Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie odczuwacie ból jajników?

Polecane posty

Gość gość

Cześć kobiety! Już zakładałam taki temat,ale wręcz przepadł,zniknął! Chodzi mi o to, gdzie odczuwacie ból jajników. Ja całe życie sądziłam że czuje jajniki w pachwinach tuż obok wzgórka łonowego, a ostatnio doczytałam że taki ból jajnikowy występuje w podbrzuszu.. No to jak to w końcu jest?

Gość gość
na plecach

Gość gość
no jajniki nie znajdują się w pachwinach

Gość gość
a gdzie odczuwacie bol glowy?? czyzby glowa? znajdz w necie rysunek jajnikow - fizjonomia kobiety czy cos i sie dowiesz gdzie masz jajniki co wy dziunie na lekcjach biologii robilyscie?

Gość gość
jesli bola cie pachwiny to znaczy ze nie bola cie jajniki tylko cos innego- miescie, wiazadla jakies ale napewno nie jajniki bo jajniki nie sa w pachwinach. LUDZIE

Gość gość
Wiem, gdzie znajdują się jajniki stąd moje pytanie dlaczego w połowie cyklu, w czasie owulacyjnym, i przed okresem czuje dyskomfort w pachwinach? Czasem lewej, czasem prawej. To mnie zaciekawiło bo naprawdę sądziłam że jajniki mi tam promieniują. A tu wszędzie ze w podbrzuszu. To co mnie tam może boleć? W podbrzuszu to ja czuję jak @ przychodzi, ale jajniki?

Gość gość
jak promieniowac? do pachwin? a w jaki to niby sposob bol jajnikow odczuwa sie w podbrzuszu i tylko tam nic nie promieniuje bola cie miesnie macicy jesli piszesz o bolu w pachwinach

Gość gość
idz do lekarza- to chyba najlatwieszy sposob aby sie dowiedziec

Gość gość
ale pierdoły opisujecie wiecie że objawem zawału jest ból promienujący do żuchwy? Tak samo jajnik może promieniować do np pachwiny! Ból jajnika bardzo trudno zlokalizować i często zapalenie jajnika może pomylić np z zapaleniem wyrostka robaczkowego

Gość gość
jesli dopiero niedawno zaczelas miesiaczkowac to jest to normalne i czesto spotykane

Gość gość
bol jajnika pomyslic z bolem wyrostka robaczkowego ???????? :D uwielbiam cie rozmiem ze jestes lekarzem chirurgiem skoro tak smialetezy stawiaszodsyla no coz odsylam do wujka google zeby sprawdzic gdzie wyrostek robaczkowy jest i co ma zuchwa i zawal do bolu jajnikow? nie porownuj sytuacji zagrozenia zycia (a wiec zupelnie innego rodzaju bolu ) do boli menstruacyjnych

Gość gość
Nie, mam 26 lat i miałam tak od zawsze. Budowę fizjologiczną kobiety znam, i naprawdę myślałam że ten ból jajników odczuwam tam. Zwłaszcza że często jest to ból pulsujący. Oczywiście od razu pojawiła się krytyka od wszechwiedzących mamusiek znających odp na każde pytanie. A ja chciałam wiedzieć czy tylko ja tak mam

Gość gość
Czytajcie ze zrozumieniem. Koleżanka napisała jako przykład ze bol odczuwany w żuchwie przepowiada zawal serca!!! Tak samo jajnik może promieniować

Gość gość
napisałam że ze względu na promieniowanie bólu oba te zapalenia można pomylić, bo dają podobne doznania bólowe, w tym objawy otrzewnowe, nie umiesz czytać? Co do jajnika... idz do lekarza, bo niewiadomo dlaczego i co Cię boli. Może to być jajnik jak najbardziej, a może coś innego wymagającego diagnostyki

Gość gość
Nie sądzę że wymaga to konsultacji ginekologicznej. Po prostu zaciekawiło mnie to, czy któraś z Was ma podobnie. Jestem pod stałą opieką ginekologiczną, mam 2 poronienia i ciążę pozamaciczną za sobą. Taki ból pojawia mi sie podczas owulacji i przed @. Nigdy nie mówiłam lekarzowi ze tam mnie boli - myśląc że to promieniujące jajniki. Boli tak miarowo, raz ból jest,raz nie.

Gość gość
Za 2 dni ma być @ , może sie uda w końcu?

Gość kaserta
To jajniki czuć w brzuchu? Serio je czucie tam? Kurde ja myślałam ze też tak nisko z boku

Gość gość
czytam ze zrozumieniem - "ze kolezanka dla przykladu porownuje.." i wlasnie uwazam ze porownywanie tych dwoch boli jest przegieciem i to mocnym bol w pachwinie ok moze byc w tracje owulacji, przed okresem ale to nie bol jajnikow, ani promieniujacych jajnikow

Gość gość
miałam na celu uświadomienie że ból może promieniować do odległych anatomicznie narządów, a nie być zlokalizowany w konkretnej jednej okolicy. A porównania nie uważam za przesadę

Gość kaserta
W takim razie co boli w tej pachwinie w tych dniach?

Gość kaserta
Gościu, to w takim razie autorka czuje bol podczas owu i przed @ to skoro to nie jajniki to co? Taka madra jestes

Gość gość
Mnie boli jajnik na plecach w dole. Ale jak boli bardzo mocno to czuje promieniujacy bol do pachwin i czasami az do uda.

Gość gość
na plecach w dole jesteś pewna że jajnik? Raczej nerki. Bóle jajnika nie powinny przechodzić na tył, bo nie tędy prowadzą drogi nerwowe :)

Gość gość
Tu autorka. Nie dosłownie w pachwinach, tylko w zgięciu obok wzgórka łonowego

Gość gość
ja ból jajników odczuwam w uszach

Gość gość
Nie, nie przejmuje sie głupimi, nie dojrzałymi komentarzami.. Fakt, w okresie owi nawet zastanawiam sie jak można uprawiać seks skoro odczuwam taki dyskomfort?

Gość prettty
w flopie mam czyjeś starania! Mi nie wychodzi aaaaaas

Gość gość
gdzies wokolicach mostka a szczeki

Gość prettty
Z******te kobiety, jaja se robią z normalnego pytania. Chyba nigdy jajników nie czujecie i bez to jesteście wiecznymi staraczkami!!!