Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dzieci opowiadają o sexie

Polecane posty

Gość gość

Od rana non stop słyszę coś o sexie podczas zabawy moich dzieci (7 i 4 lata). Wreszcie nie wytrzymałam i pytam skąd oni to wzięli. Koleżanka im wczoraj opowiadała ze jak chłopak leży na dziewczynie i się całują to wtedy robią sex i się tak wczoraj bawili. Koleżanka ma 8 lat! Jestem wkurzona bo znam moje dzieci i jak im coś wpadnie do głowy to szybko nie wypadnie i jutro będą uświadamiać całe przedszkole i klasę pierwsza czym jest sex. Powiedziałam im ze mają zakaz spotykania się z tą koleżanką. Nie wiem czy iść do jej ojca i powiedzieć jakie zainteresowania ma jego córka?

Gość gość
Jakim cudem siedmioletnie dziecko nie wie nic o seksie??

Gość gość
A po co taka wiedza 7 letniemu dziecku? Nie jestem nowoczesną mamą fascynującą się gender. Uważam ze na rozmowy o sexie mamy jeszcze czas. Jakoś mi się nie widzi połączenie zębowej wróżki z rozmowami o współżyciu :-o

Gość gość
rozmowy o seksie nie maja nic wspolnego z gender Ale sa po to zeby uswiadomic takie 7 letnie dziecko, ze cos takiego istnieje, jest sprawa doroslych, ktorzy to robia, bo sie kochaja, lecz tez tematem intymnym i nie rozpowiada sie o tym na prawo i lewo.

Gość gość
Ale to robią czyli co robią? Bo mi jakoś trudno to ubrać w słowa tak żeby powiadomić o tym dziecko.

Gość gość
Autorko- pracuję z dzieciakami i powiem Tobie, ze obecnie większosć 7-8 latków jakąś wiedzę o seksie ma a nawet pieciolatki juz potrafią układać barbi i kena w jednoznacznej pozycji. Nie dziwi mnie, ze ośmiolatka coś tam Twoim dzieciakom naplotła. Teraz Twoim zadaniem jest uświadomienie dziecka- ale tak na jego poziomie. Opowiedz mu o bliskosci, intymnosci, o tym, ze na pewno nie jest to temat do żartów. Nie musisz dokładnie opisywać samego aktu- wystarczą podstawy edukacji seksualnej.