Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kwas hialuronowy

Polecane posty

Gość gość
Też polecam zabieg w gabinecie. Tabletki i kremy to półśrodki. Efekty jakieś są ale trzeba na nie długo czekać. Ja miałam zrobione wypełnienie takim kwasem http://www.techderm.pl/ i sobie chwalę. Robiąc zabieg w gabinecie nie musisz czekać, widać od razu za co płacisz.

Gość gość
Osobiście polecam powiększanie ust kwasem hialuronowym. Robiłam ten zabieg ostatnio w  Akademia Medycyny Estetycznej Ursynów i szczerze ich polecam. Moje usta wyglądają teraz zdecydowanie lepiej i nie żałuję swojej decyzji. Kwas hialuronowy w tym przypadku sprawdził się dużo lepiej jak botoks.

Gość kwas hialuronowy

W gotowych kremach nigdy nie wiadomo, jaka jest faktyczna ilość kwasu hialuronowego... Tymczasem jeśli kupisz trójcząsteczkowy żel hialuronowy, to zyskujesz pewność, że to jest prawdziwy kwas hialuronowy. Masz pewność, że to nie są śladowe ilości, użyte w produkcie bardziej w celach marketingowych niż pielęgnacyjnych...

Kremy mają wiele różnych składników, nie zawsze efektywnie wspierających właśnie taki cel, jaki pragniesz osiągnąć. Żele zawierają tylko kwas, wodę i niezbędny konserwant: dają Ci znacznie większą szansę osiągnięcia spodziewanego rezultatu. Choć tu wiele zależeć będzie od stężenia kwasu. Możesz kupić żel o stężeniu 1 proc. (np. Biocosmetics), niezły 3 proc. (np. e-Fiore) lub jeszcze lepszy 5-procentowy od innych producentów. Odpowiednio stosowany, każdy może przynieść mniej lub bardziej dostrzegalne efekty pielęgnacji. I ce...e je większa skuteczność niż samych kremów. W kwestii samego konserwantu, żele różnych firm też różnią się od siebie. Np. popularne marki Ava, Ecospa czy Mohani mają konserwant stosowany najczęściej (syntetyczny phenoxyethanol, w użyciu od lat 50-tych). Mało znany Bioleev ma konserwant roślinny (naturalny), stosowany w przemyśle spożywczym i perfumeryjnym. Są też firmy, które produkują kwas hialuronowy jako kosmetyk naturalny i tak go promują, ale... nigdzie nie dowiemy się, jaki konserwant wykorzystują w produkcji. I tak dalej.

Zresztą jeżeli ktoś szuka kremu właśnie z takim składnikiem jak kwas hialuronowy, znacznie więcej osiągnie, gdy kupi sobie po prostu ten żel osobno i doda do ulubionego kremu. Nie trzeba wymieniać kremu na inny. Wystarczy samodzielnie go wzbogacić. No i żel można dodawać do kremu do rąk, do odżywki do włosów, do maseczki z glinką itp. - i nie trzeba za każdym razem innych kupować kosmetyków z zawartością kwasu hialuronowego. Bo każdy produkt, który już mamy, możemy wzbogacić samodzielnie.

Gość aneta

Jestem zwolenniczką naturalnych terapii. To jeden z najlepszych kremów z kwasem hialuronowym https://e-naturalne.pl/pl/p/Eye-up-Lift-Gel-Liftingujacy-zel-pod-oczy-mrozone-czerwone-winogrona%2C-kwas-hialuronowy%2C-woda-morska-glebinowa/1162 . Często go nawet widziałam w warszawskich salonach medycyny estetycznej. Mocno łagodzące działanie. Jak masz czerwoną twarz z różnych powodów to warto się zainteresować.

Gość gość

Masz tutaj e-naturalne.pl/pl/c/Produkty-wedlug-rodzaju-cery/137 kremy z kwasami wykorzystywanymi normalnie w salonach medycyny estetycznej i można oszczędzić na bardziej zaawansowanych terapiach. Zaczęłam też dzięki nim kombinować z własnymi kosmetykami. Ogólnie robię tak, że jakieś dodatkowe witaminy mieszam z normalnym kosmetykiem i faktycznie zauważalna różnica. Najczęściej dodaję witaminę A, bo raczej z niczym nie posiada konfliktów.