Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

"Okres" w ciąży to w końcu możliwe czy nie??

Polecane posty

Gość gość

Nie chodzi mi o plamienie tylko o "okres" trochę skąpszy i krótszy ale jednak.Staram się z partnerem o dziecko gdy zawsze okres przychodził testów nie robiłam, teraz jednak mam wątpliwości krwawienie było krótkie, zawsze trwało 7 dni teraz 3 po tym okresie jednak ból piersi i brzucha nie przeszedł, pojawiła się większa ilość śluzu, aż tyle to nigdy nie było. Chcę zasięgnąć opinii czy warto robić test skoro okres był czy to tak mogę się nakręcać tylko

Gość gość
Może się zdarzyć. Moja siostra miała okres tak jak Ty i dopiero po jakiś 2 tyg. zrobiła test bo jakoś tak się dziwnie czuła. Była już w 8tc.

Gość gość
Zdarza się

Gość gość
nie ma czegoś takiego, jak miesiączka w ciąży- miesiączka to złuszczanie się endometrium, kiedy NIE DOSZŁO do zapłodnienia i NIE ZAGNIEŹDZIŁ się zarodek, w ciąży mogą występować plamienia/krwawienia, ale nie wygladają one tak, jak normalne krwawienie miesięczne

Gość okres falszywy
Mówisz że nie przypomina hmm to się zwie okres fałszywy czyli krwawienia plamienia ale ja od wielu moich koleżanek słyszałam że niby okres miały w ciąży więc jednak chyba przypomina...

Gość gość
tak tak i jeszcze raz tak

Gość gość
a co z tymi "porannymi mdłościami" skoro okres powiedzmy że był mdłości nie ma

Gość gość
NIE JESTEŚ W CIĄŻY

Gość gość
Jak dla mnie to możesz być tak samo jak możesz nie być.Ja miałam krwawienie podobne do okresu nie było mi nie dobrze więc o ciąży dowiedziałam się następnego miesiąca kiedy już krwawienia nie było

Gość gość
Okres w ciąży jest NIEMOŻLIWY!!!!!!!!! Pierwszym objawem ciąży jest zatrzymanie okresu. Wszelkie krwawienia w ciąży powinny być PILNIE skonsultowane z lekarzem ginekologiem. To NIE jest normalne!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
krwawienie w ciąży to albo nadchodzące poronienie albo odklejanie się łożyska

Gość gość
ale wy pier.... krwawienia się zdarzają czasem nawet są niewytłumaczalne....ja miałam na początku ciąży i urodziłam zdrowego chłopca

Gość gość
dobra idę po test i będzie spokój :P

Gość gość
daj znać co i jak :P)

Witam serdecznie. Ostatnią miesiączkę miałam 15.01. cykle mam zazwyczaj 30-dniowe. W tym miesiącu, w sobotę tj.15.02. obudził mnie ból podbrzusza. Będąc pewna, że to miesiączka założyłam podpaskę, wzięłam tabletkę i dalej spałam. Przez cały dzień zamiast normalnej krwi leciała ze mnie brązowa wydzielina. W niedzielę pojawiła się krew ale w niewielkich ilościach, a miesiączki zazwyczaj mam obfite szczególnie w pierwszych 3 dniach, wczoraj do południa krwi jak na lekarstwo a później już tylko brązowe rzadkie plamy i na tym się skończyło. Nigdy wcześniej mi się to nie przytrafiło. Nie biorę hormonów. Współżyłam 11, 12 i 13 dnia cyklu. Dodam, że teraz nie odczuwam żadnego bólu i nie bolały mnie piersi, a przed okresem zawsze tak było. Mam też temperature 37stopni. Zastanawia mnie czy to czasem nie ciąża. Ewentualnie jeszcze co mnie skłoniło do myśli o ciąży to to, że jadąc dzisiaj do pracy zrobiło mi się potwornie niedobrze a chorobę lokomocyjną miałam w dzieciństwie

Gość gość
moja szklana kula mówi mi, że to ciąża, a tak serio- ciężko zrobić test?

Nie jest ciężko, tylko teraz siedzę z chorym dzieckiem w domu i nie mam jak wyjść do apteki. Nawet jeżeli okaże się, że to nie ciąża, to chciałabym wiedzieć czy jest się czym martwić

Wydaje mi się też, że moja temperatura powinna być niższa jeśli to był okres

Gość gość
A skoro ci się wydaje to rozumiem że mierzyłaś kilka cykli wstecz ?

No tak. Zawsze dzień przed miesiączką mi spadała a teraz się utrzymuje. Nie jestem przeziębiona. Wiem, że może to wskazywać na jakieś zaburzenia hormonalne. Moja mama je miała o ile to ma znaczenie