "tam".

Gość gość
to dobrze ze pokazuje raczka, bo pokazywanie palcem jest niekulturalne i potem wychowawczyni w szkole bedzie zwracala Ci uwage, ze dziecko jest niegrzeczne i zle wychowane ;) aburd na absurdzie :)

Gość tymati
Kiedyś gdzieś czytałam, że 18 m-cy. Ale to ważne, że tworzy wspólne pole zainteresowania z Tobą i pokazuje to, co je zaciekawiło.

Gość gość
Hickary, znowu Ty jako gość?

Gość gość
Mój synek ma dopiero co skończony roczek,a paluszkiem pokazuje od mniej więcej od dwóch miesięcy.

Gość gość
Moj zaczal jakos w 9 miesiacu. Wczesniej wskazywal raczka. Robi papa,ale np.kosi kosi za nic w swiecie nie chce zrobic a ma 11 miesiecy. Z raz czy 2 mu wyszlo i na tym koniec. Tez sie martwie.

Gość gość
Jak jeszcze raz przeczytam że pokazywanie palcem jest nie kulturalne i dobrze ze dziecko tego nie robi to się zrzygam. Dziecko w wieku 17 miesięcy powinno już dawno pokazywać palcem . Jak pytasz gdzie mama to co robi? A jak chce jeść to co robi ? A jak chce c****kazać pieska na dworze to co robi?

Gość gość
Jak pytam gdzie mama to sie do mnie przytuli, jak pytam gdzie tata to do niego podejdzie lub powie ema (nie ma), jak chce jesc to idzie do lodowki, stoi pod nia i wola am. Jak zobaczy pieska to na niego patrzy i wola tam. Ale nie pokazuje. Co do Hilary, nie z kims Pani mnie chyba myli.

Gość gość
A w ksiazeczce?

Gość gość
Klapie cala reka jak o cos pytam, w odpowiednie miejsce ale cala dlonia, tak jakby piatke przybijala.

Gość gość
Więc pokaż jej jak pokazywać palcem może zwyczajnie tego nigdy nie widziała :)

Gość gość
pamietam jak na bilansie 9-12miesiecy (w uk robia bilans w tym wieku) mnie pielegniarka pytala i poprosila synka, zeby cos wskazal, wiem, ze juz wtedy potrafil, ja nawet nie zdawalam sobie z tego sprawy, ze on umie i ze to jest z jakiegos powodu wazne, osobiscie uwazam, ze jezeli twoj synek sie ladnie rozwija, ma dobry z toba kontakt to chyba nie musisz sie za bardzo martwic a Twoj synek nie dlugo zacznie wskazywac paluszkiem, pozdrawiam

Gość gość
tak tak wywszystkie macie autyzm:Dnie ma to jak polska sluzba zdrowia,wszechwiedzace mamusie,diagnozy z kart wyczytane.

Gość gość
Pomóż jej wyodrębnić ten palec. A jak naciska przycisk w zabawie to chyba paluchem?

Gość gość
Gościu z 13:14 ale o co Ci chodzi? Chcesz czy nie, jest to jeden z bardzo wielu symptomów autyzmu i nikt sobie tego nie wymyślił, jak i nikt tego autorce nie wmawia! Więc nie oburzaj się tak, a zacznij czytać. Dziecko ma czas na robienie pewnych rzeczy czy zdobycie pewnych umiejętności i o ile jedno odstepstwo od normy jest w miarę ok. o tyle jeśli jest ich już kilka- świadczą o pewnym zaburzeniu czy chcesz tego czy nie! Z czym Ty się kłócisz, bo nie kumam?

Gość gość
Oj, non stop pokazuje cos palcem, jak glupia :)

Gość gość
Tak, przycisk naciska palcem. Ale denerwuje sie gdy chce jej wyodrebnic palec gdy wskazuje cala dlonia. Ja ciagle juz pokazuje palcem,

Gość gość
matko,wy na prawde jestescie mono rabniete.gorna grania pokazywania palem...autyzm...straszmie mi zal waszyh dziei.matki maja pop*********e!

Gość gość
Gościu powyżej, polecam zaczerpnąć trochę wiedzy na temat rozwoju dziecka. W dyskusje z Tobą wchodzić nie zamierzam, bo skoro ma być ona na takim poziomie,m to sądzę, że niewiele do Ciebie trafi z tego co piszę:)

Gość gość
Moja zaczela pokazywac paluszkiem np oczko misia ok 8-9 miesiaca.

Gość gość
moj w ogole za bardzo nie wskazywal palcem ani nie robil 'papa'; jest bardzo bystrym i madrym chlopcem