Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak mi smutno teraz

Moja kolezanka usunie ciaze

Polecane posty

Gość tak mi smutno teraz

Dowiedzialam sie wczoraj, ze kolezanka z pracy usunie ciaze, powiedziala, ze nie chce teraz miec dzieci. Probowalam ja przekonac by tego nie robila, powiedzialam ze nawet ja wezme to dziecko, ale ona powiedziala, ze decyzji nie zmieni. Wiem, ze na co dzien mase kobiet dokonuje aborcji ale jak to sie dzieje obok mnie to jakos tak wyjatkowo mi smutno

Gość gość
nie twoja sprawa, nie twoja ciąża. I tak byś jej dziecka nie wzięła tylko by z nim została, poza tym nie każda kobieta ma ochotę 9 miesięcy łazić w ciąży a potem narażać się na komentarze, ze oddała dziecko.

Gość gość
Nie twoje zycie, nie twoja decyzja wiec nie lez w to z butami. Jesli pytala o twoje zdanie to je wyrazilas i kropka.

Gość tak mi smutno teraz
wzielabym naprawde, bo sama sie z mezem staram o dziecko i chyba czas pomyslec o adopcji. Ja staram sie zrozumiec takie decyzje, ale nie jestem w tej kwseti obiektywna niestety

Gość gość
no właśnie nie nie jesteś obiektywna, bo macica szaleje.

Gość tak mi smutno teraz
zadna macica mi nie szaleje, nie jestem jakas nawiedzona staraczka. Nie rozpaczam z powodu tego, ze nie jestem w ciazy. Po prostu zrobilo mi sie smutno chociaz zawsze mowilam, ze jestem za tym aby kobiety mialy wybor

Gość tak mi smutno teraz
nie tylko mi powiedziala, ona taka jest ze wszystkim mowi co sie dzieje u niej w zyciu

Gość Nie cierpię aborcji
Aborcja to zawsze zabójstwo innej istoty... Tam gdzie zaczyna się inne życie, nie powinno się traktować go jak śmieć do usunięcia...

No i co z tego że byś wzięła, skoro to ona a nie ty musiałaby marnować rok żeby chodzić w ciaży i urodzić :o i potem jeszcze dochodzić do formy po poridzie :o w imię czego niby miałaby sie tak poświęcć???? Być moze gdyby mogła ci w tej chwili przekazac swój zarodek zrobilaby to...ale nie moze więc nic dziwnego że nai chce.

Gość gość
Będzie więc mieć zabójstwo na sumieniu

Gość gość
raczej powinnas o swojej doopie pomyslec a nie o kolezanki,!!!! nie twoja sprawa nawet nie powinna ci tego gadac;a ty plotkara juz na forum to rozglaszazsz ;moze jeszcze dow yborczej napiszesz

Gość gość
Wierz mi ze ona ci nie urodzi tego dziecka tylko dlatego ze ty chcesz je miec. Nie jest twoja bezplatna surogatka. Zrob badania / lecz sie na bezplodnosc lub adoptuj.

Gość poli30
jak chce to niech usunie,jej sprawa...co do oddania tego dziecka to pewnie kolezanka nie chce chodzić 9 miesięcy z brzuchem,potem rodzić w bólach...woli usunąć i nie mieć problemu

Gość tak mi smutno teraz
nie rozumiem dlaczego jestescie takie agresywna i napadlyscie na mnie jakbym nie wiadomo co chciala zrobic. A przeciez ja nawet kolezanki nie skrytykowalam... Napisalam jedynie ze mi smutno

Gość gość
A jakby kolezanka zabila roczne dziecko to tez wtedy nie powinna się wtrącać??

Gość poli30
co innego roczne dziecko a cop innego zlepek komorek..nie widzisz róznicy ? :O

Gość gość
Roczne dziecko to tez zlepek komorek. Ty zresztą tez.

Gość poli30
ale to już zyjący człowiek a nie płód który dopiero będzie człowiekiem...jesli nie widzisz róznicy to jestes głupia

Gość gość
Temu zlepkowi serce zaczyna bić po 6 tygodniu, czyli co zlepek czy człowiek miniaturze? Jak chcecie to usuwajcie Wasza sprawa, ale miejcie odwagę i dopuście do swojej świadomości, że to zwyczajne morderstwo.

Noworodek, albo roczne dziecko, albo takie w 7 miesiącu ciazy może samodzielnie żyć. A zarodek zyje jedynie dzięki pasożytowaniu na matce - czyli nie żyje samodzielnie i dlatego decyduje o nim, czyli o sobie samej, kobieta której częścią jest. Przecież gdybyś wzięła sobie taki cudzy niechciany zarodek nie mogłabyś go sobie uhodować i mieć dziecko

Gość tak mi smutno teraz
w pracy nawet wszyscy wiedza ze idzie jutro do lekarza. To mloda dziewczyna i wpadla z naszym kolega z pracy (tzn oni sa razem) i on tez dziecka nie chce. Z jednej strony rozumiem ich bo sa mlodzi, ale z drugiej... Sama jej powiedzialam by to dobrze przemyslala, ale ona mowi ze jest zdecydowana i juz

Gość gość
"nie twoja sprawa, nie twoja ciąża. I tak byś jej dziecka nie wzięła tylko by z nim została, poza tym nie każda kobieta ma ochotę 9 miesięcy łazić w ciąży a potem narażać się na komentarze, ze oddała dziecko." A umierać to każdy ma ochotę ??????????

Gość gość
kinga stefanka-popieram

Gość gość
KingaStefankaFranka jak to w imię czego ma się poświęcać? W imię życia drugiego,niewinnego dziecka! Nienawidzę aborcji.. Jak można świadomie uprawiać seks, nie zabezpieczyć się należycie a potem nie chcieć wziąć odpowiedzialności za małą istotkę.. Czysty egoizm, morderstwo. Autorki, doskonale Cię rozumiem. Wiem, co czujesz.. Biedne nienarodzone dziecko, któremu nie da się szansy życia.. Zwyrodnialstwo! Ja straciłam trzy ciążę, modliłam się by dano mi szansę bycia matką.. Niestety.. Teraz już znam przyczynę, i nie pojmuję jak świadomie można podjąć decyzję o zabiciu nowego życia, które nie może się obronić

I masz prawo nienawidzić aborcji i nigdy nawet do głowy by mi nie pryszło cie do niej namawiać :) Ale inni ludzie mają swoje poglady, swój rozum i nim się kierują, a twoje poglądy mają daleko w tyle

Gość poli30
taaa to chociaż nie chce tego dziecka to ma je urodzić i się męczyć całe życie bo ''zabicie'' płodu to zwyrodnialstwo :O...nie przesadzajcie z tym morderstwem,zabic to można juz zyjące dziecko na swiecie a nie jakiś embrion który nie wie o własnym istnieniu

Gość tak mi smutno teraz
przykro mi, ze my z mezem sie staramy o dziecko a oni tak nagle bach i juz ona w ciazy. I to w niechcianej.

Gość poli30
takie jest zycie...ja robię wszystko żeby nie mieć dziecka ale gdybym jakimś cudem zaszła w ciążę to też bym usunęła

Gość gość
I tu i tu jest człowiek wariatko. Co to za podział że jak poza organizmem kobiety ju już człowiek a w organiźmie to nie człowiek. To jest człowiek a nie pasożyt. Kobiety które używają słowa płód to nie są kobiety lecz zwierzęta.